PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=178}

Szakal

The Jackal
1997
7,0 44 tys. ocen
7,0 10 1 43591
5,8 18 krytyków
Szakal
powrót do forum filmu Szakal

mam pytanie , czy wie ktoś może jak nazywa się piosenka która leci na TVN podczas reklamy filmu "Szakal" ? z góry dzięki za odpowiedź

ocenił(a) film na 10
Jamaica_2

Nie widziałem reklamy ale sprawdź "Red tape" zespołu Agent Provocateur. Może o to chodzi. Piosenka jest w każdym razie z najlepszej sceny w filmie.

ocenił(a) film na 10
Jamaica_2

Cześć,to nie jest piosenka red tape :) To utwór main theme 4.83 mb długość 5.16 min.Niestety nie można ściągnąć takiej samej wersji jak TVN puszcza bo jest wyczyszczona przez tą stacje :/ Jednak utwór dostępny jest zadowalający :D

elodie18

nie pamietam jaka byla reklamowka do filmu ale wydaje mi sie ze to massive attack;o]sama mialam z nia problem...ale tytul.....hmmmm....<mysli>rzeczywiscie jest podpisane main theme.

ocenił(a) film na 10
czarownica_4

Jeśli Massive Attack to "Superpredators".

ocenił(a) film na 9
czarownica_4

mam caly soundtrack ale niestety nie wiem jaka piosenka leciala w reklamie TVN bo nie widzialem. tutaj spis piosenek:

Agent Provocateur - Red tape
Ani Difranco - Joyful Girl
Apollo Four Forty - Raw Power
Black Grape - Get Higher
Bush - Swallowed
Dolls Head - It&apos;s Over, It's Under
Fatboy Slim - Going Out Of My Head
Goldie and J Majik-Sunray 2 L.T.J.Bukem - Demon's Theme
Lunatic Calm - Leave You Far Behind
Massive Attack - Superpredators
Moby - Shining
Primal Scream - Star
Prodigy - Poison
The Charlatans - Toothache (Chemical Brothers Remix)

Najlepsze/najpopularniejsze kawalki to:

Agent Provocateur - Red tape
Massive Attack - Superpredators
Apollo Four Forty - Raw Power
ew. jeszcze: Fatboy Slim - Going Out Of My Head
Sprobuj którys z tych 4. najlepiej w tej kolejnosci w ktorej wypisalem. Powinienes trafic. Ja nie pomoge, jak pisalem, nie widzialem reklamowki.

ocenił(a) film na 9
Fred_3

ach, Komar mnie chyba wyprzedzil o sekundy :)

ocenił(a) film na 10
Jamaica_2

Hehehe fajna ona jest :P ta pieśń ....
Ja proponuje sciągnąć Soundtracka moze tam ona będzie.

Ja mam film sciągnięty i na początku ta piosenka leci :) to tez jest wyjscie ...

ocenił(a) film na 10
Jamaica_2

Ta piosenka to dla ścisłośći-Massive attack superpredators.100% ;)

elodie18

wiedzialam ze massive attack ale bardzo czesto ta piosenka nie jest podpisana;o]trzeba przyznac ma zajedwabisty motyw!!

Jamaica_2

a co to jest za melodia która była grana bardzo często w czasie filmu.
Taka melodia przewodnia, np. kiedy szakal poraz pierwszy jedzie furgonetką i jest pokazana ona w oddaleniu.
Pojawiała się ona także pomiędzy przenoszeniu w lokacji, więc wiecie co to może być?

Kamil_21

główny temat muzyczny do filmu (jak i cała ścieżka) został napisany przez Cartera Burwell'a i nosi tytuł po prostu "The Jackal" lub "The Jackal's Theme". Właśnie staram się go ściągnąć przez "emule" ale mało źródeł...:-(

ocenił(a) film na 10
process

Ludzie !!! Dajcie zarobić twórcy tej muzyki. Kupcie orginała !!!!

WEJDER

Tej płyty w Polsce nie kupisz a sprowadzanie z zagranicy (np. za pośrednictwem Amazon) słono by kosztowało - bardzo słono! :-) A ja na forsie nie śpię.