PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=179223}

Trudna miłość

The Cake Eaters
2007
6,2 3,1 tys. ocen
6,2 10 1 3054
Trudna miłość
powrót do forum filmu Trudna miłość

Ona jest dobra... to druga rola Kristen która mnie powaliła. Pierwsza to była "ucieczka w milczenie" teraz the cace easters, bo into the wild, zmierzch, czy posłańców itp przemilczę... Ona nie nadaje się do komercyjnego kina... Ale do dramatu, filmów niezależnych, wymagających trudne role, jest wręcz idealna... W zmierzchu była jak kłoda i w winnych filmach też, nawet w Into the wild choć nie uważam go za komerche...

A co do filmu... Jestem świeżutko po nim, przed kilkoma minutami go skończyłam i jestem pod wrażeniem, bardzo życiowy film... świetny po prostu świetny... zasługuję na mocną 8/10 myślę że film nie doczeka się emisji w polskich kinach, jest zbyt przejmujący, życiowy... Dla osób lubujących się w efektach specjalnych, i w filmach akcji gdzie nie trzeba zbytnio wczuwać się w ludzkie historie i uczucia, będzie zbyt nudny... i nieopłacalny.

ocenił(a) film na 7
Achaja_3

Ja również lubię grę Kristen. W zmierzchu faktycznie nie popisała się zbytnio, ale zapewne dlatego, że Bella w zdecydowanej większości sytuacji ukrywała swój lęk i uczucia. Była też nieśmiała i zakompleksiona, co widać w filmie. Za to w 'Cake eaters' zagrała bardzo dobrze, zważywszy no to, że miała wtedy tylko 16 lat. Spotkałam się gdzieś z opinią, że mniej więcej w połowie filmu Kristen 'przestała grać' co wyglądało jak cudowne ozdrowienie bohaterki. Uważam tą opinię za bezpodstawną gdyż zwróciłam na to uwagę i muszę oznajmić, że tak nie było. Od początku do końca filmu widać było charakterystyczną postawę ciała, trudności w chodzeniu i bełkotliwą mowę. Kończąc już moją przydługą opinię dodam tylko, że jestem z tego filmu zadowolona i utwierdził mnie on w przekonaniu, że panna Stewart to dobra i utalentowana aktorka. Oby nie uległa zaszufladkowaniu jako mdła Bella Swan.

ocenił(a) film na 4
fijolka90

ogólnie jestem fajnką Kristen od czasów gdy obejrzałam,, w świecie kobiet''
zaczęłam oglądać filmy z nią, nie uważam żeby posłańcach cz w zmierzchu zagrała jak kłoda. Po prostu trochę inaczej, to były inne filmy.

ocenił(a) film na 7
fijolka90

faktycznie ciezko popisac sie przy roli beli gdzie bohaterka jest niesmiala, skryta i zamknieta w sobie. Zreszta jak wszyscy slinia sie na edwarda to Kirsten nie ma szans :) bardzo podobają mi się jej kreacje w filmach niekomercyjnych. Czekam na jej kolejne filmy w szczegolnosci na runaways :)

ocenił(a) film na 7
Achaja_3

Zgadzam się z Achaja_3 Stewart ma w sobie to coś, co sprawia, ze potrafi być jako aktorka przekonująca. Podobała mi się jej rola w "Ucieczce w milczenie" mimo młodego wieku, dała sobie radę z trudnym tematem i przekazem jaki niósł ten film, w "The Cake Eaters" tez do mnie trafia, choć mam wrażenie , ze film się nie kończy, lecz poprostu urywa...czy to dobry pomysł na zakończenie? no nie wiem. Zgadzam się z tym co powiedziałaś, ona najwyraźniej nie nadaje sie do komercyjnego kina , jako Bella już tak nie "poraża" talentem, miejmy nadzieję, że to co dało jej sławę, zbyt szybko jej nie skończy, poprzez wrzucenie do szufladki.

ocenił(a) film na 8
Achaja_3

hej jestem podobnego zdania ze kristen nie pasuje do filmów komercyjnych
i mam jedno pytanie nie wiesz gdzie można dostać lub ściągnąć ucieczke w milczenie
prosze o odpowiedż

ocenił(a) film na 7
owieczka_ania

http://peb.pl/dvdrip-hq-1/351204-rapidshare-ucieczka-w-milczenie-speak-dvdrip.ht ml tu masz link;)

ocenił(a) film na 9
Achaja_3

Jak wyżej, Kristen jest świetną aktorką młodego pokolenia, jedyne co mnie martwi to 'tępienie' jej przez (psycho)fanki Pattinsona.
I masz rację, lepiej widzieć ją w niezależnym kinie. W 'Ucieczce' mnie powaliła. A była wtedy jeszcze taka młoda.

kaoui

totalnie się z Wami zgadzam. Mam okazję śledzić jej karierę jeszcze od czasów "Azylu", potem kolejne filmy ale niesamowite wrażenie zrobiła na mnie w "Speak" oraz w "Cake Eaters". Genialnie zagrane role!!!Cieszę się, że nie zdecydowała się skupić tylko na sadze Zmierzch i będziemy mieli okazję podziwiać ją także w innych produkcjach. Chociaż na New Moon czekam z niecierpiliwością ;)

ocenił(a) film na 7
smerelerk

Ja też:D obecnie zostało 13 dni :P co do 'Azylu' to jeszcze nie widziałam, ale zdaje się, że ma być bodajże we wtorek na polsacie, więc nie omieszkam nadrobić zaległości:)