Ogólnie horrory oglądam czasami, nie straszą mnie takie filmy jak Egzorcyzmy Emily Rose,
Egzorcysta, Omen, ale jeśli chodzi o Ring- panicznie się go boję. Mam totalną schizę, gdy
słyszę już samą nazwę. Wie ktoś jak to pokonać?
hHAHAH wiem o czym mowisz:) JA sie go balam przez 8 lat;| Do tej pory spie z lampa/ wlaczanym tv i przykro to mowic ale nigdy nie balam sie bardziej niczego niz tej iditycznej samary! Jest przerazajaca przez nia spie wlasnie z wlaczanym tv;| porazka
Ja raz miałem przykrą sytuację. Czytam (boje się oglądać) o horrorach, godzina 1 w nocy, za mną ciemno, nic nie widać i...telewizor się włączył. Ale ogólnie wszędzie się jej boję - wyobrażam sobie, że jest w łazience, za drzwiami, w szafach....
No trudno, ten film wdzialal mi niezle na psyche i tak samo jak Ty tez ja wszedzie widze... Przykre ale prawdziwie teraz z biegiem lat zaluje, ze obejrzalam ten film... Strasznie zryl mi beret
Ogladalam ten film juz bardzo dawno mozna powiedziec ze jako dziecko i samara bardzo dlugo mieszkala u mnie pod biurkiem , jednym slowem, bardzo sie balam , jednak juz jako mala dziewczyna kochalam horrory i mama nie pozwala mi ich ogladac teraz ogladam bardzo czesto :) i to jest jednyny sposob na wypedzenie samary z naszego dom u hehe ;) czyli ogladac inne horrory , zapomnisz o niej , z czasem te filmy zrobia sie dla ciebie tak przewidywalne i wogole nie straszne ;) na mnie ten sposob zadzialal aczykolwiek nie moge zagwarantowac ze tez talk sie stanie u ciebie :)
Jak dobrze że ktoś założył taką stronę jak filmweb, możemy tutaj napisać jak bardzo boimy się Samary i leczyć naszą jak to ujął kolega niżej "ringofobię" -,- Ja to wam proponuję psychologa ^^
Pozdrowionka dla "ringofobów" ^^
The Ring i Egzorcysta. Tylko tych na serio się przestraszyłem. Jak się człowiek już naczyta tyle co ja, to się niczego nie boi :D
Mam tak samo. Tyle, że ja w pierwszych dwóch tygodniach po obejrzeniu tego horroru bałam się nawet włączonego telewizora w ciągu dnia .
Chrzanisz bez sensu koleś ^^ w rzeczywistości ta wasza Samara wygląda tak http://www.filmweb.pl/person/Daveigh+Chase-54417 :D
Kiedyś jak ją widziałem to chciałem przed nią uciekać, dzisiaj to bym leciał do niej XD
Wiem, wystarczy wydorosleć, albo iść do psychiatry bo wasze słabe umysły nie radzą sobie z takim czymś jak film z gatunku horror...
I dziwne że ciebie przeraża kolejny kicz, bo przez cały film Samara jest ukazywana jako małe dziecko a dopiero pod koniec wyłazi z telewizora i widać ją z 2 minuty ? I to was niby tak przeraziło ?
zgadzam się że nie jest to zbyt przerażający film i nie bardzo mnie przestraszył, bardziej boje się filmów typu "collector" bo jak sobie pomyślę że że ktoś mógłby mi się do domu zakraść i coś takiego zrobić to...
Ale nie zgodzę się że kicz, bo mnie film się podobał
No ja nie rozumiem waszego fenomenu ludzie. Fobia to paniczny lęk, a wy jesteście po prostu "boidupy". Skoro przeraża was ośmioletnia dziewczynka z włosami na ryju, to pozdro ludzie.
Najlepszym rozwiązaniem jest idea Shorty'ego ze Strasznego Filmu ( scary movie ), jak Ci się taka zjawa spojawia pod łóżkiem, albo w szafie to torba na głowę i jazda! Ci co oglądali "Straszny film" powinni domyślić się o którą scenę się roz-chodzi :D
Dokładnie, według mnie to nie było wcale straszne, mnie bardziej przeraża coś rzeczywistego czyli coś co może się mi przydarzyć. W tym filmie dziwiło mnie że Noe się nie bronił czyli np. nie wziął jakiegoś kija, tylko jak jakaś ciamajda wpadł na półke.. :)
ja raczej bałam się mrocznej studni sąsiadki mojej babci, ale podkreślam sobie - to tylko film, fikcja, nie ma się czego bać.
Nie mniej jednak trzeba przyznać, że horrory psychologiczne dają kopa na serio. :)
Ja zawsze bałem się obejrzeć ten film obejrzałem go właśnie i stwierdzilem ze wcale nie był straszny może kilka momentów
szczerze powiem, że spodziewałam się czegoś straszniejszego z opowieści znajomych myślałam, że będę zamykać oczy co sekundę a tu takie rozczarowanie ale plus za fabułę bo film ogólnie był ciekawy 8/10
Miałam tak samo. Przez tydzień mi się śniła [chociaż w jednym śnie, to byłyśmy przyjaciółkami i robiłyśmy pranie razem :D], a potem po pół roku znowu się zaczęło. Niemożliwie cieszyłam się, że mam prysznic a nie wannę.
