PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=617373}
7,3 162 tys. ocen
7,3 10 1 161970
6,4 29 krytyków
Szybcy i wściekli 6
powrót do forum filmu Szybcy i wściekli 6

Hey Właśnie skończyłam oglądać szybcich i wściekłych 2 i mam do was takie pytanie. Dlaczego
mechanik nie chciał zamontować nitra w samochidzie chyba z 1970r i nawet jak się ścigał oconer
by zdobyć 2 te stare samochody to ten nitro na koncówce włończył a ten w tym starym
samochodzie nic bo coś kiedyś słyszałam że w starych furach nie może być nitra. Tylko nie wiem
dlaczego wytłumaczcie mi to plis :)

ocenił(a) film na 8
kKahlan

podłanczam sie też miałem o to pytać...

kKahlan

musisz obejrzeć następną część tam wszystko jest powiedziane.

ocenił(a) film na 8
kKahlan

nitro można podłączyć do starych fur tak jak było to w filmie 60 sekund shelby GT 500 eleanor z 1967, w drudiej części szybcich i wściekłych nie były im potrzebne bo Dodge mieł 425 koni.

ocenił(a) film na 10
kKahlan

Nitro można podłączyć do każdego samochodu czy to w silnikach gaźnikowych czy z wtryskami paliwowymi, nie ważne jakie jest zasilanie paliwowe. Nitro to gaz bardzo łatwopalny i po odpaleniu dostarczany jest pod ciśnieniem do komory spalania w silniku co daje chwilowe lepsze spalanie, a co za tym idzie chwilowy przyrost mocy. Jeśli chodzi o tego czarnego Chargera to montować nitro w takim klasyku to poprostu hańba dla takiego wozu, swoją drogą te silniki V8 na gaźniku mają bardzo duży potencjał tuningowy, nitro jest zbędne.

ocenił(a) film na 8
szkielet1990

No proszę Cię jeżeli nitro jest łatwopalnym gazem to ja w tym roku ciągne sanie Mikołaja :)
2 N2O → 2 N2 + O2
Nitro - podtlenek azotu w wysokich temperaturach jakie panują w cylindrze powiedzmy ze "rozpada" się na tlen i azot. Jak mamy więcej tlenu możemy spalic więcej paliwa a jak spalimy więcej mamy większą moc to tak w skrócie :)