Rolnik, rolnik,rolnik, pod rolnikiem ciągnik na ciągniku rolnik worek ma w tym worku są buraki i choć chce rolnik w krzaki, niemoże bo w mieście buraków skup już trwa
Sama nie wiem...dużo jest świetnych...w ogóle polskie teksty są dużo zabawniejsze od orginalnych...np.jak osioł widzi palmy wzdłuż ulicy Zasiedmiogórogrodu to po angielsku mówi tylko "Uaaaaał..."a po Polsku "sadzonki!!!..."albo potem jak jadą dalej to orginalnie nie mówi nic an po Polsku "Rany!!!Tu mieszka Kopciuszek???Ja nie mogę!!!Same gwiazdy!!!"...już nie mówię o "Czy jest suchy chleb dla konia"bo to można było zrobić tylko po Polsku...
...no...oczywiście oprócz Kota...(ech...Banderas...=))mi mo,że Malajczak też był spox...
rolnik, rolnik, rolnik. pod rolnikiem ciagnik. na ciagniku rolnik worek ma (i moja wersja) w tym worku sa buraki, w burakach sa ziemniaki, w ziemniakach jest marchewka, w marchewce jest nalewka :P
(Merlin zamienia osła-kota w osła i kota-osła w kota).... "Możecie poczuć względny dyskomfort jelita cienkiego" xD
Szemrany jest, on jest boski....
książę z bajki....
ogry są, jak cebula....
niebieski kwiat i kolce, niebieski kwiat i kolce, ...gdybym nie był daltonistą:)
daleko jeszcze....:)
i wiele innych
NO WLASNIE NIEKTORE TEKSTY MOZNA TYLKO W POLSKIEJ WERSJI ZROBIC.Wlasnie jeden z takich mi sie podoba ale akurat go zapomnialem.
Daleko jeszcze? Daleko jeszcze? Daleko jeszcze? :P Ale najlepsze to było : Zainwestuj w Tik- Taki bo ci jedzie! Lol :)
Jest mnóstwo świetnych tekstów np: "...W tym mogą być promile (Seksmisja oczywiście)... Jeśli myślisz, że jak Cię wypryszczy, to Cię będę nacierał kremikiem. To nic z tego!"
A to: "Serio? Serio, serio." dawno, na stałe weszło do mojego słownika. :D
hm....jest wiele wiele fajnych tekstów: "Niebieski kwiat i kolce, niebieski kwiat i kolce, byłoby prościej jakbym nie był daltonistą":P "Wy kapitalistyczne psy, stawia opór! Kocmiętka, co to lekarstwo dla matki":P "Powiedz jakieś głupstwo np. noszę damską bieliznę, no więc noszę damską bieliznę. NIe no co ty, ale oczywiście, że nie, a ja myslę że oczywiście, że tak.(...) A jaki krój? Stringi! Klasyczny, akurat, klasyczny":P jest wiele wiele fajnych teksciorow, serio serio to jest na porzadku dziennym:P
"dla ciebie maleńka choćby i Pedigree" z 2 cześci -kot do Fiony
poza tym "kolego, patrz mnie na usta, jest tylko jeden szpenior, co weźmie ta chryje na warsztat i wierz mnie, radia to on słucha w pogodę" - wykonaniu Manna to brzmi super:)
"Niebieski kwiat i kolce" weszły już do mojego słownika ;) oprócz tego dobre było też na początku jedynki "Latać każdy może jeden lepiej, drugi trochę gorzej..." - oczywiście wycieczka do kultowej piosenki Stuhra... ;)
Uaaa chyba mamy nowy rekord albo nie wiem czy zauważyłeś ale zostałem nazwany rumakiem czemu nie ogierem albo jak mówił właściciel schroniska pierwsze koty za płoty.
*Dobra, Ty załatw smoka, ja biorę na siebie schody. Znajdę je skubane i skopię im poręcz tak, że nie będą wiedziały, którędy na górę, a co!
*Uuu, stary, naprawdę zainwestuj w tic-taki, bo ci jedzie!
*Jeszcze ten dialog z babską bielizną ;)
*Idź się wypchaj do tapicera!
I na koniec :P
*Ale spłodziłem krzyżówki! ;)
Nie moge sie doczekać cz.3 :D :* Pzdr ;)
*Dobra, Ty załatw smoka, ja biorę na siebie schody. Znajdę je skubane i skopię im poręcz tak, że nie będą wiedziały, którędy na górę, a co!
*Uuu, stary, naprawdę zainwestuj w tic-taki, bo ci jedzie!
*Jeszcze ten dialog z babską bielizną ;)
*Idź się wypchaj do tapicera!
