jak wyżej, książka jest cieniutka ale treściwa, tylko nastrój w książce jest bardziej przygnębiający niż w filmie.
Książką "Pizzeria »Kamikadze«" jest faktycznie trudno dostępna, ale z łatwością w empikach znajdziesz "Kolonie Knellera" - czyli zbiór, w którym pod takim tytułem jest to opowiadanie - wiem, bo mam, czytałem też wersję elektroniczna, o której wspominała Beata. :)
Mam na dysku i wkrótce planuję przeczytać, a z tego co zauważyłam to - jak pisze poprzednik - wystarczy poszukać "Kolonii Knellera", które o wiele łatwiej 'dorwać', nawet w sieci ;).
Jeśli ktoś jest zainteresowany ebookiem, a ma problem z jego znalezieniem - służę pomocą, chętnie się podzielę.
Czytałam, jest ciekawa i cieniutka, ale film podobał mi się bardziej. Zakończenie jest zupełnie inne.
I za to książki Kereta są genialne - minimalizm + świetna treść dają niezwykłą moc jego powieścią. Mój ulubiony współczesny autor :) A tak w ogóle to starłem się przeczytać "Pizzeria Kamikadze" na ebooku no i dałem rady. Po porostu nie jestem w stanie przeczytać żadnego ebooka dlatego zawsze sobie jakieś wyrzeczenie aby sobie te parę książek w miesiącu kupić...
Ja bym go geniuszem nie nazwała, mam już też swoich ulubionych autorów, ale na pewno pisze ciekawie i na swój sposób mądrze, ale do końca nie jestem w stanie powiedzieć, bo przeczytałam tylko "Pizzerię".
No to polecam jego inne książki bo wszystkie są tak krótkie w treści a tak znaczące w wymowie. Polecam "Tęskniąc za Kissingerem" :) Oczywiście mam wielu autorów których bardzo lubię może nawet zbytnio się wyraziłem że jest tylko on a potem długo nic. Bym zaliczył go do TOP 3 w każdym razie :) A podziel się swoim gustem literackim bo jestem ciekaw (o współczesnych mi chodzi)...