PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=645955}

Transformers: Wiek zagłady

Transformers: Age of Extinction
2014
6,2 103 tys. ocen
6,2 10 1 102519
3,2 27 krytyków
Transformers: Wiek zagłady
powrót do forum filmu Transformers: Wiek zagłady

lektor?

ocenił(a) film na 10

Czyt wyjdzię wgl kiedyś wersja z lektorem? Nie chce ogladac tego filmu z tym głupim dubbingiem

Oszukujesz sam siebie.

użytkownik usunięty
axim

To nie ja narzekam na publicznych forach na problemy, które mają tylko analfabeci, dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym oraz osoby niedowidzące.

Widzę, że masz jakieś problemy, nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Uważasz, że masz zawsze rację, przykre i żałosne.
W pierwszym poście wyraziłem tylko swoją opinię a Ty już myślisz że mam problemy z czytaniem.

użytkownik usunięty
axim

Przykre i żałosne to jest oglądanie filmów z IVO.

Dobra a tak z ciekwości zapytam... to w końcu jest tam lektor czy dubbling xd ? bo jakoś odeszliście wszyscy od tematu xd

użytkownik usunięty
strzelec555

Dubbing.

ocenił(a) film na 10

Masz rację.

ocenił(a) film na 10
filmowy03817

Wolę oglądać z dubbingiem niż z lektorem IVO.

ocenił(a) film na 4

axim ma rację, oszukujesz sam siebie, czytając napisy umyka ci obraz, nawet tego nie zauważasz.

użytkownik usunięty
Leszy2

Kolejny analfabeta?

ocenił(a) film na 4

Nie mam problemu z czytaniem napisów, ale Ty masz kłopot z zauważeniem, że nie widzisz wszystkiego.

użytkownik usunięty
Leszy2

http://img.pandawhale.com/91748-I-see-everything-gif-Terminato-1GBu.gif

Ja np. potrafię szybko czytać ale film wolę obejrzeć z lektorem. Oczywiście nie chodzi i lektora IVO, takiego to nie. Jeśli nie ma lektora, wtedy oglądam z napisami. Jeśli z napisami by nie było, wtedy z dubbingiem. Ivo nie biorę w ogóle pod uwagę.

ocenił(a) film na 10
widbos

A ja napisy w ogóle nie biorę pod uwagę.

ocenił(a) film na 4
widbos

Lektor to totalna porażka, a już ivo to totalna żenada, dobry jedynie dla słabowidzących, gdy nie ma dubbingu lub normalnego lektora.
Przecież oglądając film z lektorem to tak jakbyś w ogóle dźwięk wyłączył.

Leszy2

Wiadomo, że w pewnym stopniu lektor zagłusza dźwięk ale nie przesadzaj, że w ogóle go nie słychać. Uważam, że odpowiednio dobrany lektor nie jest zły.

ocenił(a) film na 4
widbos

Są osoby którym nie przeszkadza, że obraz w TV jest mały i kiepskiej jakości, są i takie którym nie przeszkadza to, że dźwięk ledwo słychać. Ale jaką wyższość ma taki lektor nad dubbingiem poza kosztem produkcji? Skoro można się przyzwyczaić do tego że dźwięk jest za cichy to również można się przyzwyczaić do dubbingu.

Leszy2

No właśnie to jest kwestia przyzwyczajenia. Tak jak dla Niemców, czy Czechów dubbing jest normalny, bo tak oglądają filmu od urodzenia, tak dla mnie i dla wielu Polaków lektor jest normalny.
Dlatego dopóki będę miał możliwość wyboru pomiędzy lektorem a dubbingiem, zawsze wybiorę lektora.

ocenił(a) film na 4
widbos

Ja też byłem przyzwyczajony do lektora od dzieciństwa. Dopiero jak zacząłem oglądać filmy w spokoju, na dobrym sprzęcie i wielkim ekranie - dostrzegłem różnicę i jeżeli mam wybór, nigdy nie wybiorę lektora. A w przypadku Transformersów - wybieram dubbing, aby nie skupiać się na napisach. Jak ma się dobre nastawienie to się szybko do dubbingu można przekonać.

Rocket17

KAŻDY, ale to KAŻDY dubbing ZAWSZE jest źle dobrany!!! Tylko LEKTOR powinien być obecny, ewent. czysta ścieżka dla zainteresowanych!!! Powinno się ZAKAZAĆ takich praktyk, jak dubbing!!! Ludzie preferujący dubbing sprawiają moim zdaniem wrażenie lekko zrytego ciemiączka. Chyba założę jakieś forum antydubbingowe - prolektorskie...

ocenił(a) film na 10
Rocket17

Lektor już jest.

ocenił(a) film na 8
Rocket17

Canal + Film puszcza ten film z Lektorem :)