Co to za samolot ktorym latal Maverick??? Prosze o pomoc z gory dziekuje:)
Cze, samolot Mavericka to "F-14 Tomcat", te czarne z ktorymi ewalczyl to w rzeczywistosci "F-5 Freedom Fighter", a te na ktorych latali Jester i Viper to "F-2 Phantom" Pozdrawiam, w razie jakichkolwiek pytan wal smialo, moze byc na maila, bedzie szybciej, trzymka
A mnie się jednak wydaje, że samoloty Vipera i Jestera to A-4 Skyhawks. Pozdrawiam.
Samoloty Mavericka i Icemana to oczywiście F-14 Tomcat. Natomiast Migi-28 to w rzeczywistości Northrop F-5E Tiger. Tak naprawdę nie ma Migów 28, samoloty te mają tylko numerację nieparzystą. Samoloty, z którymi walczyli na szkoleniu to A-4 Skyhawk, często wykorzystywane (kiedyś) na szkoleniach ze względu na podobieństwo do Migów-21. I nie są one myśliwcami, tylko samolotami szturmowymi (litera A zamiast F na początku).
Dzisiaj z nudów obejrzałem i wychwyciłem że Charlie podała informację na pierwszym spotkaniu szkoleniowym że MIGi będą udawać F-5 i A-4. I w sumie w ćwiczeniach F-5 nie było.
Do tego sceny gdzie bandyci czyli MIGi pod postacią F-4 strzelają działkiem i pokazują wielolufowe Vulkan