PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1113}
7,8 267 tys. ocen
7,8 10 1 267037
7,5 39 krytyków
Sami swoi
powrót do forum filmu Sami swoi

Ostatnio mówi się o remake'u "Samych Swoich". Wiem, że dużo z was myśli, że to głupi pomysł, ale ja chętnie widziałbym film animowany. Z wyglądem i zachowaniami postaci nie byłoby wtedy problemu. A głosy to już by się znalazło. Jeśli chodzi o film nieanimowany to jako Pawlaka widziałbym Jarosława Grudę lub ostatecznie Krzysztofa Hanke. Jako Kargula może Wiktora Zborowskiego, a nie Artura Barcisia i Cezarego Żaka ( http://wesly.republika.pl/nowy.html ), bo żaden z nich nie pasuje na szczupłego i wysokiego Kargula oraz niskiego i tęgiego Pawlaka. Ale to musiałby być naprawdę dobry scenariusz. Pamiętajcie, że mówimy o remake'u, a nie o sequel'u, bo niektórzy mylili.

szymcyl14

ps. Pawlakiem mógłby też być Wojciech Siemion, który grał tę postać w audycjach radiowych, zanim powstał film "Sami Swoi" i o mało nie zagrał go w filmie.

szymcyl14

Gratuluję pomysłu:/Wojciech Siemion ma 80 lat.A Kargula kto twoim zdaniem mógłby zagrać?Jan Machulski?

arson665

To nie jest tylko mój pomysł. Wejdź lepiej w link. Chodzi głównie o J. Grudę i Maciejewskiego i "czep się lepiej swojej baby".

szymcyl14

Powiem krótko: od klasyki WARA!!! Już był dalszy ciąg CK Dezerterów i Alternatywy 4. niech w końcu te darmozjady sami coś wymyślą zamiast się wozić!

Papa_Ratzi

Zgadzam się z przedmówcą :)

Mi bardzo przypomina Pawlaka Tadeusz Chudecki (http://www.filmweb.pl/o60789/Tadeusz+Chudecki) jest bardzo podobny :).

pucia08

Pucia, twoja wypowiedź jest dwuznaczna. Najpierw piszesz, że zgadzasz się, że "od klasyki WARA", a potem, że T. Chudecki powinien być Pawlakiem. O co ci chodzi, nie wiem.
Ale mi też przypomina on trochę W. Kowalskiego, podobnie jak Gruza i Hanke, ale chyba trzeba by było ich jakoś profesjonalnie scharakteryzować, żeby nie byli podróbą ;)

szymcyl14

Ja napisałem że najbardziej przypomina mi Pawlaka Tadeusz Chudecki.Ale sądzę, że byłby to odgrzewany kotlet.