PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=119046}

Spacer po linie

Walk the Line
2005
7,6 67 tys. ocen
7,6 10 1 67293
7,5 29 krytyków
Spacer po linie
powrót do forum filmu Spacer po linie

Jak Mangold kręci rzadko, ale jak to robi, to kręci filmy bardzo dobre, Spacer po linie wciągnął mnie od pierwszych
minut. Reżyser, a jednocześnie scenarzysta sprawnie sobie poradził z poukładaniem
wydarzeń z życia Johnnego Casha, nie ma scen przydługich, sztucznych czy upiększania
bohatera. Osobiście nie znałem jego biografii, dlatego chłonąłem każdą minutę i z niemałym
napięciem czekałem jak to wszystko się skończy. Jest to ogromna zasługa przede wszystkim
aktorów Phoenix - tworzy charyzmatyczną postać walczącego z problemami osobistymi
piosenkarza, obok niego nadzwyczajna Reese Whiterspoon, razem tworzą magnetyczny duet,
a wokalnie wygląda to nieprawdopodobnie dobrze. Nie mogę pominąć Roberta Patricka,
znanego głównie z kina akcji, który gra tutaj chyba swoją rolę życia. Całość okraszona
niezapomnianymi piosenkami, które już na stałe weszły do historii muzyki. Podsumowując,
piękny, podnoszący na duchu film, przede wszystkim o wielkiej Miłości dwojga ludzi.

ocenił(a) film na 9
kamill1988

polecam przesłuchać po filmie: http://www.youtube.com/watch?v=Ra368fKD0hI Nie przypominam sobie aby ta piosenka była w filmie, a na zakończenie pasuje świetnie.

ocenił(a) film na 8
Matt_S

A tak, nie było jej w filmie, nagrał,j uż ją chyba po śmierci żony, jest to jedna z najsmutniejszych piosenek jakie w życiu słyszałem, osobiście nie chciałbym jej usłyszeć na końcu, bo zmieniłoby to trochę wydźwięk filmu w moim odczuciu i końcówka byłaby wtedy zbyt ciężka dla mnie, a przecież całe przesłanie filmu jest pozytywne :)