Hey Właśnie skończyłam oglądać szybcich i wściekłych 2 i mam do was takie pytanie. Dlaczego
mechanik nie chciał zamontować nitra w samochidzie chyba z 1970r i nawet jak się ścigał oconer
by zdobyć 2 te stare samochody to ten nitro na koncówce włończył a ten w tym starym
samochodzie nic bo coś kiedyś słyszałam że w starych furach nie może być nitra. Tylko nie wiem
dlaczego wytłumaczcie mi to plis :)
nitro można podłączyć do starych fur tak jak było to w filmie 60 sekund shelby GT 500 eleanor z 1967, w drudiej części szybcich i wściekłych nie były im potrzebne bo Dodge mieł 425 koni.
Nitro można podłączyć do każdego samochodu czy to w silnikach gaźnikowych czy z wtryskami paliwowymi, nie ważne jakie jest zasilanie paliwowe. Nitro to gaz bardzo łatwopalny i po odpaleniu dostarczany jest pod ciśnieniem do komory spalania w silniku co daje chwilowe lepsze spalanie, a co za tym idzie chwilowy przyrost mocy. Jeśli chodzi o tego czarnego Chargera to montować nitro w takim klasyku to poprostu hańba dla takiego wozu, swoją drogą te silniki V8 na gaźniku mają bardzo duży potencjał tuningowy, nitro jest zbędne.
No proszę Cię jeżeli nitro jest łatwopalnym gazem to ja w tym roku ciągne sanie Mikołaja :)
2 N2O → 2 N2 + O2
Nitro - podtlenek azotu w wysokich temperaturach jakie panują w cylindrze powiedzmy ze "rozpada" się na tlen i azot. Jak mamy więcej tlenu możemy spalic więcej paliwa a jak spalimy więcej mamy większą moc to tak w skrócie :)