Od razu mowie, ze nie wiem czy we wszystkich kinach, ale Helios/Kinoplex Bielsko-BIala zaprasza na cyfrowa :). Bedzie sie dzialo :D
multi to zlodzieje, idz predzej do CC lub innego cyfrego kina :) A jak amsz multi to w Twym miesci jakieś cyfrowe jest na bank ;]
Oj izula obawiam sie ze mogą być problemy - dzis kolo 9-10 rano było info przy Transach ze bedzie puszczany w jakości cyfrowej ale teraz to info zostało usunięte. Radomski Helios to jedyne kino w okolicy i chciałbym żeby była puszczana wersja cyfrowa. Zobaczymy, może znowu coś sie wali im jak z tym info i dubbingu.
aha:) no to fajnie... pewnie w moim zadupiu puszczą z taśmy... albo z
kasety VHS xD
PS. Jestem z częstochowy... ;/
Taaaa byłem w Heliosie w Rzeszowie na Terminatorze Ocalenie a czułem się jakbym oglądał zwykłego TS-a na kompie
Nie polecam nikomu kina typu "Helios"
za krótkiza krótkiza krótkiza krótkiza krótkiza krótkiza krótkiza krótkiza krótki
Ja mam do wyboru 3xCinema City i 3xHelios i ostatni raz w CC byłem na Ostatnim Samuraju, czyli 5 lat temu. Zasadniczo nie mam nic Heliosowi do zarzucenia.
jak w k-ce i po prostu nie dosc ze film kiepski to jeszcze kopia tragiczna;/
ale pamietam ironmana na cyfrowce, to sie ogladalo megazajebiscie!!!
a skąd to info ? bo ja akurat jestem z bielska i zastanawiam się czy iść na ten film do starego Heliosa/Kinoplexu czy nowo wybudowanego "Cinema City"...
Nie zamieniaj lepiej swojego Heliosa na CC. W CC nie puścili jednych z lepszych filmów, jak np. Star Trek, film w 3D trafia do nich raz na rok. Sytuacja z ich repertuarami się notorycznie powtarza. Jestem zawiedziony polityką CC. Żałuję, że w moim mieście Heliosa nie ma.
Ja do kina CC nie mam zastrzeżeń (fotele 100x lepsze niż Multikino, przynajmniej w Rybniku) poza właśnie repertuarem.
ANI RAZU nie puścili filmu cyfrowego, który by nie był 3D!
Pisałem do nich w tej sprawie, to stwierdzili, że jak najbardziej zamierzają puszczać zwykłe filmy w jakości cyfrowej.
No to czemu tego nie robią!? Liczyłem na Transformers 2 cyfrowe i... nie ma.
UIP jest z nimi bardzo pokłócony, za to nie dostali Star Treka i nie dostają cyfrówek ;/
Też bym tak zrobił, gdyby w moim mieście był Helios lub Multikino, lub IMAX. Czemu Toruń to taka wiocha? ;d
To jest pewne info :). Ale zawsze UIP moze wpasc jakis durny pomysl do glowy i nam zabrac ta kopie :/... Oni sa doprawdy nieobliczalni :]
W bazie filmów w Heliosie zniknęła informacja o wersji cyfrowej.
W repertuarze kina Kinoplex Bielsko-Biała jest Transformers w wersji zwykłej...
Błąd czy UIP znowu namieszało? ;p
Niech mnie nawet nie wpieniają..... ja mieszkam w 3mieście i jak nie puszczą tego filmu w jakości cyfrowej to kur.... wybuchnę!!!! Już i tak jestem wkurzony bo chciałem jechać do IMAXA a tu zrobili takiego psikusa. Byłem w CC na Aniołach i Demonach i się zawiodłem. Kopie Analogowe są straszne, żałuję że nie poszedłem na cyfrową do Multi albo Heliosa. Więc panowie i panie 3majmy kciuki za kopię cyfrową!!!!!! Pozdro!
Zapewniam Cie Kazioo, ze to bledem nie bylo :). Jesli UIP cos namieszalo, to dzisiaj i tak sie dowiem wszystkiego. Oficjalna wersja jest taka, Ze Transfomers 2 poleci cyfrowo, przynajmniej w Bielsku. Mozliwe, ze na stronie znowu cos pomieszali, ale planowo Cyfrowa miala isc u nas w kinie.
SKANDAL!!!!!!!!!!!! W HELIOSIE W GDAŃSKU NIE ZOBACZYMY TRANSÓW W WERSJI CYFROWEJ!! WŁAŚNIE DOSTAŁEM TAKĄ ODPOWIEDŹ WIĘC JEST SPRAWDZONA!!! DÓŁ!!!!!! ;(;(;( SKANDAL JAJA SE ROBIĄ ŁACHY JEBAN......!!! OSTATNIA NADZIEJA W MULTIKINIE!!!
A w Zorzy w Rzeszowie pewnie nie będzie w ogóle ;/ Yebać Heliosa i wszystkie inne gówna w których nie będzie cyfrówki !!!
W takim razie czekam na potwierdzenie, czy Kinoplex/Helios w Bielsku będzie wyświetlał film w cyfrowej jakości - chętnie się tam wybiorę jeśli tak będzie.
