PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=995}

Terminator

The Terminator
1984
7,4 255 tys. ocen
7,4 10 1 255184
7,8 52 krytyków
Terminator
powrót do forum filmu Terminator

5/10 II czesc to przy tym gownie arcydzielo, a najbardziej zjebal film efekt specjalny jak terminator stoi przed lustrem i cos tam grzebie w oku,na zmiane jest widoczny ryj szwarcenegera i jakas kukla, roznica twarzy jest masakrystyczna ;/ zeby nie to 7/10

ocenił(a) film na 10
nivdnb

bo to był rok 1984 głąbie i nie było tak wysoce rozwiniętej techniki by mozna było odwalić super efekty specjalne. dla mnie mimo wszystko i tak jest super. 10/10. kultowy film.

hbk06_qbas

Film jest w moim wieku,widac niezle wybuchl ten kolo co sie udzielil pode mna;d widac masz niewyparzoy ryj ktory moglbym ci z przyjemnoscia schlodzic. Pod koniec filmu jak wsiada do ciezarowki i mowi do faceta obok zeby zwalal, to jest jego twarz tylko ma prefidnie zamontowane jakies zlotko na oku juz bez kukly.... nie mogli tak odrazu?

a tobie kolego radze uwazac na to co mowisz do drugiej osoby bo cie moze nieszczescie spotkac, ciesz sie ze sie udzielasz zza monitora beju,to znacznie przedluzy okres twgo zycia, natomiast monco obnizy renome twojej zgnilej osobowosci

ocenił(a) film na 10
nivdnb

film jest również i w moim wieku. owszem wybuchłem bo czepianie się takich szczegółów jest trochę dziwne, zważywszy iż film powstał kiedy powstał i w dodatku za niewielką kasę. zresztą takich niedociągnięć czy drobnych wpadek było w tym filmie wiecej, jednakże nie uważam by były znaczące w końcowej ocenie.

ocenił(a) film na 10
nivdnb

Kolego ten film powstał całe 26 lat temu to pewnie więcej niż masz ty. Jest to obraz genialny i kultowy w każdym calu, dla mnie ten film to świętość dlatego jak ktoś pisze że jest kiepski bo efekty specjalne są słabe to budzi to we mnie politowanie. Przecież efektami nie robi się dobrego kina, kiedy ludzie to wreszcie zrozumiecie?!

ocenił(a) film na 10
PitSmokinShit

Nie słuchajcie tego "nivdnb". Terminator 1 fabularnie i klimatem
jest lepszy niz sławna dwójka która jest za to świetnym filmem akcji.
Dla mnie to jeden z najlepszych filmów science-fiction.

Najbardziej cenie te science-fiction pod wzgledem fabuły:
Odyseja kosmiczna 2001 1968
Solaris 1972
Stalker 1979
Obcy 1979
Terminator 1984
Ghost in the shell 1995
Matrix 1999
Donnie darko 2001
Equilibrium 2002
Moon 2009

A te pod względem akcji:
Obcy 1 1979
Terminator 1984
Obcy 2 1986
Predator 1987
Terminator 2 1991
Matrix 1 1999
Matrix 2 2003

ocenił(a) film na 10
Kojak555

A i jeszcze fabularnie "Łowce andoidów" z 1982

ocenił(a) film na 10
Kojak555

a pewnie że nie słucham ;-) w sumie nie potrzebnie mu od głąba pojechałem bo ogólnie nie jestem zwolennikiem wzajemnego ubliżania sobie przy użyciu klawiatury i sieci, no ale jakoś tak wyszło;-)

hmmm w sumie co do Twojej listy to jakoś nie widze Obcego 1 w rubryce z akcją bo to głównie mroczny film, akcja i to naprawde przez duże A jest dopiero w Aliens J.Camerona. troche analogicznie do Terminatora, również tam i tu jest tak że 1-ka to głównie klimatyczny, pełen napięcia thriler s-f a 2-ka to mocne kino akcji s-f

btw. w Twym zestawieniu brakło mi Robocopa 1 z 1987r. Paul V. w tym obrazie naprawde stworzył świetne, brutalne kino, z klimatem, akcją i b.dobrym scenariuszem.

ocenił(a) film na 8
hbk06_qbas

Gdyby nie to "gówno" nie było by 2 części Terminatora.

Satou_Kain

co ty nie powiesz .

ocenił(a) film na 8
nivdnb

No właśnie ci mówię bo jak sam nazwałeś 1 Terminatora "gównem" jeśli by takowym był twórcy nie chcieli by stworzyć 2 części.A poza tym zasada sequela "lepiej,drożej,więcej" więc nie masz się co dziwić,że 2 część jest pod względem efektów lepsza od 1.Jedynka ma klimat dwójka akcję itd.

ocenił(a) film na 10
Satou_Kain

Niestety w przypadku serii Terminator widać tendencje spadkową wraz z
kolejnymi częściami.
Terminator I - Genialny
Terminator II- Bardzo dobry
Terminator II- dostateczny, da się przełknąć
Terminator: Salvation - Dno, poziom Titanica.

A co do trolla powyżej, udowodniono ostatnio ze kto wyżywa się w sieci ma
problemy z życiem seksualnym:)

Kojak555

No co do klimatu- tzn. gdzie lepszy, nie będę się wypowiadał, kwestia gustu. Powiem tylko tyle, że dwójka to gigant jeśli chodzi o mariaż scenariusza filmowego z efektami specjalnymi, co niestety nie jest częste. Tutaj pełny sukces. Gatunkowe arcydzieło.

ocenił(a) film na 10
nivdnb

Ten film jest dosyć stary i wtedy technologia nie pozwalała na takie sztuczki jak w T2. Ja oglądałem tylko trzy cześci. T3 jest lepszy od T1 pod względem efektów specjalnych, ale przegrywa klimatem. T2 również wygrywa nad T3. Ale nie oznacza że są lepsze od T1. Dlatego nie oceniaj filmu po jednej scenie.