Ciekawe jak wyjdzie im ekranizacja. Ksiązka jest naprawdę dobra. Świetnie się ją czyta a opisy nie nudzą za to są bardzo plastyczne.
http://www.scottlynch.us/images/indextop2.jpg
taką scenografię jak tutaj, poproszę.
też się nie mogę doczekać, mam nadzieję, że uda mi się projekt doprowadzić do szczęśliwego końca.
Czołem Pcheła!!
Widzę, że biorą Kłamstwa na tapetę. Oby nie udało im się tego spieprzyć.
I mam ogromną nadzieję, że jak się wszystko uda, to i Szkarłatne morza zrobią, czuję, że druga część byłaby lepsza, przynajmniej w moim klimacie :P
Jak myślicie, jakiego Aktora wezmą do roli Locka ?
ojoj...ty właśnie
jakoś nie potrafię sobie wyobrazić nikogo w tej roli...
Ale co ty byłby za film bez głównego bohatera:P hahahah
NIe no mam nadzieje że nic nie zwalą...
powinni wziąć jakiegoś młodego, niezbyt znanego aktora, bo żadna konkretna twarz z przemysłu filmowego nie kojarzy (no, ewentualnie Rhys-Meyers, ale nie skłaniałabym się ku temu rozwiązaniu >_<). Jestem bardziej ciekawa, kogo wezmą na bliźniaków (listości, jak Freda i George'a z HP albo siostry Olsen, to rozciacham ekran nożem).
Ale nie obraziłabym się, jakby na Łańcucha wzięli ucharakteryzowanego Alana Rickmana. :)
Rickman nadaje ie do takiego typu filmów
także za włączenie takiego aktora do obsady byłabym wdzięczna.
A nadal nie mam wizji jakiegoś konkretu do do Locke'a i popieram że powinna być to jakaś nie wybitnie znana, nowa twarz:)
Pcheła a nie chciałabyś takiego Locka??
http://i138.photobucket.com/albums/q278/morphoman/andygilletgif.gif
Zagadka, Andy Gillet niczego sobie. Jakby go ucharakteryzować, to byłby świetny :)
A na ojca Łańcucha ja proponuje Billa Nighy albo Gary'ego Oldmana :)
Nie wiem czemu przeczytałam: Na ojca Rydzyka;P:P aahahaha
Taka drobna wpadka;P
Nighy pasuje..Oldman niezbyt.
No więc Całkiem pasi(to zdjęciucho twoje). Całkiem sympatiko! Ale....
no ja mam takie własne wyobrażenie... NA Locke'ego no i nie potrafię sie jakoś przekonać
Jedyną aktorską twarzą, którą miałem przed oczami czytając książkę, był Jeremy Irons jako Szary Król.
Co do filmu, mam mieszane uczucia. Chyba jednak wolałbym, żeby ta historia i ci bohaterowie pozostali w mojej głowie tacy, jakich opisał Scott Lynch. Ekranizacje zwykle więcej psują niż budują.
mnie zawsze zostanie taka sama.
A tak w ogóle wie ktoś czemu 3 cześć LL ( Republika złodziei ) nie wychodzi , słyszałam że Lynch ma jakieś problemy ze zdrowiem, ale nie mogę nigdzie znaleźć co mu dokładnie jest... \
Jak ktoś ma info to poproszę :D
Z tego co pamiętam, opóźnienie spowodowane było depresją Scotta. Nie wiem jednak dlaczego data premiery wciąż się przesuwa, skoro od 2009 roku Lynch wypuszcza kolejne części Queen of the Iron Sands, a więc pisze.
Ale to coś poważniejszego było? Oby nie wpłyneło to na następne części ; D ja tam w roli locka nie wiem czemu widze dicaprio ucharakteryzowanego ; ]