PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10055397}
3,8 484  oceny
3,8 10 1 484
The Beast Within
powrót do forum filmu The Beast Within

Mam rozumieć, że Noah, tak naprawdę nie jest wilkołakiem?
Że, niby po prostu jest damskim bokserem a wszystko jest po prostu tak jakby perspektywą dziecka, które przechodzi traumę?
Dziewczynka wolała widzieć ojca jako wilkołaka, jako potwora z bajek niż osobę która znęca się nad własną rodziną.

ocenił(a) film na 2
adiczek83

Raczej chodzi o to że lepiej mieć ojca wilkołaka niż wychowywać się bez ojca

adiczek83

Dokladnie to samo pomyslalam, cieszę się że ne tylko ja to zauwazylam. Dobrze to wyjasniles

adiczek83

Tylko nie daje mi spokoju to wywozenie, to zabieranie swiń itp , że co niby wtedy mialo się dziać

merolki

To wszystko to jedna, wielka metafora. Prawdopodobnie Noah był uzależniony od alkoholu i podczas zejść był izolowany od rodziny, żeby młoda tego nie widziała. Matka miała syndrom sztokholmski i wystąpiło u niej współuzależnienie. Świnia była metaforą. To nie była koza ani owca. To była świnia - symbol brudu, ale również czasu świętowania - upojenia. Cały dom był w złym stanie, rozpadał się od środka, jak ta rodzina. Owszem młoda miała traumę, ale na końcu pokazali co tak naprawdę się działo. Jak naprawdę wyglądał ten dom, w którym ojciec sprawował władzę absolutną i ten jego tron przy stole, a jednocześnie był więźniem swojego nałogu i drugiej natury - łańcuchy. Jak próbował wszystko kontrolować przez tę swoją zazdrość i zaborczość. Powielanie schematów zarówno u Noah jak i u matki. Jej ojciec też narozrabiał w przeszłości.
Koniec końców to dziecko „robi porządek”, bierze odpowiedzialność zamiast matki, co powoduje, że w niej samej zostaje to zaszczepione.