H. J. Osment został okradziony przez akademię z Oscara . To jest jedna z najlepszych kreacji dziecięcych w historii kinematografii.
Nie dają mu ról a szkoda, uważam że nadal jest bardzo charakterystyczny i fajnie może zagrać. Przecież przez to że przytył i się zestarzał nie umniejsza jego umiejętności.
Po prostu całe Hollywood to beznadzieja która wspiera moim zdaniem dużo gorszych aktorów których często strasznie nie idzie strawić drewna aktorskie ale są popularni i ładni więc dostają role.
To byla oscarowa rola.jak takiemu dziecku mozna bylo wytlumaczyc te emocje.geniusz!
Ja wiem jak. Przypalenia papierosem, porządny skórzany pas i regularne przypominanie, że to jego wina iż ojciec odszedł.
Nie widziałem Caine'a w "Wbrew regułom", ale jak dla mnie Oscara powinien otrzymać genialny Cruise za "Magnolię", choć jak nie jemu to Osmentowi by się naprawdę należało.
H. J. Osment w ''Szósty zmysł", Ana Torrent w ''Nakarmić kruki'' i Dakota Fanning w Człowiek w ogniu" to najlepsze dziecięce role które widziałem.