I na koniec :P
*Ale spłodziłem krzyżówki! ;)
Nie moge sie doczekać cz.3 :D :* Pzdr ;)
hehe w dwójce zauważyłem tekst z EUROTRIPA :)
(Shrek)-Fiona, Fiona
(Wróżka chrzestna)-Jakie to dramatyczne, Fiona, Fiona (śmiech)
To samo było w eurotripie :) z braćmi :D hehe ależ mi się chce śmiać teraz z tego :P
Ze Shreka 1 : " Moje palce , gdzie są moje palce niech mnie ktoś przytuli "
Ze Shreka 2 :" Daj spokój ośle spójrz na niego...Stoi w tych swoich małych butkach.Wiesz ile się musiał nachodzić ,żeby znaleść swój rozmiar "
Och bracie trochę tego było!
-) Zostaję do środy!! Taka imprezka
-) Trochę to zaniedbane, ale za to jaka dzielnica!
-) (...)Kierowca białego Mustanga(...)
-) Potem niejaki Krzysztof z prosiaczkiem chcieli mi przeszczepić ogon, kompletnie na bani latali za mną z młotkiem krzycząc Przybijaj! Przybijaj!
-) Warstwy! Ogry mają warstwy, cebula ma warstwy...dociera? Ogry mają warstwy oeeeeeeech! :)
Pij mleko!
Nie tuuuu wpirdku mamuci !!!
Król : słyszałem że możesz zabić ogra
Kot : To dobrze słyszałeś
Nie nawidze takjej SZMIRY
Shrek: Ciastek znasz jeszcze żwirka ??
Ciastek - ??
Shrek - No wiesz tego od muchomorka
Ciastek Ostatnio kręcił z pewnym młunażem
Kot : Szefie ogolimy go ??
osioł-...Jak myślisz że jak Cię wypryszczy to, Cię bendę nacierał kremikiem, to nic z tego!
narrator-...Niepomny przepisów BHP
Shrek-ogry są jak cebula, cebula ma warstwy i ogry mają warstwy
Osioł-...stary zainwestuj w tic-taki bo Ci jedzie
Mnie się podobała piosenka Wróżki chrzestnej:
WCh-Twe szczere łzy wezwały mnie,
A o to pomoc zbliża się,
Wiem, czego brak królewnie dziś,
bym szczęście mogła w życie wić
aaaCh. O mój Boże! A to ci dopiero hehe, aleś ty okropnie..... wyrosła?
F- kim pani jest?
WCh- Ależ złociuchna, jestem twoją Chrzestną Wróżką.
F- Co to jest Wróżka Chrzestna?
WCh- Ci,ci,ci,ci,ci,ci,ci,ci! Nic się nie martw. ze mną twe troski odejdą w dal. Wy-star-czyyy.
Jeden różdżki ruch,
kłopoty przeminą znów,
lekkie zgięcie nadgarstka sprawi że,
królewicz z kasą pojawi się.
Sukienkę pomogą myszy tkać
Ja buty z kryształu mogę ci dać.
Duszę twą zaraz wypełni blask,
na kupno mebelków najejdzie czas
I spojrzysz wnet bo masz w końcu nas!
Staniesz się modna- bo ja tak chcę
Królewicz całą ciebie zje.
w Szalerwach imię twe będą znać
Bo tylko królewna Fiona potrafi szczęście wam dać
karetą Cadilac jeżdziła byś
szofer byłby sexy dziś
dalej nie pamiętam
Teksty:
kasjerka: wiatmy w reastauracji siostr magdalenek co podać?
Osioł... Hej masz fajną czapkę!
Pinokio: noszę damską bieliznę. ( O'=)
Shrek: doprawdy?
Pinokio: ale oczywiście, ze nie ( O'===)
Osioł: A ja myślę ze oczywiście że tak
Pinokio: Wcale nie ( O'=====)
Kot: Jaki krój?
Ciastek: STRIIINGIII!
Pinokio: klasyczne ( O'===========)
Ciastek: Jasne
Pinokio: to męskie ( O'================)
Ciastek akurat!
Pinokio: Naprawdę ( O'============================ ===)
Ciastek: No i dobra!
----------------------
Kot do shreka: jam puszek okruszek
- " - : Kłaczek!
mnie jeszcze powalily te ludziki, które śpiewały ze skrzynki, kiedy shrek przybył do królewstwa Farquaada:
Dullock wita was w tym cudownym dniu
kilku zasad sie nauczycie tu
spokój ład, ładny ton
wszechobecny bon ton
Tego w Dulock trzymaj się
Mądry bądź słowa waż
Glansuj but wytrzyj... twarz
Dulock chce gościć was
wstąpcie jeśli maaciee CZAAAAAAAAAAAAAAAAAAS!!!!
