PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=107982}
7,0 16 tys. ocen
7,0 10 1 15862
4,7 6 krytyków
Skazany na piekło
powrót do forum filmu Skazany na piekło

Bardzo dobry film, to jest prawdziwy Van Damme, jakiego wszyscy chcieliśmy widzieć.
Wg mnie najlepszy jego film, Polecam wszystkim!!!

ocenił(a) film na 10
AdamBayern01

Właśnie zauważyłem, że Skazany na Piekło spadł z 7.5 na 7.3 :(
Co Wy fani Van Damma o nim sądzicie? ;)

ocenił(a) film na 6
AdamBayern01

ja raz go widzialem i nisko ocenilem ,ale moze to dlatego ze go nie zrozumialem bo spodziewalem sie mordobicia, obejrze jeszcze raz to moze zrozumie i ocene zmienie

ocenił(a) film na 10
statnik

no w tym filmie Statnik było mordobicie, ale nie takie w stylu Van Damma (kop z półobrotu) ale takie, że nie ma żadnych zasad, liczy się tylko "prawo pięści" ;)

ocenił(a) film na 10
AdamBayern01

Ten film jest mistrzowski. Zaczynajac seans wlasnie spodziewalem sie mordobicia w stylu ze Van dam bedzie debesciakiem i bedzie wszystkich tlukl. Film okazal sie realistyczny (nie mowie o koncowce). Vand dam nie gra w tym filmie mistrza sztuk walki ,ale przecietnego goscia ,ktory robi wszystko aby zwyciezyc :)

ocenił(a) film na 10
zlowieszczy4

nie dodać nic ująć, jednym zdaniem masz racje ;)
szkoda, że obecnie Van Damme nie gra w tego typu filmach - na pewno by nieźle zarobił i jego fani byli by zadowoleni :)

ocenił(a) film na 10
AdamBayern01

Fakt :) jestem fanem jego filmow wlasnie z lat 80 i 90 :) Legionista,lwie serce - to sa dopiero filmy :)
a niegdys po obejrzeniu Kickboxera cale moje podworko zaczelo cwiczyc i sie rozciagac :) kickboxer jest magiczny.

ocenił(a) film na 10
zlowieszczy4

tylko wszyscy zzadajemy sobie to samo pytanie: skąd średnia 7,6 i miejsce w rankingu 734 :PP

ocenił(a) film na 10
AdamBayern01

bo wiekszosc odbiorcow zadowalaja typowe "tasiemce" reszta mysli ze jak gra w nim van dam to pewnie jest rozpierducha i nic wiecej a tak naprawde te filmy nie sa plytkie :P

ocenił(a) film na 10
zlowieszczy4

niektórzy pewnie też tych filmów nie oglądali - oceniają pewnie po Van Dammie i opinii innych :/
Głupota ludzka nie na granic - conajmniej połowa filmów z Van Dammem to arcydzieła - i z pewnością ten aktor powinien znaleść się w rankingu światowym wyżej :)

ocenił(a) film na 10
AdamBayern01

według mnie conajmniej pierwsza setka powinna być ;)

zlowieszczy4

Zgadzam sie. P;)

ocenił(a) film na 9
AdamBayern01

Podobnie ja Ty, ja również wysoko oceniam ten film, bardzo mi się podoba.
Nie ma w nim co prawda jakichś wyszukanych,efektownych scen walk, nie mniej są one jednak przedstawione w sposób bardzo realistyczny.
Na tak wysoką ocenę tego filmu z mojej strony (9/10) nie wpłynęły tylko sceny walk ale i cała reszta, fajny klimat, dobra fabuła, świetny soundtrack jak również dobrze zagrana rola przez JCVD.
W filmie tym szczególne wrażenie wywarła na mnie jedna scena, mianowicie chodzi mi o ten moment gdy duch jego żony odwiedza go pod postacią motyla (ćmy) dając mu do zrozumienia aby się nie poddawał oraz dając mu siłę do walki o przetrwanie w tak piekielnych warunkach.
Jak dla mnie bez wątpienia jeden z najlepszych filmów z Van Dammem.

ocenił(a) film na 10
bolec_24

Wiesz, jest jednym z najlepszych, bo Van Damme pokazał szeroko swoje umiejętności aktorskie :)

ocenił(a) film na 6
AdamBayern01

Świetnie Van Damme wypadł w tym filmie, dla kogoś, komu znudziło się kopanie na lewo i prawo, to jest dobry film, zresztą oprócz umiejętności Van Damme'a jest dobrze pokazana jego droga do zatracenia się w walkach więziennych, koniec trochę taki zbyt pozytywny... jaka dramaturgia była by dla tego filmu, jakby skończył się źle... Szkoda, że nie mogę go ocenić, bo "film czeka na swoją premierę"...

ocenił(a) film na 10
Marieka

Film krótko mówiąc jest rewelacyjny :) ale co miałeś na myśli w ostatnim zdaniu swojej wypowiedzi?

AdamBayern01

Choc nie ogladalem jeszcze wszystkich filmow z udzialem Van Damme'a, to na pewno jeden z najjjjjjjjlepszych !!!!!!! Po prostu 10/10. P;)

AdamBayern01

Film na prawdę świetny, ale nie najlepszy.

ocenił(a) film na 10
prof_mateusz27

Najlepszy, chodziło mi o lata 2000+.

AdamBayern01

A to się zgadzam :)

ocenił(a) film na 10
AdamBayern01

Tak samo swietny jak Wykonać wyrok

ocenił(a) film na 10
giovanni50

Van Damme ma pełno nie dobrych, lecz bardzo dobrych filmów, które należy się ocena wyżej jak 8/10. Takich filmów ma ponad 10 napewno.

ocenił(a) film na 10
AdamBayern01

A czy ja coś mówie

ocenił(a) film na 10
giovanni50

Nie no spoko, ja tylko przedstawiam Ci moją opinię na temat filmów Jean-Clauda. Bez spiny!

ocenił(a) film na 10
AdamBayern01

Widziałeś może Kula w łeb??

ocenił(a) film na 10
giovanni50

Tak, ze Sylvesterem Stallone. Spodziewałem się czegoś dużo lepszego, dlatego 7/10.

ocenił(a) film na 10
AdamBayern01

Dzięki
Ja jestem na świeżo po Last Stand ze Szwarcusiem-jestem zadowolony

ocenił(a) film na 10
giovanni50

A to musze zobaczyć, polecasz?

ocenił(a) film na 10
AdamBayern01

Taki westernowy klimacik-tak polecam

ocenił(a) film na 10
giovanni50

Ok, dzieki! Ja od niedawna zajęty serialem Polskim: Wojna i Miłość. Mnie się bardzo podoba, ale widzę, że u Ciebie jest już oceniony.

ocenił(a) film na 10
AdamBayern01

Spoko serial
Tyle seriali było o II WŚ a nic o Bitwie Warszawskiej-wreszcie coś

ocenił(a) film na 10
giovanni50

Film był fatalny z Szycem, u mnie bardzo nisko oceniony. Ale serial tak jak mówisz spoko, mnie się bardzo podoba :)

ocenił(a) film na 10
AdamBayern01

Szyc przyjmuje byle co byle grać

ocenił(a) film na 10
giovanni50

No można to tak ująć.

AdamBayern01

Film godny polecenia. Na Van Damme'a nie ma bata:)