A do tych wszystkich, którzy uważają nas za 'boi dupy' : może was nie przestraszyły, ale nie śmiejcie się z innych.!
i tak wgl, to horror ma za zadanie przestraszyć, zaskoczyć, mamy po nich bać się np. tego cholernego telewizora. Jeżeli was nie przestraszył, to powinniście nie uważać go za dobry horror. Ja go za takowy uważam, bo mam do tej pory po nim schizy, a minęły 4 lata odkąd go oglądałam. Do Klątwy się nawet nie zabieram, bo samo czytanie o niej mnie już wystarcza.
ale czytałam na jakimś forum o tym, że to 'jest fizyczne' i coś o scenie z rozrywaniem szczęki <boi się> i zresztą miałabym schizy i nie weszła już nigdy do jakiegoś dużego domu. xD i bałabym się kołdry, bo to coś wyłazi pod niej ponoć.
w porównaniu z Ringiem to Klątwa jest dużo mniej straszna. Po za tym ja oglądając pierwsze horrory też miałem jakieś dziwne wyobrażenia a teraz nawet "Shutter-Widmo" (najstraszniejszy horror jaki widziałem) nie zrobił na mnie wrażenia, więc to tylko kwestia przyzwyczajenia:) Bać się to rzecz normalna :D
hehe, jeśli chodzi o Shutter, wszyscy mówią, że najstraszniejszy, a ja kiedyś ogarnęłam, że będąc u wujka, oglądał on jakiś horror, oglądnęłam sobie z nim i kuzynem wówczas 3 letnim [byłam temu przeciw by takie małe dziecko oglądało, ale chyba nie zrobił na nim wrażenia]. A ostatnio na filmwebie patrzałam kadry z filmu i się okazało, że to to :D a w ogóle mnie nie wystraszył. Wiem, wiem, dziwna jestem ^^
W ogole azjatyckie horrory maja inny klimat, mnie akurat Shutter nastraszyl (mowie o oryginale), wersja amerykanska byla taka sobie, nic strasznego, np. Dark Water czy Klatwa w oryginale juz nie byly wg mnie straszne, Klatwa byla straszna wg mnie w wersji amerykanskiej. Chociaz azjatyckie filmy sa zazwyczaj bardzo dobre, to czesto maja po prostu troche inny klimat niz ten do ktorego jestesmy przyzwyczajeni.
Teraz zabralam sie za taki azjatycki horror ' the tale of 2 sisters' i przerwalam ogladanie bo sie najzywczajniej za bardzo balam haha, a ogladalam juz amerykanski remake (The uninvited) i tez byl niezly nawet, ale azjatycki po prostu wbil mnie w fotel i sie troch boje do niego wrocic.
the tale of 2 sisters : http://www.filmweb.pl/film/Opowie%C5%9B%C4%87+o+dw%C3%B3ch+siostrach-2003-132767
o, czytałam o tym azjatyckim, nie wiedziałam, że Nieproszeni goście - bo chyba tak jest wersja amerykańska nazwana - to remake :) a oglądałam tę amerykańską, raczej thriller niż horror bym powiedziała, aczkolwiek pomysł ciekawy. Z kolei azjatyckiej czytałam opinie i fabułę - bałabym się, i jeszcze grają tam aktorzy, którzy wyglądają inaczej niż tacy co na ulicy mijam :D
hah, ja np boję się swojego telewizora kiedy jestem sama w domu. A kiedy kąpię się w wannie i myję głowę to ogarnia mnie strach kiedy muszę ją zanurzyć i zamknąć oczy :D
ja tak mialam jak stałam pod prysznicem i musiałam spłukać szampon :P jak najszybciej się dało otwierałam oczy ^^
ja ten strach doskonale rozumiem, wykrzywiona gniewem twarz Samary to najstraszniejsze co widzialam w filmie :) mialam przez pare lat ringofobie po obejrzeniu tego horroru i nawet na zdjecia Samary sie balam spojrzec. A ona sama dlugi czas mieszkala u mnie w szafie.
Teraz namietnie ogladam rozne azjatyckie horrory w oryginale (odchodze od amerykanskich remake'ow ktore oceniam roznie- raz wypadaja lepiej raz duzo gorzej) i zabieram sie wkrotce za Ring w wersji japonskiej- ciekawe jak wypadnie>?? mam nadzieje ze nie naschizuje mnie tak jak amerykanska wersja hehe.
Tak to jest jak dzieci naogladaja sie horrorow. Polecam jakies filmy animowane...
Jak komuś sie podoba akcja z samara(czy coś w tym stylu), to koniecznie musi zagrać w grę F3AR(wszystkie części ogólnie), tam dziewczynka też daje się we znaki :))
jeżeli ktoś się tego boi a jest dorosły powinien zastanowić się czy jest dojrzały psychicznie