PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10061526}

Sweet Bobby: Koszmarne oszustwo

Sweet Bobby: My Catfish Nightmare
2024
5,6 1,5 tys. ocen
5,6 10 1 1538
Sweet Bobby: Koszmarne oszustwo
powrót do forum filmu Sweet Bobby: Koszmarne oszustwo

Biedna kobieta, cała młodość poszła jak krew w piach. Przepadły szanse. Współczuję jej ogromnie. Ale mimo to nie mogę przestać się zastanawiać, jak to możliwe, że nie wygooglała prawdziwych sociali tego Bobbiego? Przecież miał realne profile na insta i fb, publikował gdzieś te zdjęcia, które kuzynka z łatwością przechwytywała.
Dziś takie catfishe to bulka z masłem, bo połowę roboty odwali AI. Przerażające :/

caramilla

Zdradzając takie szczegóły, przed publikacją komentarza warto zaznaczyć, że to spoiler...

misiarysia

Przepraszam, kliknęłam w ten kwadrat ale coś poszło nie tak, komentarz w ogóle się nie pojawiał, a teraz jest bez oznaczenia :/

ocenił(a) film na 5
caramilla

Biedna kobieta? Raczej głupia. Internetowe związki są dobre dla dzieciaków, a ta 34-letnia (w chwili poznania Bobby'ego) babka planowała ślub z kolesiem, którego nigdy nie spotkała w realu. Głupszej historii dawno nie słyszałem :)

scarecrow_5

To kobieta z innego kręgu kulturowego, do tego doszły emocje, pragnienia. Najłatwiej jest intelektualizować i oceniać innych oglądając tą historię na komputerze. Sam jesteś głupi.

ocenił(a) film na 5
wombat_girl

Co ma krąg kulturowy do tego? Chcesz powiedzieć, że hindusi pierwszy raz na oczy widzą się przy ołtarzu? Babka znała go 10 lat, ani razu go nie spotkała w cztery oczy. Ba, ani razu z nim nie rozmawiała telefonicznie, bo ten rzekomo nie mówił po udarze. Jeżeli mimo tego ona mówi kolesiowi "tak" i poznaje go z całą swoją rodziną, oczywiście online, to jest głupia. Nie chodzi o zaślepioną nastolatkę tylko dojrzałą wiekowo kobietę, której ani razu się nie zaświeciła lampka alarmowa.

scarecrow_5

To ma do tego krąg kulturowy, że aby zrozumieć mentalność Hindusów musiałbyś wyjść z toku myślenia jaki prezentujesz. Tam często są małżeństwa aranżowane i ludzie nie widzą się prawie w ogóle przed ślubem. Poza tym jest dużo tradycyjnych zachowań innych niż u nas. Tak samo jak w krajach Skandynawskich ludzie są na tyle ufni, że często nie zamykają domów na klucz, albo są sklepy w których leżą wstawione produkty, nie ma pracownika sklepu i każdy uczciwie zostawia ustaloną kwotę. Myślisz, że w naszym kraju by to przeszło. Myślisz jak stereotypowy Polak, który jest z natury nieufny i nigdy by nie został w ten sposób oszukany, bo by po prostu nie zaufał.

ocenił(a) film na 5
wombat_girl

No i taki komentarz szanuję. Powiedzmy, że mnie przekonuje. Pozdrawiam

wombat_girl

"Nieufni" Polacy też dają się w ten sposób oszukiwać, czasem latami. Mało to przypadków mężczyzn, którzy regularnie wysyłają pieniądze paniom ze wschodu (również tego bardzo dalekiego) licząc, że w końcu one do nich przyjadą i już tu z nimi zostaną na zawsze? I kobiet, które są "robione" systematycznie, przez długie tygodnie i miesiące, przez amerykańskich żołnierzy, a nawet "celebrytów" znanych z pierwszych stron gazet? Ludzie bywają tak zdesperowani w poszukiwaniu miłości, akceptacji, przywiązania, że przyjmują z wdzięcznością ochłapy zainteresowania od oszustów, jeśli ci zbudują dla nich atrakcyjną bajkę w której czekają na nich pieniądze, luksusy, podróże, bliskość fizyczna, młodość czy uroda. Inwestują w tę bajkę najpierw ostrożnie, a potem coraz bardziej i tu działa zasada "już tyle włożyłem czasu/pieniędzy, że żal to stracić". I brną, tak jak bohaterka dokumentu. A trzeba pamiętać, że w jej przypadku w samym środku znajomości była jeszcze pandemia, która była doskonałą wymówką, żeby się nie spotkać oko w oko.

ocenił(a) film na 2
wombat_girl

Napisze krótko i na temat - głupota ludzka nie jest zależna od narodowości. ;-)

ocenił(a) film na 6
wombat_girl

Multum jest oszustw na które nabierają się Polacy: na wnuczka na policjanta szybki zarobek inwestycje reklamowane przez ai(prezydent itp) itd. Głównie są to starsze osoby bo młodzi są dużo lepiej wyedukowani i obycie w internecie. Jeśli chodzi o krąg kulturowy to też nie do końca jest tak bo to ojciec głównie decyduje o małżeństwie a w tej rodzinie dali córce wolną rękę. Serio nieczego nie tłumaczy zakochiwanie się w gościu którego przez 9 lat nie znasz a jak już byli na tej dyskotece to mogła do niego zagadać bardziej i byłoby po sprawie :P

scarecrow_5

Oj są....W Polsce kilka lat temu była taka historia. Chłopak pisał, jak sądził z dziewczyną. Obydwoje mieszkali w Polsce, przez 6(!!!) lat sid nie spotkali, pisali smsy. On planował ślub. W końcu do niej pojechał. Ania (ona) nie istniała. 6 lat podszywał się pod nią jakiś facet. Chłopak po odkryciu tego zabił. Po takiej historii niewiele dziwi.

ocenił(a) film na 2
caramilla

Ta historia jest tak żenująca, że aż skurczyły mi się jaja o.O

dzenero

To słabo bo widac że w jajach masz cały "rozum" chłopczyku