PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=33295}

Szkoła uczuć

A Walk to Remember
2002
7,5 236 tys. ocen
7,5 10 1 235991
5,1 26 krytyków
Szkoła uczuć
powrót do forum filmu Szkoła uczuć

A ja mam pytanie:jakie sceny z filmu Wam się najbardziej podobały,przy których towarzyszyła Wam lawina łez,moze któreś z nich przywiodły jakies miłe wspomnienia,hę??Mnie się bardzo podobały momenty,w których Landon spoglądał z zachwytem na Jamie;chwile,które razem spędzali i wiele innych,mmm ^^ najbardziej zaś płakałam wtedy,gdy dowiedziałam się o chorobie dziewczyny i taki stan towarzyszyl mi w zasadzie już do końca filmu... a może uważacie,że niektóre ze scen były tandetne i niezbyt dopracowane,a aktorzy nie wykazali w nich odpowiedniego zaangażowania?? jestem bardzo ciekawa,co Wy o tym sądzicie :)) zapraszam do wyrażania swoich opinii dziewczyny,ale jak widze chłopcy tez oglądali ten film,ich komentarze są wiec również mile widziane:) pozdrawiam cieplutko:)

ocenił(a) film na 10
43nDzI89

Aha,mam jeszcze jedna mała prośbę:niech ktoś mi poda linka stronki,na której znajdę wszystkie słowa piosenek:))z góry dzięki :D

ocenił(a) film na 7
43nDzI89

www.teksty.org/ i www.tekstypiosenek.emuzyka.pl ;)

scena z piosenką w przedstawieniu :) bardzo fajna...rzeczywiscie od wiadomości że jest chora do końca filmu łzy ciekną bardzo często :) spodobał mi sie moment kiedy prosi ją o ręke i sam ślub ;) ogólnie cały film ;)

pozdrawiam~!

ocenił(a) film na 10
Korien

thx a lot,Korien:D mhm,ta scena z oświadczynami też była milusia ^^ pzdr:))

ocenił(a) film na 10
43nDzI89

Mi moment jak Landon jedzie samochodem a tle jest piosenke Switchfoot - You - w tym momencie pękłem :) ...

ocenił(a) film na 10
ostrys1

EVERYTHING! Wszystko mi się tam podobało ;] A najbardziej wzruszające sceny to chyba, jak on jej wyznał, że ją kocha i, jak się jej oświadczył :) No i jeszcze oczywiście moment, w którym dowiedział się o jej chorobie... Ale ogólnie cały film jest bardzo wzruszający...
Pozdrawiam =]

meell

Mnie najbardziej w tym filmie podobała się miłość jaką dażył Landon Jamie. Chciałabym żeby ktoś tak mnie kochał. Mam ogromny sentyment do tego filmu widziałam go już ze sto razy i jeszcze mi się nie znudził i za każdym razem na nim płacze.To jest mój numer jeden kocham ten film pozdrawiam wszystkich papapapa:))

ocenił(a) film na 10
aga__k

aga,to jest chyba tak jak napisała Melissa:wszystko było tu piękne,a miłosć między Jamie a Landomem była tylko spoidłem :)) ja oglądałam film tylko jeden raz i nie spodziewałam sie,że az tak bardzo zapadnie mi w pamięć,z checia jeszcze raz bym go obejrzała :))3maj się,pa:))

ocenił(a) film na 6
43nDzI89

zagadzam sie z Wami:)Film piekny ogladalam go juz bardzo duzo razy,mam go od srody i nadal mi sie nie znudzil i na pewno sie nie znudzi:)Pierwsze 30 minut nie wskazywalo na to ze reszte filmu przerycze jak glupia.Sceny jak spelnia jej marzenia(byc w dwoch miejscach naraz i tatuaz)poprostu piekne,nazwanie gwiazdy,jejku,a scena gdy ona mu mowi ze ma bialaczke,to poprustu nie da sie nie ryczec.A gdy jej sie oswiadcza...Film poprostu wspanialy,muzyka rowniez.Najlepszy film jaki widzialam!A tak jeszcze dla zainteresowanych.1 listopada na tvp1 ma byc LOVE STORY o 15:20.Nie ogladalam ale podobno fajne.Tam tez jest dziewczyna chora na raka.

