Dlaczego muszą się uczepić każdego dobrego azjatyckiego horroru i spieprzyć go? ;/ Daję 1! Bo NIENAWIDZĘ amerykańskich podróbek! Oryginalnej wersji Shutter dałem 8.
Nie oglądałem wersji tajlandzkiej, ale nawet pomijając kwestię realizacji (która jest katastrofą) pomysł jest jakis taki... marny. Dałem 3, ale tylko z jednego powodu: jest lepszy od Legionu, któremu dałem 2.
Cóz to samo mogłabyś zarzucić polakom ,ze kopiują wszystko po amerykanach . I to niestety w gorszej wersji. Wszystkie seriale typu ,,Niania " , ,,Kto tu rządzi" oraz róznego rodzaju show to wszystko pomysł amerykanów.
A co do tego filmy , nie ogladałam orginalnej wersji ale wierze Ci na słowo ze jest lepsza , bo wiem jak amerykanie spaprali takie filmy jak ,,Klątwa" czy ,,Ring "
Ja nienawidzę azjatów, dla mnie ci wszyscy aktorzy wyglądają i grają tak samo, że nie jestem w stanie odróżnić jednego od drugiego. I jeszcze ten ich język, no dla mnie to jest masakra, której nie dam rady obejrzeć. Tajlandzką wersję musiałem wyłączyć po jakiś 20 minutach a amerykański remake to dla mnie jeden ze straszniejszych horrorów jakie widziałem.