Film jest już tasiemncem. Film mi się nie podobał (4 cz.), a już tak to jest jak się z filmu się robi Harrego Pottera, który ma nie zakańczający wątek żeby zrobić następną część. Shrek tego nie ma i dla mnie ta część zniszczyła całą serie. Dlaczego Mi się nie podoba? Nie podoba mi się ,ponieważ tej części brakowało tego co było we wszystkich innych, moim zdaniem ta część była o niczym w sumie. Owszem jest akcja że ona ma się w nim zakochać, pocałować go itp, ale brakowało "tego czegoś", myśle że ktoś mnie zrozumie.
P.S nie komentujcie mojej wypowiedzi negatywnymi komentarzami np;
,,Na filmach to ty się nie znasz! Ten film był super!"
Zgadzam się z Tobą w 100% ;) Całe szczęście,że jest to ostatnia część. Według mnie widać,że była ona robiona na siłe.
Zgadzam się z twoją opinią . Uważam że ta cześć była strasznie sztuczna i naciagana . Osobiście nie podobała mi się .
Najbardziej denerwowało mnie, ze znowu Shrek musi walczyć o względy Fiony, już ta romantyczna muzyczka w finale jak walczą ze Smoczycą zaczęła mnie drażnić. Jak dla mnie film bez pomysłu, odgrzewane jaja czy tam kotlet. Już trójka była lepsza, mimo, że scenariuszowo była taka sobie i mało spektakularna to był to jednak miły filmik :)
Łał. Myślałam że każdy mnie zgniecie swoimi komentarzami, a tu wiele osób się zgadza. Film naprawde nie udany.
a ja Wam powiem, że film był dla mnie całkiem miłym zaskoczeniem po części trzeciej, która kompletnie mi się nie podobała. :) niemniej, cieszę się, że to już koniec. chcę mieć pozytywne skojarzenia z ową produkcją, bo przyznam szczerze, że w wieku sześciu lat mnie zauroczył, i niech tak zostanie.
Po kilku takich komentarzach już nie jest śmieszne.
Ale widzę ,że tu może być brane na poważnie skoro ocena jest ; 10.
Proponuję ograniczyć dostęp do internetu i przyłożyć się do nauki języka polskiego. Zanim odszyfrowałem te Twoje wypociny upłynęło zdecydowanie zbyt wiele czasu. Fakt że Shrek Forever After był filmem kiepskim nie wpływa żaden sposób na moją opinię o pozostałych częściach. Po prostu takie czasy nastały że jeśli coś odnosi sukces to kasę doi się do momentu osiągnięcia granicy dobrego smaku. Ostatnia część piratów z karaibów też była do niczego i o niczym jednak zobacz powtarzający się schemat i pogódź się z tym. Wystarczy trochę dystansu i życie będzie kolorowe. Lepiej że zrobili za dużo niż gdyby mieli zrobić za mało ;p
Nie wiem co brak dostępu do internetu by mi miał pomóc. Niestety, ale większość prze ze mnie przeczytanych forum ,były zgodne równie z moją odpowiedzią, więc na twoje drugie znam odpowiedź. Nie zgodzę, się z tobą ponieważ filmu nie robi się serii tak jak to w przypadku shreka (1,2,3 mi się podobały) by zarobić grubsze pieniądze. Gdy nastały kulutowe dotywczas 3 części + te filmiki "Shrek ma wielkie oczy" itp nie trzeba robić dalszej części, gdyż w 3 cz. wątek ewidentnie się zakończył. Serię (konkretnie 4 cz.) chcieli zrobić, aby ich kiepskie filmy po shreku ( o tym szczuru itd ) nie zniszczyły ich dalszych produkcji,ale i teraz na shreku 4 mogli się zawieść. Krótko mówiąc: SHREK BYŁ KULTOWYM FILMEM = PRODUCENCI & SPONSORZY - DALSZE FILMY = DALSZE FILMY NIE UKAZAŁY ZYSKÓW = C.D.N SHREKA ZNÓW KULTOWY = PRODUCENCI & SPONSORZY - DALSZE "BADZIEWNE" FILMY NIE UKAZAŁY ZYSKÓW = SHREK ZNÓW KULTOWY = PRODUCENCI & SPONSORZY - DALSZE FILMY NIE UKAZUJĄ ZYSKÓW - DALSZE FILMY NIE UKAZUJĄ ZYSKÓW - DALSZE FILMY NIE UKAZUJĄ ZYSKÓW - DALSZE FILMY NIE UKAZUJĄ ZYSKÓW - POWSTANIE SHREKA 4 - PRODUCENCI & SPONSORZY = JEDNAK NIE NA DŁUGO = SHREK NIE KULTOWY!!
P.S - To znalazłam na 2 forum ( nie na fw)
A co do Piratów z Karaibów - Nie można się z tobą zgodzić ponieważ film pozostawia wątek, aby go ciągnąć-
shrek też tak miał, dopóki nie powstało 3 = 4 nie powinno być - piraci z Karaibów zyskali WIĘKSZĄ OGLĄDALNOŚĆ I WIĘCEJ FANÓW!!
Tak zgadzam się że wątki z pierwszych trzech części wiązały się w jakiś znaczący i wpływający na wątek główny sposób z tym o źródle wiecznej młodości(sarkazm). Filmy robi się dla pieniędzy a nie z chęci dostarczenia ludziom rozrywki. Reszty wypowiedzi nie zdołałem odszyfrować dlatego nie będę ciągnął tej uroczej dysputy gdyż może to owocować kolejnymi niepotrzebnymi nieporozumieniami na poziomie gramatycznym. Krótko mówiąc: naucz się pisać poprawnie.
Harry Potter jest na podstawie książki. Trochę dziwnie wyglądałoby zakończenie filmowania na np. 2 części.
Zgadzam się z tobą. Film okropny i bez sensu, a zrobili go, aby więcej kasy zarobić.
Zobaczyli, że dobrze się na tym zarabia, to tylko czekać aż zrobią "Shrek- po latach" będzie dziadkiem, ale nadal bardzo sprawnym... Z resztą, coś na pewno wymyślą...