PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=645955}

Transformers: Wiek zagłady

Transformers: Age of Extinction
2014
6,2 103 tys. ocen
6,2 10 1 102516
3,2 27 krytyków
Transformers: Wiek zagłady
powrót do forum filmu Transformers: Wiek zagłady

Patrzałam na zwiastuny i jestem zagubiona. Lockdown ma być głównym czarnym charakterem. Ale patrzałam w Wikipedii na Megatrona. Podobno zmienił się on w jakiegoś Galvatrona. Bardzo dziwne. Niestety nie mam za dużo informacji. W Transformers 4 ma się pojawić. Czy ktoś da mi trochę informacji na temat Galvatron'a? Liczę też na różne dyskusje na ten temat ;)

ocenił(a) film na 9
Ewelina03

Galvatron został zbudowany przez ludzi z części Megatrona i Sentinela.

Optimus22

Wg oryginału Galvatron powstał z Megatrona po zawarciu 'przymierza' z Unicornem. Polecam The Transformers: The Movie z '86. Mam nadzieję że w filmie trzymają się oryginału.

ocenił(a) film na 8
unbreak

W filmie są nawiązania,niektóre rzeczy są 1:1,ale reszta to już wolna amerykanka.Dla mnie Transformers,to tylko G1 i komiksy z tej samej serii.Ewentualnie nieźle oglądało się jeszcze Transformers:Armada,nadawany niegdyś w Polsacie.No i oczywiście kontynuacja G1-Headmasters,ale to już była japońska produkcja,niemniej silnie powiązana z orginałem.A co do The Movie,to klasyka i tyle w temacie.Co do pytania,to tak jak piszesz.Umierający Megatron wraz z czterema swoimi ludźmi (Skywarp,Thundercracker,Bombshell,Kickabck i Shrapnell) zostali przechwyceni przez Unicrona i odbudowani w nowych,potężniejszych formach.Dostali zadanie odnalezienia Matrycy Tworzenia i zniszczenia jej.Ogólnie,to polecam serię G1 każdemu,kogo interesuje temat Transformerów.Chyba każdy szanujący się fan robotow dawno to obejrzał.Może trąci to dzisiaj kiczem,lub jakąś taką dziecinnością,ale wolę to po tysiąckroć,niż nowe produkcje,bo to już nie to.Poza tym,wychowałem się na tym serialu i komiksach z tamtych lat.

Ewelina03

Miej słownik i patrzaj w słownik.