PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=181220}
7,3 308 tys. ocen
7,3 10 1 307581
6,2 40 krytyków
Transformers
powrót do forum filmu Transformers

Wie ktoś jaki utwór leci jak autoboty przylatują na ziemię???

ocenił(a) film na 9
czarny21_21

Jablonsky - Autobots descent. Czyli jeden z utworów score z Soundtrakcu Transformersów. Są dwa OSTy Jeden z piosenkami śpiewanymi itp. linkin park, smaszing pampins i drugi kompozytora Stevego jablonskiego czyli to co leci w filmie :D

ocenił(a) film na 2
Redgard

Szkoda tylko, że nie wydano tego soundtracka, czego pojąć nie mogę. Jest nawet petycja w tej sprawie: http://www.petitiononline.com/tfmjabcd/
Nie potrafię zrozumieć, czemu wydali tylko tą z piosenkami śpiewanymi, które i tak można by znaleźć gdzie indziej.

ocenił(a) film na 9
boulevard7

to jest absurd własnie:/ Te piosenki nie są jakieś super wspaniałe a wieszkosc z nich mam z innych płyt, więc kupowanie drugi raz tego samego z inną okładką mija sie z celem. A napewno muzyka Jablonskiego jest sto razy lepsza.

ocenił(a) film na 2
Redgard

To dość nieładne zachowanie z ich strony, zwłaszcza wobec fanów, którzy na pewno chętnie posłuchaliby 'prawdziwego' soundtracka. Zresztą, nie tylko oni, bo w końcu muzyka, jak sam zauważyłeś, jest bardzo dobra :D
No ale cóż, ludzie zawsze muszą coś odwalić. Szkoda słów. ^^'

ocenił(a) film na 7
Redgard

Regard- jakim codem wiekszosc z nich masz na innych plytach, skoro wiekszosc z utworow znajdujacych sie na sdt z tf to nowosci???
jedynie utwor linkin park i kogos jeszcze zostal wczesniej wydany

ocenił(a) film na 9
heser

prawie udała Ci się ta marna prowokacja. Niestety twoja nie wiedza powoduje że zaklinowałeś się w tępocie. jeśli jesteś ciekaw to
Linkin Park już był dawno jak sam piszesz.

Smashing Pumpkins ma album Zeitgeits na którtym jest ten utwór z OSTu
Him jest na Venus Doom, który jako całość ma premiere 9 września. Ruszyła przedpsrzedaż i można było go kupić w 3 limitowanych wersjach;)

Takin back sunday pochodzi album lauder sun z 2006, więc nie wiem gdzie jest nowością!!!!!

Idiot Pilot - Retina in The Sky z albumu Wolves, który oficjalną premiera ma jutro, a preordery można było składać wcześniej.

Julien-K i jej utwór pochodzi z albumu Death To Analog, którzy zaitneresowani mogli dostać gdzie chcieli.

Mutemath - Transformers Theme krąży po youtube jak dziki osioł od dobrych paru miesięcy razem z utworem Laba, więc nie widze powodu kupowania płyty dla jednejczy dwóch piosenek.

Generalnie jak się bierzesz za dyskusje to chociaż miej pojęcie o czym mówisz.

Redgard

Dkoladnie jest Smashing Pumpkins - Doomsday Clock. LEci to w scenie gdy Mikaela, jedzie na wstecznym a Bumble Bee, strzela do Devastatora ( z tego co pamietam).

użytkownik usunięty
Redgard

Mutemath - Transformers Theme są tego dwie wersje obei zajebiste. Jedna nnew-metalowa a druga taka ładna przestrzenna :) i tego na płytach chyba się nie znajdzie.

