PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=138713}
6,6 144 tys. ocen
6,6 10 1 143752
5,0 41 krytyków
Spider-Man 3
powrót do forum filmu Spider-Man 3

Nowy Goblin

ocenił(a) film na 6

Czy Nowy Goblin czyli Harry Osborn kiedykolwiek pomagał Spidermanowi tak jak to było pokazane w tym filmie? Pytanie kieruję do ludzi znających trochę komiksową historie Spidermana, ja oglądałem tylko serial animowany i nie przypominam sobie takich scen.

ocenił(a) film na 6
Spanky_Ham

Ponawiam prośbę

ocenił(a) film na 4
Spanky_Ham

W komiksie nie było czegoś takiego, jak "Nowy Goblin". Harry Osborn nigdy nie zakładał kostiumu Goblina.

Der_SpeeDer

W komiksie byli jedynie Hobgoblin i Greengoblin. Ten ostatni zabił Gwen Stacy.

_AcidDrinker_

Błąd znawcy. http://en.wikipedia.org/wiki/File:Amazingspider136.jpg Nawet
tu macie okładkę z młodym Osbornem jako Green Goblinem II.

ocenił(a) film na 4
Stanley_Hartman

Fakt, nie sprawdziłem. Harry był Green Goblinem II.

ocenił(a) film na 7
Spanky_Ham

W komiksie Harry chciał zabić Petera jako Green Goblin ale w kulminacyjnym momencie poświęcił swoje życie żeby uratować przyjaciela. Mniej więcej w filmie podobnie to pokazano. Harry pomógł Spiderowi dopiero pod koniec filmu poświęcając się żeby ocalić Petera.

ocenił(a) film na 6
reese

Dzięki za wyjaśnienie

Spanky_Ham

Harry nie był "Nowym Goblinem" tylko Green Goblinem jak tata. Czasem był zły, czasem dobry, ale potem szaleństwo wzięło w nim górę i prześladował Spider-mana. Jednak w ostatniej części z jego udziałem, jak to zwykle bywa, dobro przeważyło i ocalił Spidera przed bombą którą wcześniej chciał go zabić. To znaczy, tak było w komiksach wydawanych w Polsce za moich czasów, w tych nowszych to nie jestem pewien, czy Harry przypadkiem nie zmartwychwstał :)

ocenił(a) film na 7
mutant6

Kwestia nazewnictwa. W komiksie oczywiście przywdział wdzianko Green Goblina ale na liście płac Spidermana 3 jest napisane New Goblin.