Możecie sie śmiać ale ejstem chłopakiem i poryczałem sie na tym filmie jak głupi. Nie wiem czmu aż tak się nim zachwyciłem bo film jest prosty i przewidywalny ale poprostu ma to coś naprawde piękny film 1 z moich ulubionych.
W sumie to nie ma się czego wstydzić:P Ja to tak na nim płakałam, ale kolejny raz było lepiej:P
jestem poprostu w szoku , facet który płacze oglądając romansidło ?? rzadko spotykany widok :P mówi się że facet to taki nie czuły , że nie ma serca a tu prosze , mamy jakiś wyjątek :) też za każdym razem płaczę gdy oglądam ten film ...
Jak chcesz sobie dobrze popłakać to polecam " PS. I Love You" na tym filmie płakałem średnio co 10 minut aż mnie głowa rozbolała od tego . Pozdrawiam wrażliwych :)
Zgadzam się "PS. Kocham Cię" niesamowicie wzrusza. Każda chwila, każdy moment tego filmu powoduje, że mam mokre oczy;-) Zasługa świetnej obsady i oryginalnego pomysłu. Pozdro
wydaje mi się, że nikt się z Ciebie nie będzie śmiać ;) nie ma się czego wstydzić to, że jesteś chłopakiem nie znaczy, że nie masz prawa okazywać swoich uczuć
P.S. ja też się popłakałam ;) film jest fantastyczny
Stary, rozumiem Cię! Też jestem facetem, a w paru momentach miałem łzy w oczach (co na filmach nie zdarza mi się prawie w ogóle). Piękny film, i śliczna dziewczyna :)
oglądałem juz setki filmów..w tym filmy które są uznawane za najwieksze wyciskacze łez i nie uronilem nawet łzy... a jednak na tym uwazanym przez niektórych za ,,ckliwy, naiwny i przesłodzony" łzy ciekły pewnie przez polowe filmu ;) mam 17 lat i moze po prostu jestem naiwny... mnie coś takiego rusza... a jeszcze bardziej mnie dołuje że dziewczyna grana przez mandy moore naprawde mi sie spodobała :) z drugiej strony wiem że takie dzewczyny nie są zbyt pospolite...
chłopaki,łez nie należy sie wstydzić-one po prostu ukazują naszą wrażliwość :)).przyznam,że nie spodziewałam się,iż ten film zrobi na mnie samej aż takie wrażenie (^^,)-był po prostu świetny;nie rozumiem złośliwych komentarzy nt.tego filmu,może niektórym w ogóle przejadło sie ogladanie filmów o tematyce milosnej i stąd taka krytyka,ale o gustach się nie dyskutuje :P do filmu wybrali niezłą obsade głównych ról-mmm,baaardzo do siebie pasowała xD pzdr:))
Nie ma się z czego śmiac :D To świadczy o Twojej romantycznej duszy :D
Ja też płakałam ja bóbr,nie pamiętam żebym na jakimś filmie tak płakała...Pozdrowienia dla wszystkich,którzy tez uronili choc jedną łzę :D:D:D
Kocham Cię:) Pierwszy raz słyszę że facet zachwycił się tak filmem. Chętnie bym go obejrzała z Tobą:) Ja to się na nim uryczałam masakrycznie. Pozdrawiam
To wspaniałe, że chłopak potrafi się wzruszyć na takim filmie :) Nie ma się czego wstydzić, moim zdaniem to wielka zaleta, że jesteś taki romantyczny i wrażliwy ;] Pozdrawiam =]
Juve i Elektryk, nie jesteście sami :). Ja też jestem facetem i też mnie ten film bardzo poruszył, płakałem (nie, że tam łezka :P) nawet oglądając go! Naprawdę wspaniały i wzruszający film. Dobrze, że nie pokazali, jak Jamie umiera, bo bym chyba wykitował :|. Wspaniała jest również piosenka, którą śpiewała Jamie na przedstawieniu "Only Hope". Pozdrawiam
chyba nikt się nie będzie z Ciebie śmiał:) film boski,i tylko pozazdrościć Twojej dziewczynie(którą masz,lub będziesz miał;)),że trafiła na takiego faceta:))) szacuneczek:p
Panie kolejny wzruszony tym filmem chłopak to niestety ja a może to dobrze. Łzy co prawda oczyszczają. Kiedy skończył się czułem pustkę, nie wiem czemu.Pozdrawiam wszystkich.
Nie mógłbym jeszcze raz obejrzeć tego filmu bo wywarł na mnie takie wrażenie jak ,,Cierpienia młodego Wertera'' na ludzi żyjących w ówczesnej Europie....
