Film z 1995 r. a w nim ważna zagadka dotyczy prezydenta USA oraz występują nawiązania do Donalda Trumpa i Hillary Clinton. Przypadek? Nie sądzę!
Szklana Pułapka jest zawsze na czasie ;-)
To samo rzuciło mi się w oczy - żeby było śmieszniej ją wymieniono nawet w kontekście ewentualnego zostania przyszłą panią prezydent! Padłem :D
Sam już dokładnie nie pamiętam, ale nie było to w kontekście prezydentury, jak w przypadku Clinton, jednak i tak mnie to rozbawiło akurat w trakcie kampanii w USA ;)
było nawiązanie w scenie gdy łączność policji ma iść przez jeden oddział/centralę . Gdy telefonistka to słyszy rzuca z niedowierzaniem " taa a ja wyjdę za mąż za Doaalda Trumpa".
Po tych trzech latach zmienili tłumaczenie na "a ja wyjdę za milionera". Chyba polsat się boi USA :-D
Co jeszcze jest ciekawe - film powstał 21 lat przed ostatnimi wyborami, a jedna z zagadek Grubera brzmi "21 z 42" xD
Ha, jest jeszcze lepiej! Irons który przyjeżdża na miejsce zamachu bombowego w metrze, gdzie na powierzchni leży masa gryzu i pyłu mówi "bajzel jak pod World Trade Center" - film kręcony 7lat przed 11.09.01. (Lektor czyta to jako centrum handlu)