PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=698647}

Seria Niezgodna: Wierna

The Divergent Series: Allegiant
2016
6,1 75 tys. ocen
6,1 10 1 74861
4,0 8 krytyków
Seria Niezgodna: Wierna
powrót do forum filmu Seria Niezgodna: Wierna

Film nieco różni się od książki, natomiast zakończenie jest zupełnie inne. Bardzo się cieszę że tym razem reżyser nie posunął się do ekranizacji książki, a jedynie do stworzenia odrębnej produkcji na jej motywach. Dla mnie jako widza uśmiercanie głównego bohatera (co niestety ma miejsce w książce) nie jest dobrym rozwiązaniem. Dlatego tutaj bardzo cieszę się, że cała historia kończy się szczęśliwie. Film uważam za naprawdę dobry! Wciągająca akcja, bardzo dobre efekty specjalne, ciekawa fabuła i oczywiście wspaniała gra głównych bohaterów (Tris&Four ❤️) Nie żałuje, że wydałam na bilet i gorąco polecam, a Tym co uważają, że po przeczytaniu trylogii już nie warto iść do kina od razu mówię, że nie mogą się bardziej mylić :)

ocenił(a) film na 6
kamilcyr

Historia konczy się szczesliwie w tej czesci, przed nami 2 cz. za rok przeciez. Ksiazek nie czytałam ale nie wierze ze scenarzysta zmieni diametralnie zakonczenie, na pewno autorka ksiazek nie zgodziłaby się az na tak radykalne posuniecie.

Starrlight

No chyba, że zrobią drugą część, ale czy wtedy nie nazwali by tego np. ,,Wierna cz. 1''? Z drugiej strony nie wiem, czy kojarzysz film pt: ,,Dary Anioła- Miasto Kości'', ale tam fabuła również zupełnie różni się od orginału.. no ciekawa jestem co to będzie

ocenił(a) film na 6
kamilcyr

Ascendant - tak bedzie się nazywac 2cz. stwierdzili ze dadzą inny tytul bo beda zmiany względem książki, a robią to wszystko zeby zbić jak najwiecej kasy od ludzi, pomijając fakt że we wszystkich młodziezowych seriach dzielą ostatnią czesc na 2 bo niby rezyser ma jakąs swoją wizje. Jednakze filmy są adaptacjami ksiazek dlatego mogą sobie dowoli zmieniac, mieszać, dodawac nowe wątki czy bohaterow, jak czytalam opinie odnosnie Wiernej to duzo osób pisało ze ksiazka nudziła, wiec w tym wypadku zmiany są pożądane tylko robienie na siłe i dla kasy kolejnej kontynuacji pewnie na dobre nie wyjdzie no i rok trzeba czekać.

Starrlight

Moim zdaniem książka jest całkiem okej, może poza zakończeniem. Szkoda że to dzielą mogłoby się zakończyć tak jak teraz.