Ha! Triumf mężczyzny wrażliwego nad maczo-man'em. Jestem pod wrażeniem. :)
Ps. No właśnie. Werter w tamtych czasach, teraz nas nudzi, teraz mamy pop-kulturę. :P A co tam. :)
Pozdrawiam.
witaj w klubie:) też płakałem, drugi raz w sumie (pierwszy podczas rozmowy John'a Coffey'a z Paulem Edgecombem przed egzekucją w "Zielonej Mili") W tym filmie szczególnie mnie wzruszył moment kiedy Landon poszedł podziękować ojcu za pokrycie kosztów opieki domowej. Może dlatego, że sam z moim ojcem nie mam najlepszych kontaktów... Pozdrawiam:)
No nie jestes sam :) mi tez film sie bardzo podobal, poprostu trzeba go miec !! Muzyka i piosenki Mandy dobrze dobrane !! Calosc poprostu swietna !!
Ale zastanawia mnie jeden fakt ,czy flim byl w jakims stopniu oparty na faktach autentycznych ?? .Na literach koncowych pisze: In loving memory Danielle Sparks Lewis and Jimmy Everest . Ale znowusz na samym koncu napisali ze historia filmu jest fikcyjna , A wszelkie podobienstwo do osob i faktow jest czysto przypadkowe . To jak to wkoncu jest ??
Film jest adaptacją ksiazki Nicholasa Sparksa "Jesienna miłośc". Do konca nie wiem czy oparte na faktach ? Film piękny oraz wzruszający. Rola Shane i Mandy była tez znakomita :D Muzyka oczywiście tez. Szkoda tylko ze taki koniec... Wrazliwość to zaleta :d i to chyba dobrze jak facet potrafi dostrzec cos bardzo waznego :D Film mozna oglądac 60 razy i się nie nudzi. Polecam tez ksiązkę :D
co do końca, to trzeba przyznać , iż mimio że był bardzo smutny, to wzbogacił cały film. Przyznasz mi racje ,że gdyby nagle Jamie cudownie wyzdrowiała, film przypominałabym tandetną historię, gdzie wszyscy źyją długo i szcześliwie=p. Chociaż poważnie smutne zakonczenie dopełniło całosć filmu, który stał sie arcydziełem. pozdrowienia hheheh=]
Wlasnie dokladnie to samo mysle. Gdyby nie choroba Jammie ,film byl by tandetna szmira jakich wiele w stylu "zyli dlugo i szczesliwie" . Film ma swoja dusze , znali sie krotko, ale ich milosc byla bardzo bardzo goraca a on NIGDY nie zapomni jej i jej nauki nawet po jej smierci, i dlatego tak sie podoba :). Przypomina mi troszke Donnie Darko , to sa 2 filmy ktore naprawde trzeba obejrzec !!!
@rysiek80, postacie są autentyczne, wydarzenia natomiast nie. Film bazuje na książce, zaś postacie z książki Jamie i Landon są autentycznymi osobami z życia autora. Jednak akcja książki rozgrywa się w 1958 roku.
Pierwszy raz wsruszyłem się przy filmie. Zawsze dziwiłem się ludziom, którzy płaczą przy filmach. Myślalem, przecież to tylko film... A przedwczoraj rozpłakałem się jak bubr. :) Do teraz czuję się jakąś pustkę po filmie. Chciałbym kiedyś przeżyc taką romantyczną miłosc, nawet jeśli miałbym poświecic się całkowicie drugiej osobie, tak jak zrobił to Landon.
ojjjj ! xD chlopcze juz cie lubie :) uwazam ze jak ktos nie ukruwa swoich uczuc... to jest piekne ! i nie chodzi tu tylko o łzy! o zlosc etc rowniez... wazne jest by nie ukrywac tego co czujemy... wielkie brawa dla ciebie i buziaczki :* :* :*
Faceci też mają uczucia. Tylko tyle.Trzymajcie się życzę Wam wszystkim i sobie również takiej miłości tylko z innym zakończeniem...Będzie dobrze :)
Być może uczucia jakie wywołuje ten film przysłaniają błędy i niedociągnięcia w nim.Nie chce się niczego czepiać.Jednak uważam, że jest to znakomity film dla młodych ludzi. ;)
Też ryczałem jak dzieciak z powodu takiego, że uświadomiłem sobie że ja chyba nigdy takiej dziewczyny jak Jaime nie spotkam i to jest najgorsze :( ... Mam 18 lat i nie sądziłem ze ten film wywoła u mnie takie emocje :) ...
eh...miło słyszeć że ludzie w moim wieku tak mocno reagują.. może to znaczy że nie jestem sam z moimi marzeniami..hehe ;) dzis w nocy obejrzalem go ponownie...i także płakalem...kompletnie tego nie rozumiem...
film fantastyczny wzruszam się za każdym razem jak go oglądam ;)
P.S.nie chciałabym Cię urazić ale może źle szukasz tej dziewczyny
Wydaje mi się że szukam dobrze , raz poznałem dziewczyne, która zmieniła moje życie na zawsze jednak wyjechała , długo nie mogłem się z tym pogodzić jednak nauczyła mnie wielu rzeczy i za to jej dziekuje ....
a co dokladnie w przetlumaczeniu na polski oznacza tytul filmu czyli. "A Walk To Remember"
Film sciaglem z emule w wresji z lektorem i orginalnej. W wersji z lektorem troszke za glosny byl sam lektor i wyciszono bardzo caly film, co mnie troszke draznilo i dlatego sciaglem orginalna wersje + napisy.
