PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10035559}
6,7 15 tys. ocen
6,7 10 1 15398
7,2 36 krytyków
The Order: Ciche braterstwo
powrót do forum filmu The Order: Ciche braterstwo

Powolny

ocenił(a) film na 4

Cały film musiałem obejrzeć w prędkości 2x...

ocenił(a) film na 7
Lukazz_88

Dzieciaku wracaj do tiktoka

ocenił(a) film na 5
Lukazz_88

Powolny i usypiający

ocenił(a) film na 9
lukib7

Rozumien ze nie bylo Spidermana po napisach dla tego

Lukazz_88

Pozostaje Ci współczuć.

Lukazz_88

Tylko tyle ? Film chce Ci opowiedzieć że bycie prawicowcem jest niemile widziane przez lewackie Hollywood. A te wydarzenia ponoć były natchnieniem dla szturmujących Kapitol kilka lat temu.

tomasz_sekula

Tak, tylko tyle napisał. Rozumiem że musisz mieć czyjeś potwierdzenie. Potwierdzam tylko tyle.

ocenił(a) film na 9
tomasz_sekula

Chodzi o Dzienniki Turnera ksiazke ktora pojawia sie w filmie, jest to nie jako biblia ultra prawicowych extremistow byla tez miedzy innymi u Timothy Mcvaigh`na odpowiedzialnego za zamach z Oklachoma City i kilku innych odpowiedzialnych za zbrodnie nienawisci w USA

ocenił(a) film na 7
MendezZ

Niektórzy nadal uważają, że największym zagrożeniem dla bezpieczeństwa USA, są muzułmańscy ekstremiści. Natomiast nie wiem dlaczego nikt nigdy nie nazywa KKK czy podobnych im organizacji terrorystami. Dziś Trump chcę tak nazywać kartele narkotykowe, a ludzi szturmujących Kapitol, gdzie zginęło 6 Amerykanów ułaskawia. Oczywiście nie bagatelizuje islamskich terrorystów, zaznaczam to zanim ktoś zacznie sypać populizmami

ocenił(a) film na 9
mihas

Sluchaj zadnej skrajnosci nie popieram mamy poprostu wiecej sfrustrofanych muzulmanow w naszym swiecie niz bialych radykalow i to az tyle niestety

ocenił(a) film na 8
mihas

Muzułmański ekstremizm stanowi zagrożenie w wielu zakątkach globu. Przypomnij sobie liczne zamachy w Europie i spójrz ile incydentów z ich udziałem ma miejsce choćby w takiej Anglii. Francji czy w krajach skandynawskich. I to właśnie Europa jest najbardziej zagrożona i tak to jest, jak dwie skrajnie różne cywilizacje i kultury zaczynają się mieszać. Tu nie chodzi o rasizm i izolacjonizm a wnioski wyciągnięte na podstawie wielu zaszlych wydarzeń i tarć z kart historii. Turystyka okej, otwarte granice okej, mieszanie się kultur sobie pokrewnych okej, ale nie można robić z kraju masowego kulturowego bigosu, bo ten bigos zacznie w koncu sie gotować coraz bardziej i bardziej aż sie wyleje..ze tak to obrazowo ujme. ;p

ocenił(a) film na 7
Shaggy777

Ja napisałem o USA i ich hipokryzji w postrzeganiu zagrożenia. Nie wypowiedziałem się na temat zagrożenia ekstremizmem islamskim w skali globalnej. Chodziło mi postrzeganie terroryzmu jako stricte związanego z islamem, a działania jakiejkolwiek innych grup wywodzących się z kultury chrześcijańskiej bardzo często terroryzmem nie są nazywane.

tomasz_sekula

Skąd ta analiza, że stronek płaskich?

lockman

Gadałem z twoją starą... zbyt długo cię trzymała w zamknięciu