Cześć oglądałam już Troję trzy razy i bardzo podobał mi się ten film. Mam do niego duży sentyment. Bardzo podobała mi się rola Achillesa. Uważam, że Brad Pitt świetnie ją zagrał. Achilles mimo iż zabijał tych wszystkich ludzi bardzo cierpiał. Podobało mi się to zdanie : " Dałaś mi spokój w życiu wypełnionym wojną ". Film naprawdę super !.
Tak, zgadzam się z Tobą. Achilles zabijał wielu ludzi, ale miał też sumienie i serce, co było piękne. Brad Pitt zagrał prześwietnie xD
W końcu Achilles był bardzo przystojnym herosem, to kogo mieli wziąć do tej roli? ;]
Ten tekst, który podałaś rzeczywiście był śliczny, ale mi się inny podobał najbardziej. Jak Bryzeida wyjeżdżała z Priamem do Troi, Achilles powiedział jej tylko jedno zdanie.
"Jeśli Cię skrzywdziłem, nie chciałem tego."
Ehh.. aż mi się łezka w oku zakręciła :)
nom film Boski . Mnie też się najbardziej tekst : "Obdarowałaś mnie spokojem w życiu wypełnionym wojną " . Najlepsza scena w filmie to właśnie ta, w której Achilles żegna się z Bryzejdą .
Achilles jest niesamowitym bohaterem, a Brad świetnie go zagrał. Wątek jego i Bryzeidy jest najlepszym z całego filmu, i według mnie nie sposób wymienić takiego jakiegoś najlepszego zdania, bo wszystko co mówili, jest piękne... I tylko żałuję, że Achilles musiał zginąć. Ciekawe, jakby się potoczyły jego dalsze losy gdyby przeżył...
Film naprawde dobry... Z dużą ilością błędów ale i tak nieźle.
Achilles wyszedł trochę zmanierowany ale i tak jest uroczy;).
Jakby się potoczyły jego losy? Mówi o tym jego matka na początku filmu.
Gdyby nie pojechał na wojnę miałby piękną żonę, dzieci, wnuki... Byłby kochany i przeżyłby wiele pięknych lat ale zapomniano by o nim.
Na tym opiera się cała rola Achillesa w tej wojnie. Na pragnieniu pozostania w pamięci ludzi.
pozdrawiam Inez