PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=459974}

Siedem dusz

Seven Pounds
2008
7,9 489 tys. ocen
7,9 10 1 489047
6,4 41 krytyków
Siedem dusz
powrót do forum filmu Siedem dusz

Tak jak w temacie czy jest mozliwe zrobienie przeszczepu oczu ? czy to tylko taka fikcja w filmie ?

właśnie!! nie kapnąłem sie jak oglądałem, dopiero po twoim komentarzu pusciłem sobie końcówke i o boże! o co chodzi..

ocenił(a) film na 10

Wiesz z tym przeszczepem oczu to tak naprawdę nie wiem, nie interesowałam się tym, ale np. w filmie z Jesicą Albą 'Oko' też był podobny przypadek przeszczepu oczu.Być może można je przeszczepić,ale pewnie rogówkę

marlencia_13

w filmie Oko pojawił się przeszczep rogówki.

ocenił(a) film na 7
misiekbk15

Oglądałam wszystkie odcinki Chirurgów :) i jest to jedyna wiedza medyczna jaką dysponuje, ale pojawia się tam wątek przeszczepu rogówki. Powiem więcej, gdy ktoś czyta na głos listę organów możiwych do przeszczepienia to włos się jeży na głowie. Wiem, że przypadki med w GA są konsultowane z lekarzami i mimo, że czasem naciagane i bardzo przekoloryzowane to starają się trzymać zasad prawdopodobieństwa. Więc wydaje mi się, że przeszczep rogówki jest mozliwy

ocenił(a) film na 5
siqlle_2

Przeszczep rogówki jak najbardziej jest możliwy, to historycznie pierwsza i chyba najprostsza transplantacja, natomiast przeszczep całego oka, jak w np: Raporcie mniejszości to na razie czyste s-f...

ocenił(a) film na 8

ale dlaczego uważacie, że przeszczepione zostały całe oczy, wg mnie Ezrze przeszczepiona została rogówka Tima, w takich przypadkach zdarza się zmiana koloru tęczówki (przynajmniej tak kiedyś słyszałam)

ocenił(a) film na 6
Madzialena_M

No wlasnie zzastanawiajace jest to ze zmienil sie kolor oczu -jak to mozliwe..przeciez teczowka odpowiada za kolor oczu