użytkownik usunięty
aniaxii

Największe wybuchy łez:
- kiedy Landon przywalił swojemu koledze, po tym, jak w jadalni pół szkoły śmiało się z Jamie i potem razem wyszli ( nie bede rozpisywać się dlaczego mnie to wzruszyło ;p )
- kiedy Landon dowiaduje się, ze Jamie jest chora i on potem jedzie autem i zaczyna płakać
- kiedy Jamie przychodzi do Landona i mówi mu, ze najbardziej boi się tego, że nię będą razem
- kiedy Landon przychodzi do ojca, zeby mu podziękować za sponsorowanie domowej opieki nad Jamie, oboje padają sobie w ramiona i płaczą

A tak na marginesie cały film cudowny :)

ocenił(a) film na 10

Ja również najbardziej sie wzruszyłam w momencie gdy;
Jammie śpiewała piosenke na przedstawieniu,
jak chciała wyjść z jadalni w momencie w którym cała stołówka śmiała sie z niej i wpadła w ramiona Landonna ,
jak Landonn Jammie robił tatuaż w samochodzie ślicznie sie na siebie patrzyli z takim uczuciem ahh..
Jak Landonn po wiadomości o jej chorobie jedzie samochodem ,
Jak godzi sie ze swoim ojcem i wpadaja sobie w ramiona ,
Jak oświadczył sie Jammie,
No i oczywiście na ich ślubie ,
Również na samiutkim końcu sie wzruszyłam jak Landonn powiedział że "Ich miłość jest jak wiatr nie widzi jej lecz czuje"
To było piękne praktycznie cały film przepłakałam .I mogła bym go na okrągło oglądać i wiem że by mi sie nie znudził bo ile kroć go oglądam to zanosze sie płaczem

koffaniutkaa87

Boze najpiekniejsze momenty:
-Landon pokazjue Jamie ze jest w doch miejsach na raz.
-jak Jamie che uciec ze stolowki i odwraca sie i Landon ja lapie.no piekne!
-jak Landon jedzie samochodme i placze.
-jak Landon godiz sie z tata.i z taka rozpacza go przytula.
-jak Eric i Landon sie godza.
-jak Landon patrzy sie na Jamie na przedstawieniu.
nie no po prostu kazda scena z tego filmu jest tak cudowna zer nie moge.po prostu prawie caly przeplakalam.ale przykro mi wrazliwiec to aj nei maly jestem:P pozdrawiam fanow:)

bej_2

a i jeszcze jak Landon mowi ze chyba ja pocaluje.a ona mu odpowiada ze nie potrafi.to tak o:P

ocenił(a) film na 10
bej_2

Melissa,w którymś ze swych postów podała linka: http://www.youtube.com/watch?v=q3BIsT6sWP8&mode=related&search= [www.youtube.com/watch?v...]
tam powinniście znaleźć sceny oraz klipy filmowe z różnymi piosenkami o tematyce miłosnej z tego filmiQ in English oczywiście :)) ten link powinien Wam sie otworzyć na scenie z przedstawieniem,gdzie Jamie śpiewa piosenkę "only hope",mmm ^^ zapraszam więc do odwiedzenia stronki :))

43nDzI89

Oczywiście cały film był piękny ale mnie najbardziej wzruszył moment kiedy Landon zabrał Jamie na granice i była w 2 miejscach na raz :))

ocenił(a) film na 10
niebiesko_oka

Tak, właśnie. Na stronce, którą podałam w jednym z tematów macie cały film w kawałkach. Może nie jest to za dobra jakość i jest po angielsku oczywiście, ale zawsze coś :)
Pozdrawiam wszystkich fanów tego filmu =]

43nDzI89

ja uwielbiam sceny jak spełnia jej marzenia i jak jest to przedstawienie i ona śpiewa. poprostu piosenka towarzyszy mi od tego czasu! Co do Love Story to juz z 3 razy cyztałam tą książkę i jest naprawdę piękna. dość podobny motyw tam jest jak w Skzole Uczuć i również płakałam czytając ją. Nie jest tak słodziutka jak Szkola uczuć, ale obydwa dilmy(chociaż LOve story jeszcze nie widizałam, tlyko czytałam) są piękne.

ocenił(a) film na 7
martini215

własniee :D scenka oczywiscie kiedy stoja na granicy stanów i póżniej ten tatuaż....takich spojrzeń sie nie zapomina...