PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=325336}
6,0 2  oceny
6,0 10 1 2

The Lies of Locke Lamora
powrót do forum filmu The Lies of Locke Lamora

Ciekawe jak wyjdzie im ekranizacja. Ksiązka jest naprawdę dobra. Świetnie się ją czyta a opisy nie nudzą za to są bardzo plastyczne.

sccandal

http://www.scottlynch.us/images/indextop2.jpg

taką scenografię jak tutaj, poproszę.

też się nie mogę doczekać, mam nadzieję, że uda mi się projekt doprowadzić do szczęśliwego końca.

oj, chyba moja nadzieja okazuje się być złudna:((

sccandal

NOo...coś im się nie spieszy!
Ale książka jest fantastyczna..uwielbiam ją:P

Cpt_Pchelka

Czołem Pcheła!!

Widzę, że biorą Kłamstwa na tapetę. Oby nie udało im się tego spieprzyć.

I mam ogromną nadzieję, że jak się wszystko uda, to i Szkarłatne morza zrobią, czuję, że druga część byłaby lepsza, przynajmniej w moim klimacie :P

Jak myślicie, jakiego Aktora wezmą do roli Locka ?

lolewina

ojoj...ty właśnie
jakoś nie potrafię sobie wyobrazić nikogo w tej roli...
Ale co ty byłby za film bez głównego bohatera:P hahahah
NIe no mam nadzieje że nic nie zwalą...

lolewina

powinni wziąć jakiegoś młodego, niezbyt znanego aktora, bo żadna konkretna twarz z przemysłu filmowego nie kojarzy (no, ewentualnie Rhys-Meyers, ale nie skłaniałabym się ku temu rozwiązaniu >_<). Jestem bardziej ciekawa, kogo wezmą na bliźniaków (listości, jak Freda i George'a z HP albo siostry Olsen, to rozciacham ekran nożem).
Ale nie obraziłabym się, jakby na Łańcucha wzięli ucharakteryzowanego Alana Rickmana. :)

zagadka_2

tfu! Miałam na myśli Andy'ego Gillet'a jako Locke'a.

zagadka_2

Rickman nadaje ie do takiego typu filmów
także za włączenie takiego aktora do obsady byłabym wdzięczna.

A nadal nie mam wizji jakiegoś konkretu do do Locke'a i popieram że powinna być to jakaś nie wybitnie znana, nowa twarz:)

Cpt_Pchelka

Pcheła a nie chciałabyś takiego Locka??

http://i138.photobucket.com/albums/q278/morphoman/andygilletgif.gif

Zagadka, Andy Gillet niczego sobie. Jakby go ucharakteryzować, to byłby świetny :)

A na ojca Łańcucha ja proponuje Billa Nighy albo Gary'ego Oldmana :)

lolewina

Nie wiem czemu przeczytałam: Na ojca Rydzyka;P:P aahahaha
Taka drobna wpadka;P
Nighy pasuje..Oldman niezbyt.

No więc Całkiem pasi(to zdjęciucho twoje). Całkiem sympatiko! Ale....
no ja mam takie własne wyobrażenie... NA Locke'ego no i nie potrafię sie jakoś przekonać

Cpt_Pchelka

Jedyną aktorską twarzą, którą miałem przed oczami czytając książkę, był Jeremy Irons jako Szary Król.
Co do filmu, mam mieszane uczucia. Chyba jednak wolałbym, żeby ta historia i ci bohaterowie pozostali w mojej głowie tacy, jakich opisał Scott Lynch. Ekranizacje zwykle więcej psują niż budują.

najpersklaka

mnie zawsze zostanie taka sama.
A tak w ogóle wie ktoś czemu 3 cześć LL ( Republika złodziei ) nie wychodzi , słyszałam że Lynch ma jakieś problemy ze zdrowiem, ale nie mogę nigdzie znaleźć co mu dokładnie jest... \
Jak ktoś ma info to poproszę :D

Cpt_Pchelka

Z tego co pamiętam, opóźnienie spowodowane było depresją Scotta. Nie wiem jednak dlaczego data premiery wciąż się przesuwa, skoro od 2009 roku Lynch wypuszcza kolejne części Queen of the Iron Sands, a więc pisze.

najpersklaka

Ale to coś poważniejszego było? Oby nie wpłyneło to na następne części ; D ja tam w roli locka nie wiem czemu widze dicaprio ucharakteryzowanego ; ]

ktojaxd

Republika Złodziei w październiku (23?) w księgarniach :D Buziaczki

sccandal

Przeczytałam trzy wydane części dwa razy ... i czekam na kolejne, bo powieść fantastyczna^^ Ostatnio dopiero znalazłam informację, że miał być film. Właśnie MIAŁ. Ciekawe czy kiedykolwiek coś z tego będzie...