Osioł: ŁOOOOO!!!! Ja chcę jeszcze raz!
osioł: A gdzie słynne prawo /masz prawo zachować milczenie/? Nikt mi nie mówił, że mam prawo zachować milczenie...!
shrek: Ośle, masz, masz prawo zachować milczenie... problem w tym, że z niego nie korzystasz...
kot w butach: Muszę szybko coś zrobić, nim też stoczę się w otchłań szaleństwa...
pinokio: Shrek? Osioł?
kot w butach: Za poźno.
------------------------------ --
shrek2
Osioł : Matko co za ból! Oślepłem, oślepłem, czy jeszcze kiedyś zagram na skrzypcach ?!!
KKKKKKKKKK jak Kopciuszek.... O jest! I żyli długo i scząśliwie. och nic o ograch. Zobaczmy pod Śnieżka. Spotkała księcia... nic o ograch! Śpiąca królewna? Nic o ograch! Jaś i Małgosia? Nie ! Calineczka? Nie! Sierotka Marysia! Mała syrenka! Pretty Woman!!!!!!(^_^)
Osioł: Shrek nie umieraj, a jak zobaczysz długi tunel to nie idź w stronę światła
Fiona: Powiedz Lordowi Farquadowi że, jak chce wybawić królewnę jak trzeba, to ja chętnie tutaj poczekam. A CO!!!!!
Król: Mam tremę
Fiona: Mam tremę
Oddźwierny: Mam tremę
Staruszek : A ja nie
Konstruktywne zajęcie osła:)
Ciastek:
"Wypchaj się dżemem!"
"No to co, mamy stać jak ten cieć przy hałdzie żwiru i czekać na cud?"
hmm moje ulubione texty to np "mama i tata, książe )ZE( bajki"
"co tu robi orkiestra NADĘTA pod batutom tego błazna"
"Nigdzie nie jedziemy a ZUPA BYŁA ZA SŁONA"
"Przeł.ącz na KOŁO TORTURY (zamiast koło fortuny)"
"(w wiadomościach) policja prowadzi pościg za kierowcą BIAŁEGO MUSTANGA {jest samochud ford mustang}" itd...
Osioł: Ty, widziałeś tę ruderę? Kto by chciał mieszkać w czymś takim?
Shrek: Wiesz... Tak konkretnie to ja.
Osioł: Ou... Tu jest pięknie, cudownie wręcz, ty wiesz, że masz talent? Taki efekt przy tak skromnym budżecie... Podoba mi się ten głaz! To naprrrawdę ładny głaz!
Osioł: Ale będzie fajnie, takie męskie rozmowy, o życiu i śmierci, a rano... zrobię jajecznicę. [z akcentem na ę ;)]
Osioł: A więc będziesz się tłukł ze smokiem i uganiał za jakąś lalą po to, aby Farquaad oddał ci twoją ziemię, którą straciłeś, bo on zesłał tam stado przeciętnych inaczej, mam rację?
Osioł: Kremówki to jednakowoż jedne z najlepszych ciastek, ja to wiem!
Shrek: Wiesz co? Ciebie to już wolę jak milczysz.
Osioł: Masz chusteczkę? Pociekło mi na samą myśl o kremówkach w śmietanie...
Osioł: O, już mi coś w karku, o... Ała! Ej, zaraz, a co ze mną? O nie, palce mi drętwieją! Gdzie są moje palce?! Niech mnie ktoś przytuli...
Osioł: Nie no, ja się będę musiał po tym poddać jakiejś kuracji, o, już mi oko lata...
Ogólnie znaczna większość lepszych tekstów to do Osła należy... :D
Z pierwszej części nie będę wymieniać, bo to już klasyka, a zresztą dawno oglądałam to mogłabym coś pokręcić.
No to tu będę moim zdaniem najlepsze (choć nie tak dobre jak w pierwszej części) teksty ze "Shreka 2" (przed chwilką oglądałam) kolejność chronologiczna:
* "Niepomny przepisów BHP" - Książę - narracja
* "A w tej wieży to zamknęli Cię przypadkiem" - Shrek do Fiony
* "Teraz już wiem po kim Fiona odziedziczyła urodę" - Shrek do Królowej
* "Co pudło?" - Osioł
"Nie, trafiłeś oba" - Shrek :)
* "Niejaki Krzysztof z Prosiaczkiem..." - bolesne wspomnienie Osła, nie będę cytować całego, bo to już było
* "Ej stary może łaskawie zabierzeszmi z twarzy to miejsce, gdzie nie pasują Tic Tacki, bo Ci jedzie!" - Osioł
* "Tak się składa, że Ty też tam bratków nie hodujesz wiesz!" - Kot
* "Nie ma to jak ostra biegunka, żeby wzbogacić pożycie małżeńskie" - Osioł - to mnie rozbraja :)
* "Oślepłem, oślepłem!! Czy jeszcze kiedyś zagram na skrzypcach?" - Osioł
* to z bielizną Pinokia (też było już)
* "Masz szminkę na ustach?" - Fiona
* "Mmm truskawkowa, chcesz liza?" - Książę
* "Pij mlekooo" - Big Ciastek - super :)
* "Podrzucmy jej świnię" - jedna ze świń o Wróżce Chrzestnej
* "Czy ujdzie mi płazem?" - Król - fajnie to zabrzmiało, bo był żabą :)
"Daleko jeszcze? Tak. Daleko jeszcze? Tak. No to daleko czy nie? Nie. Serio? NIE!" oraz ,,No to se znajdz jakies zajecie! Po! Po! Po! DALEKO JESCZE??!!"