Na 100% jest :). Mozna juz rezerwowac bilety na stronie:
http://www.heliosnet.pl/7,Bielsko-Biala/Aktualnosci/Szczegoly/id/863/Sprzedaz-i- rezerwacja-biletow-ruszyla!
Szukaj tam, gdzie jest "SALA 1". Niestety nie w kazdej godzinie - mamy jeden projektor cyfrowy, a jeszcze leca "Potwory kontra Obcy 3D".
GODZINY SEANSOW: 18:30, 21:30.
Zapraszam :)
Kielce to jednak wielka dziura..
http://www.heliosnet.pl/13,Kielce/Aktualnosci/Szczegoly/id/863/Sprzedaz-i-rezerw acja-biletow-ruszyla!
Niby już można rezerwować bilety ale ja tam żadnej rezerwacji nie widze ;P
A gdzie jest ta informacja, ze w BB bedzie kopia cyfrowa bo ja takiego info nigdzie nie widze.
Co oznacza ten skrot "k. an.*" ?? nie czasami kopia analogowa?
Jak byłem na Potwory kontra Obcy (cyfrowe 3D) i puszczali przed filmem zwiastuny innych filmów, to poza bajkami wszystkie filmy były jakości analogowej (mimmo że projektor cyfrowy!).
Jak nigdzie oficjalnie nie ma napisane "wersja cyfrowa" (tym się zawsze chwalą!) to nie byłbym taki pewien cyfrowej jakości mimo sali z projektorem cyfrowym. Nie uwierzyłbym, ze tak może być, gdybym nie zobaczył na własne oczy...
Jeszcze ten dopisek przy Transformers: "k.an." - czy to nie skrót od "kopia analogowa" :P
Mam przykra nowine :(. Niestety szlak trafil wersje cyfrowa - UIP nam zabrala !!!:(. Do diabla z nimi :/
chcecie zobaczyć prawdziwą dziurę i prawdziwie beznadziejne kino??
http://www.novekino.pl/kina/sybilla/
zobaczcie co jest na ekranie, zobaczcie na zapowiedzi. Tutaj trzeba na nowy film czekać 1,5 miesiąca, a na dodatek ekran jest strasznie mały.
a ceny oczywiście wysokie bo 15 zł ulgowy z legitymacją.
bardziej opłaca pojechać mi się w środę do kina w Lublinie czyli jakieś 40 km od mojego miasta i skorzystać z promocji środy w orange.
Wy tu płaczecie, że nie będzie cyfrowej jakości... phhh... ja to nawet nie wiedziałem, że coś takiego jest, a jak ostatnim razem pierwszy raz byłem w CinemaCity to przez 5 minut, miałem otwartą gębę z wrażenia, że ekran taki wielki.
Ogólnie w Polsce mamy bardzo słabe kina, a jeśli chodzi o mniejsze miasta takie około 50.000 ludzi, to tam jest dopiero tragedia.
Nie mam slabych kin w Polsce. Wydaje Ci sie. Nie mierz wszystkich kin jedna miara.
A co do tej wersji cyfrowej - ja osobiscie jestem zalamany :(
Jak wychodziła pierwsza część to w Polsce nie było prawie w ogóle projektorów cyfrowych. Właśnie wtedy rozpoczął się projekt "cyfryzacji kin" w Polsce (z czym teraz przodujemy w całej Europie). Z tego, co pamiętam chyba jakieś jedno kino cyfrówkę T1 puściło, głowy nie dam ;p
Kinoplex Bielsko-Biala projektor cyfrowy dostal pod koniec lutego 2008r. Pierwsza projekcja na swiecie miala miejsce pod koniec pazdziernika 2007. Pod tym wzgledem Polska jest naprawde na swiatowym poziomie :). Tylko filmow jak narazie malo :(
Ich te kopie cyfrowe "bolą"?!
To jest paranoja żeby projektory cyfrowe się kurzyły. Ja na razie same bajki 3D cyfrowo widziałem ;(
Całe szczęście, że Avatar będzie w 3D, bo byśmy go też musieli oglądać analogowo...
a wie ktos moze czy w Cinema City w Bielsku-Białej bedzie wersja cyfrowa filmu "Transformers: Zemsta upadłych"? bo nigdzie o tym nie pisze... a z Czechowic jak by nie patrzeć mam blizej do BB niz do Katowic...
Z tego co mi wiadomo, to nie bedzie. Tutaj osoby pisaly, ze w Cinema nie bedzie. A dwa: jak by bylo, to na bank by sie juz tym chwalili.
Troche juz tego u nas lecialo. Z wazniejszych to "Iron Man" "Szybko i Wsciekle" oraz "anioly i Demony". Szkoda tych Transformerow kurde :(
a na stówę już nie będzie tej wersji cyfrowej ? :/ bo jak nie będzie to kicha i to wielka ;( no chyba się popłaczę tak na to czekałem...
To juz na 100 :(. Przykro mi... sam jestem cholernie ZALAMANY !!!. Zakichane UIP :/. A jeszcze kilka dni temu bylo w repertuarze...