PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=431370}

Tajemnica Rajskiego Wzgórza

The Secret of Moonacre
2008
6,4 7,3 tys. ocen
6,4 10 1 7337
Tajemnica Rajskiego Wzgórza
powrót do forum filmu Tajemnica Rajskiego Wzgórza

Czy to nie jest przypadkiem druga częśc Złotego Kompasu?

ocenił(a) film na 10
Pijany_Mistrz

Może bajpierw przeczytaj całą tryligię mrocznych materii, a potem się wyrażaj xD

ocenił(a) film na 7
eklers

ugh, przecież tylko zadał pytanie, nie musisz od razu tak na niego wyskakiwać

ocenił(a) film na 6
eklers

gdyby przeczytal, to by sie nie pytal

to, ze Ty przeczytales/as nie znaczy, ze ktokolwiek inny, kto nie zna tej trylogii zasluguje na potepienie i slowa ostrej krytyki za kazdym razem, kiedy okazuje swoja niewiedze!

i - do autora - to nie jest druga czesc zlotego kompasu :)

ocenił(a) film na 10
rafkulak

Boże ludzie, to raczej wy wyluzujcie, nie bez przyczyny dałam na końcu "xD" !
Mam dystans do tego co piszę i naprawdę, nie potrzebne mi rady co do jeżdżenia po ludziach, bo
wierzcie mi, że stać mnie na więcej :P

ocenił(a) film na 6
eklers

coz... chyba wiec zaszlo nieporozumienie ;p

no nic - pozdrawiam i czekam, pewnie tak jak Ty na kontynuacje "Zlotego Kompasu" :)

dobrze, ze sa takie filmy jak "The Secret of Moonacre", ktore umilaja to wyczekiwanie :)

ocenił(a) film na 10
rafkulak

Hehe, okej c ( ;
Tak, Dakota rulez!!! :)

Pijany_Mistrz

Nie, przypadkiem jest to zupełnie inny film. A widzisz gdzieś informację o tym, że to część jakiejś serii? To, że gra tam ta sama aktorka nie znaczy, że filmy są ze sobą powiązane.

ocenił(a) film na 10
sol4me

już o tym nie gadamy xD

użytkownik usunięty
Pijany_Mistrz

druga część Materii to Magiczny nóż i w żadnym stopniu chyba nie jest ta nazwa podobna do Rajskiego wzgórza, co?:p A poza tym Rajdkie Wzgórze za fajne nie było, strasznie żałuję, że nie nakręcą dalszych Materii!!

czemu nie nakręcą?? przecież Złoty kompas był bardzo dobry. chyba...

użytkownik usunięty
ladyAlex_5

tak, masz rację, a jakbyś przeczytała trylogię to przekonjmałabyś się, że nastpne części są jeszcze i jeszcze lepsze, to moje ulubione książki...
A nie nakręcą bo wsadzili mnóstwo kasy w Złoty kompas, skompletowali obsadę wielkich i popularnych aktorów i w Ameryce bodajże Kompas nie odniósł sukcesu, w Europie natomiast tak. No i że nie dostali za to tyle kasy ile myśleli ,zę zarobią... resztę dopowiedz sobie sama. A do tego dochodzi jeszcze kryzys i dorastająca Dakota.
Chociaż sama nie wiem, czy chciałabym zobaczyć tą ekranizację, dwie następne części są takie doskonałe, że nie jestem tego już taka pewna, szczególnie, kiedy wyobraziłam sobie tak dobrze jednego z głównych bohaterów Willa (pojawia się dopiero w MAgicznym nożu).

o rany wszędzie ta kasa...
masz racje, całej trylogii nie przeczytałam, ale Twoja wypowiedź zmusza mnie do tego xD
wielkie dzieki.

użytkownik usunięty
ladyAlex_5

zachęcam, ale pamiętaj, że nie zekranizowaną całego pierwszego tomu, opuszczono bodajze dwa ostatnie rozdziały, żeby... za dużo nie ujawnić w pierwszym filmie!

Pijany_Mistrz

przypadkiem nie ;P
druga część to magiczny nóż