Dużo śmiesznych tekstów.Aż trudno wszystkie wymienić.Zapamiętałam"Daleko
jeszcze?","zainwestuj w Tic-Taci".Ogólnie mnóstwo tego.
A ja nie będe pisała bo za dużo do pisania...:) Ale tekst "zainwestuj w tic-taki bo ci jedzie" normalnie mnie powala... tak samo zresztą jak "sadzonki" "noszę damską bieliznę" "daleko jeszcze?" "fajna czapka" "to ja pójdę zaparkować" "przysłał orkiestrę NADĘTĄ pod batutą tego błazna" "zostaję do środy" "gadam latam pełnu serwis" " podoba mi się ten głaz to naprawde piękny głaz" i tak dalej i tak dalej.....:)
Niebieski kwiat i kolce, niebieski kwiat i kolce... Nie umieraj Shrek a jak zobaczy długi tunel to nie idź w stronę światła
Shrek i Fiona: Ośle
Osioł : a tak jasne niebieski kwiat i kolce, niebieski kwiat i kolce
Shrek: a po co ten kwiat
Fiona: żeby go czymś zająć
Osioł : niebieski kwiat i kolce, niebieski kwiat i kolce Było by prościej żebym nie był daltonistą! niebieski kwiat i kolce ..
Shrek: Aaaaaałłłłłłłłłłłłłaaaaaaaaaa
Osioł: wytrzymaj Shrek nadchodzę :PPPP
Kot W Butach (o księciu z bajki): Naprawdę jest taki wyględny?
Siostra Kopciuszka: Wyględny? On jest boski! Twarz to mu chyba Michał
Anioł butem haratał.
- Zdejmij hełm, cny rycerzu!
- Yyy... nie.
- Dlaczego?
- Booo... mi będzie zimno
xDD
Faktycznie sporo tego...ale wymienię może kilka z 2 części, bo jestem świerzo po obejrzeniu :p
"Królowa: Wybór należy do Fiony!
Król: Tak, ale mogła sobie wybrać księcia, którego myśmy jej wybrali"
"Król:Szukam siostry Kopciuszka...taka gruba...a tu pani jest!"
"Siostra Kopciuszka: Kolego, patrz mie na usta"
"Kot: Jam Puszek - Okruszek! Kto ze mną zadrze, ten umarł w butach"
"Osioł: O dali ci pudla?A w moim pokoju był tylko szampon..."
"Fiona:Shrek ma całkiem spore ziemie w takim jakby magicznym lesie (...)
Osioł: chyba nie mówisz o tym bagnie!?"
"Osioł: Koleżanko widziałaś jakie mam alufelgii??"
"Król: Kim jest ten zielony pasztet?
Królowa: Mniemam, że to nasze maleństwo.."
"Osioł: Dyplomatą to ty nie będziesz Shrek.. Jestem ogrem! AAAAA!"
"Osioł: Wybacz, ale rola irytujacego futrzaka już dawno jest obsadzona!"
"Osioł: Zmieniłem się?
Kot: No z tej strony raczej nie bardzo.."
No i można by tak jeszcze długo wymieniać...:)
Król Harold
"Dobra! to ja mam plan wracamy do środka, że niby nas niema " XD
"Czy ujdzie mi płazem jeśli Was teraz pobłogosławię?"
******************************************************************************** ************
Kot w Butach
"Nienawidzę poniedziałków "
"Kłaczek"
Po wykryciu u niego narkotyków "Co to lekarstwo dla matki!"
******************************************************************************** ************
Shrek
"Ośle jeszcze chwila i otworzę wytwórnię salami"
"Czy jest suchy chleb dla konia?"
Osioł
"Niebieski kwiat i kolce,niebieski kwiat i kolce byłoby prościej gdybym nie był daltonistą"
"Dobra, Ty załatw smoka, ja biorę na siebie schody, znajdę je skubane i skopię im poręcz tak, że nie będą wiedziały, którędy na górę,
a co"
I wiele,wiele,wiele więcej innych też godnych uwagi tekstów