Pozatym ja nie mam płyt np. tych kapel i wielu nie ma więc soundtrack powinien być wydany - chetnie bym kupił.

ocenił(a) film na 7
Redgard

Redgard - widzisz, zapomnialem sobie o tym temacie, dlatego teraz odpisuje :) hm - sam mowisz ze him i idiot pilot dopiero mialy zostac wydane, wiec w chwili premiery sdt nie bylo ich jeszcze oficjalnie (nie mowie o przedsprzedazy czy tez p2p) wiec byly nowoscia. poza tym wymieniles 7 tutulow (z czego 2 byly nowoscia, ale niech Ci bedzie) wiec (nie wiem jak u Ciebie z matemyka skoro stwierdziles ze 12-7=2) pozostalo przynajmniej 5 nowych, nieopublikowanych utworow. dla Twojej wiadomosci - kiedy bralem sie za dyskusje bylem juz po przeczytaniu kilku recenzji cd'ka i mialem pojecie o czym mowie - ale Ty chyba nie za bardzo skoro stwierdziles, ze 83,3% utworów (wspomniales, jak juz wczesniej zaznaczylem, o tylko 2 czy 1 nowosci) bylo juz wczesniej ogolnodostepnych.
a tu masz cytat z pewnego serwisu internetowego (coby nie bylo niedomowien):
"Utwór "Passion's Killing Floor" będzie jednym z dwunastu, które umieszczono w zestawie. Poza utworami takich zespołów jak Linkin Park, The Smashing Pumpkins i Goo Goo Dolls pozostałe nagrania nie były wcześniej publikowane."

czarny21_21

Ja mam 5 soundtracków Steve'a Jablonsky'ego. Jakby co to piszcie kto chce mogę przeslać na gg. Mój gg to 1388003

ocenił(a) film na 10
Bialy_Pielgrzym

oooooooooooooo za niedługo się odezwę biały big thix

ocenił(a) film na 10
Karol_16pl

Jeśli idzie o utwór w którym Autoboty lądują na ziemi to pochodzi on z soundtracka do gry Transformers.Poza tym większość instrumentali pochodzi właśnie z gry do której Steve Jablonsky napisał muzykę.To tyle w dziale wyjaśnień.Samych soundtracków z Transformersów w sieci jest cała masa i kawałek^^ Żeby nie wiem jak szukał to trzeba by ściągnąc te co mają po 800 mega by mieć całośc muzyki..ale komu by się chciało drzeć takie ilosci dla jednego tylko kawałka?

ocenił(a) film na 9
Arli_Dreamcatcher

Mylisz sie Arienati..w tym soundracku z gry nie ma utworow instrumenatlancyh z filmu,sam sciagnolem i sprawidzlem>Muzyka z samej gry kopletnie odmienna i w dodatky bardzo kiepska.Wiec jesli chodz o prawdziwo muzyke z filmu Steve jablonskiego napewno jescze nie znajdziemy jej w sieci gdyz takowa jescze nie wyszla,wiec sory ale nie wprowadzaj ludzi w blad.

ocenił(a) film na 10
Rrrr

To w takim razie powiedz mi co właśnie słucham? To że Tobie się zdarło jakieś badziewie nie znaczy że wszyscy tak mają.Więc nie mów mi że kogokolwiek oszukuję złotko.

ocenił(a) film na 10
Arli_Dreamcatcher

a poza tym ja nie ściągnęłam tylko jednego...ja ściągnęłam ich 13 różnych w tym jeden pełny z wszystkich Transformersów jakie dotąd wyszły co miał ponad 800 mega.Więc o czym my tu rozmawiamy?Pogadamy aż mnie dogonisz złotko^^

ocenił(a) film na 9
Arli_Dreamcatcher

O.K. arienati jesli tak w takim razie zwracam szacunek,moze w imie rekopensaty i dla zapieczetowania racji oraz zgody z toba,bylbys tak mily i wyslal bys mi te utwory z transformersow na moje gg:3785442 bede bardzo wdzieczny

ocenił(a) film na 9
Rrrr

aha jesli ja zloyko to moze ty myszko bedzie przyjemniej pod naszym tematem nieprawdaz myszko

ocenił(a) film na 10
Rrrr

Myszka na FW już nic nie umieszcza bo już ją raz postraszono banikiem więc nie chce ryzykować.Czy ta Myszka to Twój pomysł złotko?W pewnych kręgach ludzi właśnie taką mam ksywkę chociaż żadko jej używam.A poza tym koteczku jak do mnie piszesz to staraj się zachować poprawna formę pisowni odnośnie mojej płci:]