Ryczałam jak bóbr na tym filmie, kiedy go oglądałam ostatnio. Żeby było śmiesznie, za pierwszym razem nie wywarł na mnie takiego wrażenia - a tu bach, nie przeszkodziły nawet reklamy na tvn.
Film jest bardzo ładny, wszystko jest w nim takie gładkie i szlachetne, że aż niewiarygodne - piękni aktorzy, szlachetne postawy, miłość i przyjaźń aż po grób. Ale takie filmy też są potrzebne. Pozdrawiam.
Ściągnij program o nazwie BitTorrent.
Następnie wejdz na torrentz.com.
W wyszukiwarce wpisz "A walk to remember".
Sciągnij torrenta.
Otwórz go w BitTorrencie i ściągaj film. :)
jeszcze jak by tak ktos byl dobry, to przetlumaczy piosenke Mandy Moore - Cry :)
Zawsze będę pamiętała
To było późne popołudnie
Było ostatnie na zawsze
I skończyło się tak prędko
Byłeś sam ze sobą
Zagapiony w ciemne, szare niebo
I zmieniłam to
W miejscach gdzie nikt nas nie znajdzie
Wszystkie Twoje uczucia są głęboko w środku
To było wtedy kiedy zdałam sobie sprawę
Że ta wieczność jest w Twoich oczach
W momencie zobaczyłam, jak płaczesz
(płaczesz, w momencie zobaczyłam jak płaczesz)
To był późny wrzesień
I zobaczyłam Ciebie po
(i Ty ja)
Byłeś zawsze taki zimy
Ale ja nigdy nie byłam pewna
Byłeś sam ze sobą
Zagapiony w ciemne, szare niebo
I zmieniłam to
Że ta wieczność jest w Twoich oczach
(płaczesz, w momencie zobaczyłam jak płaczesz)
I chciałam Ciebie trzymać
Chciałam sprawić by to odeszło
I chciałam Ciebie znać
Chciałam sprawić by wszystkie myśli były OK.
Zawsze będę pamiętała
To było późne popołudnie
(na zawsze w Twoich oczach)
Ta wieczność jest w Twoich oczach
Kochanie płacz
Myślę, że widziałam Twój płacz
Chciałam Cię znać (x3)
ja nie pierwszy raz słyszę żeby chłopak płakał na filmie. Kiedyś oglądałam "Armageddona" z moim kolega i ryczał bardziej niż ja :P
A ten film jest przeliczny. Chyba teraz jest mój ulubiony, a przynajmniej jeden z ulubionych. Wgrałam go sobie teraz na komuter i ciąglę oglądam, jak nie cały, to urywkami... i prawie ciągle myśle o Jamie i Landonie...
bardzo się wzruszyłam na tym filmiku:)
i piosenki tez super, oczywiście mam cały soundtrack:P
Nie ma się czego wstydzić i nikt nie będzie się śmiał. Na dowód powiem, że ja też płakałam na tym filmie, chociaż, według ogółu społeczeństwa, posiadam tak zwaną wrażliwość słonia.
I znam wielu chłopaków, którzy owy film również oglądali z chusteczkami przy oczach.
Mi najbrdziej cisly sie lzy tusz na slubie, jak Landon powiedzial "A później odeszła,z jej niewyczerpaną wiarą." no i na koniec "Jamie uratowała mi życie. Nauczyła mnie wszystkiego. O życiu, nadziei....i długiej podróży. Zawsze będzie mi jej brakowało. Ale nasza miłość jest jak wiatr, nie widzę jej...ale czuję ją." . Nie spodziewalem sie ze Jamie odejdzie..:(
" gatunek: Melodramat "
Widocznie nie zwróciłeś uwagi na gatunek filmu. :)
Odrazu wiedziałem, że nie będzie happyend'u.
Ja również płakałem na tym filmie, ale przede wszystkim dlatego, że mam swoją Jamie..i też nie ma Jej już ze mną:(...z tym, że moja Jamie się przeprowadziła(300km ode mnie), a nie umarła
Ja ryczałam odkąd Jamie powiedziała Landonowi że ma białaczke ale do końca nie wieżyłam że umrze, a mimo to ryczałam jak bóbr. No przyznam sie że nie tylko na filmie bo oglądałam go przed snem i ryczałam dobre pół nocy. No cóż, zawsze tak mam. Ale filmy który najbardziej mnie wzruszyły to Szkoła Uczuć, Titanic, Szansa na sukces z Hilary Duff i książki 5 i 6 częśc Harrego Pottera na samym końcu.