PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=995}

Terminator

The Terminator
1984
7,4 255 tys. ocen
7,4 10 1 255178
7,8 52 krytyków
Terminator
powrót do forum filmu Terminator

Ostatnio zastanawiałem się, która z tych kultowych postaci klasyków kina sci-fi wygrałaby pojedynek. Po stronie obcego dorosły osobnik, a po stronie terminatora oczywiście T-800. Postanowiłem wypisać zalety (+) i wady (-) obu przeciwników. Oznaczenie dla obcego to X, a dla T-800 to T.
1. Inteligencja: T+, X+
2. Zwinność: T-, X+
3. Siła: T+, X-
4. Umiejętność posługiwania się bronią: T+, X-
5. Naturalny mechanizm obronny organizmu: T-, X+
6. Posiadanie endoszkieletu: T+, X-
7. Umiejętność przetrwania w trudnych warunkach (brak zapotrzebowania na tlen itp.): T+, X+

Wyniki:
T-800 zebrał 5 punktów, a ksenomorf 4, więc wychodziłoby na to, że to terminator jest górą. Jednak mogłem ominąć kilka czynników mogących wpłynąć na zwycięstwo którejś z postaci.

Jeżeli posiadacie jakieś argumenty dodające lub odejmujące punktu, któremuś z przeciwników to podawajcie. Dzięki wiedzy fanów uzupełnimy braki i wyłonimy zwycięzcę.
Temat będzie się znajdował w filmach: "Obcy - 8. pasażer "Nostromo"" oraz "Terminator".

ocenił(a) film na 9
Banner

Myślę, że zainteresuje Cię fakt istnienia komiksu pt. "Obcy vs. Predator vs. Terminator". Ja widziałem jedynie okładkę kilka lat temu przeglądając Fantastykę (lub podobnie nazywające się czasopismo) i tam był artykuł o obcym, a sam komiks stanowił rodzaj ciekawostki. Cóż, w zasadzie to dzięki temu wpisowi sobie o tym przypomniałem, więc być może sam poszukam czegoś więcej na ten temat.

Co do Terminatora jako broni przeciw Obcym, to... w filmach o obcym oraz w grach AvP były roboty, więc można by podciągnąć takiego robota pod Terminatora i jak gracz był zwinny to roboty dostawały baty, a jak nie... Sam Terminator uzbrojony raczej szybko by został kupką rozpuszczonego kwasem złomu, zaś uzbrojony... Trochę za dużo czynników mogących zadecydować o czyjejś wygranej. Ponad to można by sobie wymyślić którąś z późniejszych generacji Terminatorów z drugiej, albo trzeciej części filmu.

ocenił(a) film na 9
Druedain

Tylko mam nadzieję że żaden z durnych amerykańskich producentów nie wpadnie na pomysł nakręcenia filmu "Alien vs Terminator"

nie oglądałem tego: http://www.filmweb.pl/film/Terminator+II-1990-207544 Włoskiej podróby Terminatora, ale podobno jest tam cyborg i są obcy więc może coś w tym jest.

ocenił(a) film na 10
Zuy_pan_muzgodestroktor

a dlaczego nie ? Niech zrobią wali na arenie, obcy, terminatory, predatory itp ;p Filmy niech powstają i to jak najwięcej, w końcu któryś będzie dobry ;p

Terminator T-X pokonał by bez problemów Obcego, czy Predatorka

ocenił(a) film na 10
UPADLY_WIDZ

Jak dla mnie T-800 miałby ciężko wygrać z Xenomorfem w walce wręcz (choć sądzę, że i tak by wygrał), ale przy odpowiednim arsenale (jak ten z akcji w Cyberdyne), mógłby sam wbić się na LV-426. A predator, to chyba żaden problem.

ocenił(a) film na 9
Juby_

Arnold pokonał Predatora jako człowiek, to pokonanie go jako robot przyszło by mu wyjątkowo łatwo, a Obcy dostał by serią z dużej maszynówy (jakiś CKM) i by go nie było, a T-800 sypnął by tylko kultowym "Hasta lavista baby"

Zuy_pan_muzgodestroktor

ciekawe, dutch pokonał predatora dzięki ogromnemu sprytowi. przypominam że t-800 został pokonany przez kyle'a reese i sarę connor nawet bez uciekania się do specjalnie wymyślnych sztuczek. obcy w pojedynkę raczej nie miał by szans przeciwko t-800, ten nie posiada witalnych organów, które obcy mógł by uszkodzić i mówię tu o nie uzbrojonym t-800. co do predatora, jeden strzał z plasma castera ostatecznie rozwiązuje sprawę terminatora, to samo dysk, i predator ma ogromną przewagę sprytu i taktyki. tak samo obcy w pojedynkę raczej z łowcą szans nie ma.wniosek?
1 miejsce - człowiek! bo za każdym razem jeden z nas sklepał zadek każdemu z panów poniżej!
2 miejsce - predator za technologię i umiejętności oraz naturalne predyspozycje
3 miejsce - t-800 za technologię i "naturalne" predyspozycje
4 miejsce - obcy za naturalne predyspozycje