PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10035557}
5,1 12 tys. ocen
5,1 10 1 11666
3,8 18 krytyków
The Watchers
powrót do forum filmu The Watchers

Bardzo fajny film, jedyne co to plot twist lekko przewidywalny. Poza tym jak na horror to całkiem ok. Nie jest to typowe dzieło o duchach ale klimat jest.

Ashganka

SPOILER!!!

Dokładnie. To było oczywiste, że jedno z nich jest obserwatorem. Tylko nie mogłem pojąć dlaczego (aż do końcówki) może chodzić za dnia.

BruceD

SPOJLER !!! Akcja nie dzieje się w żadnym lesie, tylko w głowie. To nie bunkier, a sala terapii grupowej! To nie horror, a film psychologiczny! Jeśli ktoś nie stracił bliskiej osoby obwiniając siebie, jeśli ktoś z tego powodu nie próbował popełnić samobójstwa, nie zrozumie filmu. Obserwator to ten ten który nie potrafi uwolnić się od traumy i jest w nią wciągany, aż do (w najlepszym wypadku - depresjii). Ta, co jest "pół człowiekiem, pół- obserwatorem" jest w pół drogi do "wyzwolenia" się od przekleństwa depresji. To film metaforyczny i wszystko (dosłownie!) ma swoje osadzenie w psychiatrii!!!

ocenił(a) film na 4
ZdzislawZielinski

Chyba trochę odleciałeś kolego z tą interpretacja. Niby w jakim momencie filmu protagonista próbuje popełnić samobójstwo, bo ja nie kojarzę...

JacobPL565

Przeczytaj jeszcze raz. Nie piszę, że w filmie ktoś chce popełnić samobójstwo, tylko, że widz, który nie był w takiej sytuacji, nie zrozumie przesłania tego filmu.

ocenił(a) film na 4
ZdzislawZielinski

No to chyba nie zrozumiem tego przesłania

ZdzislawZielinski

Odstaw narkotyki xd

ocenił(a) film na 6
ZdzislawZielinski

hahaha dawno nic glupszego nie czytalem xD

Ashganka

Bardzo fajny film..., fajnie się go ogląda jak czyta Borowiec.

Ashganka

Bardzo fajny film..., fajnie się go ogląda jak czyta Borowiec.

ocenił(a) film na 8
Ashganka

Dokładnie. 5,1 to jakaś kpina.

ocenił(a) film na 7
Ashganka

Zgadzam się, nastawiłem się na jakieś bzdury, ale tu ładnie wszystko wyjaśnione, pokazane postaci, dobre zakończenie.

ocenił(a) film na 8
Ashganka

Dokładnie, dawno tak dobrego horroru nie widziałam.

ocenił(a) film na 3
Ashganka

A ja nie rozumiem aż tak wysokiej średniej. Stypa totalna. Twórcy chyba chcieli żeby wyszło coś podobnego do serialu pt, Stamtąd. A wyszła klapa niestety.

ocenił(a) film na 2
jazdowicz2666

Dokładnie tak.

ocenił(a) film na 2
jazdowicz2666

Film niestety ma dużo błędów logicznych, fabularnych. Śmierć chłopaka nad jeziorem to jakiś żart. Przecież już wcześniej było wiadomo że to potwór. Madeline była więziona w bunkrze, ale o nim zapomniała.
Swoją drogą jak powstał ten bunkier? Było powiedziane że dr. zatrudniał co dziennie robotników. Tylko ile on zwabił tam osób, jak dostarczał materiały na budowę?  I było dużo więcej taki oczywistych głupot w tym filmie. Pomysł na film fajny. Nic więcej.

ocenił(a) film na 4
Ashganka

Koncept może nie był zły, ale film jest pełen nielogicznych albo niewytłumaczalnych głupot.