ocenił(a) film na 9
Arli_Dreamcatcher

utwór z filmu nie pojawia się na oscie z gry. Nie ma tam utwóru który ma 3 minuty coś i jest utworem z filmu. nie ma. jest tylko motyw z tego utworu w niektóych kawałkach, ale to nie ten utwór. A jesli go masz to walnij na wrzuta.pl :D

ocenił(a) film na 9
Redgard

ale bardziej wydaje mi sie, że myli ci się ten utwór z czymś co masz na soundtracku z gry, bo o dziwo w grze nie pojawia się ani razu:)

ocenił(a) film na 10
Redgard

Słuchaj Kotku porównałam ten kawałek co ja mam z filmowym i pokryły się całkowicie<no może poza jednym drobnym błędem w tonacji ale to chyba wina wady utworu..ot przeskok>Owszem zgodzę się z Tobą że w wielu motywach z gry przewijają się fragmenty tegoż utworu.Proponuję tak jak w przypadku POTC poszukać soundtracka w wersji deluxe.

ocenił(a) film na 10
Arli_Dreamcatcher

Teraz w ramach najdokładniejszego porównania próbuję odzyskac dokładną wersję z filmu oczyścić przekodować i sprawdzić sekunda po sekundzie w jakim stopniu pokrywa się z tym co mam ja.^^ Dajcie mi parę dni a wyniki wam tu przedstawię^^

ocenił(a) film na 9
Arli_Dreamcatcher

ma myszko przepraszam jesli zle sie wyrazilem w kontekscie plci,jednak arinati skojarzylo mi sie meskim pseudem oki wilekie sory,ale odnosnie muzyki dlaje sie jednak mylisz,wiec wykasz sie udowqdonij ze wystepuje choc jeden sekundowy motyw z filmu ze wystepuje w soundracku z gry,ja jednak dokladnie przerobilem kaqzdy utwor i nic nie znalazlem podobnego,wiec prosze myszko powiedz mi ogladalss dokladnie caly film bo ja tak doglebnie zanalizo3walem cale tlo muzyki w filmie i porownujac ja do muzyki z gry to muzyka z filmu to nie odnalalzem zadnego podobienstwa choc minimalnego nic a nic,wiec prosze cie o dokladen rozeznanie jesli temat ten dalej posuwa sie w naszej mysli,pozdrawiam myszko..

ocenił(a) film na 9
Rrrr

przepraszam za wszelkie bledy zdaniowe mog sie usprawiedliwic tym ze bylem lekko wstawiony

ocenił(a) film na 8
czarny21_21

Jest pare kawałków do odsłuchania, m.in. Jablonskiego Autobots descent.
http://www.esnips.com/web/TF-TM07-Raretracks
szkoda, że taki krótki. Jest też cały, ale to ten kawałek z filmu, gdzie są oczywiście inne dźwięki :)

ocenił(a) film na 9
czarny21_21

a tak wogole wybieram sie na przepremiere mimo ze juz na kompie ogladalem z 2 razy ten film dla mnie stal sie wyjatkiem pozytywnych emocji szczegolnie gra shia labeouf nbiezwykle oddziala na tor moich mysli zwiazanych w kunscie aktorskim,moge podkereslic iz to wschodzacaq gwiazda hollywod,i jako aktor na ekranie umie przelac durzo dzwiekow,podziwam go szczegolnie za role WSZYSCY MOI SWIECI kapitalnie pokazal barwy uczuc dito montiela,dla mnie fenomen i drugi al pacino

ocenił(a) film na 3
Rrrr

A ja bardzo pilnie poszukuję utworu, który leci przez pierwsze 20 sekund tego filmiku:
http://pl.youtube.com/watch?v=nrar1zQ-Wqc
już mówię po co: tworze filmy, i bardzo by mi się przydała. Zainteresowanych filmami moimi i moich kumpli-zapraszam tu:
http://www.filmweb.pl/user/870605/LAMA+Studio.html

byłbym wdzięczny za pomoc z ta muzyką.

ocenił(a) film na 5
czarny21_21

Ukazał się tzw.Transformers The Movie Score Promo CD, jest to 30 minut muzyki z filmu, posiada 13 utworów w tym 11 tych, które znajdą się na nadchodzącym Score.

Lista utworów:
1. Bogey Approach / Under Attack / Transformers Takes Aim (3:24)
2. Soldiers Arrive (0:32)
3. Camaro On The Run (2:50)
4. Skorpinok (3:36)
5. Pink Bike Pursuit (0:52)
6. Are You Ladies Man 217 ? (1:26)
7. Autobots To The Rescue (1:20)
8. When Feds Attack / Bumblebee Captured (3:48)
9. Hoover Dam (0:50)
10. Stumble Bumble (1:57)
11. Soldiers Retreat / Take The Cube / Megatron Vs Optimus (3:56)
12. No Sacrifice, No Victory (4:03)
13. Sam Our Hero (2:28)

Po przesłuchaniu mogę dodać, że dane utwory są bardzo dobre, jednak brakuje kilku-niestety tych, które uważałem za najlepsze. Oczywiście lepsze to niż nic, trzeba zaczekać aż ukaże się oficjalny Score. Szkoda, że taka dobra muzyka została skomponowana do tak (według mnie)średniego filmu, muzyka Jablonsky'ego zasługuje na coś więcej...

ocenił(a) film na 8
dydek87

na tej stronie jest chyba więcej muzy http://www.mininova.org/det/781744 z Transformers Steva Jablonsky'ego ale nie jestem pewna czy to oficjalny ten dłuższy. Jak o tą muzę wam chodziło to miłego ściągania
UWAGA:
nie zapominajcie ściągać tego przez BitSpirita lub program podobny :)

ocenił(a) film na 5
karola8732

Tyle, że jest to muzyka z gry (VG-video game), tworzona była specjalnie do gry i nie ma nic wspólnego z tą z filmu ;).

ocenił(a) film na 9
dydek87

Piękny utwór to "Sam our Hero",znakomity i chyba najlpeszy motyw z tego filmu,a wam jakie sie podobaly???

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

szkoda ,że słabej jakości ale to już coś ech

użytkownik usunięty
S_R_Corpse

słabej? Jak dla mnie całkiem ok.

słabej.. no bo chyba nie dobrej. Dobrze ,że wogole jakiś motyw słuchac. Ja ściagnełam utwór gdzie z może 30 sekund jest czyściutka i pieknej jakosci ten własnie motyw z autobotów jak przylatują. Reszta 3 minuty to odgłosy z filmu jakosciowo takie jak to co dałaś /eś do sciagniecia. szkoda ze w takiej dobrej wersji nie ma całego utworu.

użytkownik usunięty
S_R_Corpse

que? o_O

O czym ty mówisz?

To co dałem nie zawiera żadnych odgłosów z filmu i jak słucham tego na swojej wieży ma zupełnie normalną jakość i czysty dźwięk, wiec nie bardzo wiem o co ci chodzi...

użytkownik usunięty
S_R_Corpse

No chyba że liczyłaś że będzie w DTSie albo conajmniej Dolby 5.1 XD

ocenił(a) film na 10
czarny21_21

Witam, ja poszukałem i znalazłem to: http://www.isohunt.com/torrents/?ihq=transformers+ost Sa tu utwory i z normalnego śpiewanego soundtracku jak i te nieśpiewane.

czarny21_21

WITAM !!

Ufff... po wielkich poszukiwaniach w sieci w koncu znalazlem utwór w ktorym w filmie autoboty spadają na Ziemie :):):) a wiec utwor zwie sie : autobot arrival kto chce prosze pisac na gadu 5772262 chetne wszystkim dam ;) bo wiem ze tez tego chcecie w koncu to jest z******a nuta !!!!!!!

Pozdrawiam wszystkich maniakow transformerów ;)

P.S. najabrdziej mi sie podobala scena jak Optimus sie fajnie rozklada ( fajny efekt ) a w tle slychac wlasnie te muzyka ;) to tyle pa !!