Tak. Na końcu jest wyraźnie pokazane. Renesmee przytula się z Jacobem i podchodzi do nich Bella z Edwardem. Taką przyszłość widziała Alice.
Ciekawe, ze w KwN Alice nie mogla w wizji zobaczyc wilkolaka, a tutaj mogla ;). haha. Fajny rażący błąd.
Filmowi dalam 7/10, ale jestem bardziej za 6+/10 .
I tak jest sporo błędów, np. wampiry raz błyszczą w słońcu, a raz nie. A co do tej wizji to była świetna i ten błąd mi nie przeszkadza.
Ta... W końcu każdy dorosły i zdrowy chłopak marzy o tym by spełnić swoje seksualne potrzeby z dzieckiem.
Poza tym co za normalny rodzic oddałby własne dziecko byłemu tylko dlatego, że dało się jemu kosza? WTF?
No bo to jest właśnie film. Normalnie ludzie nie przemieniają się w wilki, nad tym też trzeba się zastanawiać.? A wizja Alice przedstawiała Ness jako młodą kobietę a nie dziecko
Ta dorosła kobieta będzie mieć siedem lat jak zacznie się seksić z Jacobem. Ja rozkminiam treść i przekaz jaki film daje, nie przeszkadzają mi wątki fantastyczne tak długo jak mają sens, ręce i nogi. A prawda jest taka, że Zmierzch to groteska owinięta w różowy 'romantyczny' papier, trudno nie było się śmiać w wielu scenach w filmie, i jeżeli cała sala zdrowo brechta w niby poważnych scenach no to to coś świadczy xD.
Skąd taka pewność, że w wieku siedemiu lat będzie od razu uprawiać seks? Jacob ją kocha i może poczekać. W końcu mają na to całą wieczność.
Chodzi o to że po 7 latach ona przestanie rosnąć, będzie już zawsze wyglądać jakby miała 17 lat czy coś takiego
całą wieczność? A to wilki też się nie starzeją? może mi to gdzieś umknęło ,ale nie wydaje mi się
Mogą się zacząć starzeć, gdy przez dłuższy czas nie będą się przeobrażać w wilka. Jeśli będą się przemieniać regularnie to się nie zestarzeją
Przeczytaj książkę jeśli wilkołak nie przemieni się przez parę lat to się starzeje a jeśli nie to nie ;)
W książce było wyraźnie to opisane, że dziecko się nadzwyczajnie szybko rozwijało.
Tak, tylko że tutaj już nie chodzi o potrzebu seksualne Jacoba, wpojenie to nie tylko chęć współżycia z obiektem tego wpojenia. Chodzi o to, że obiekt wpojenia to coś co Cię przyciąga, niczym grawitacja, coś w tym stylu i chodzi o to, żeby obdarzyć tą osobę opieką i miłością.
Ja bym Bellę widziała jedynie z Jacobem. Edward mógł zginąć :> Wtedy jednak nie byłaby to ekranizacja książki.
W Zmierzchu są takie słoneczne dni, które pozwalają wampirom wychodzić na zewnątrz nie bojąc sie, że ktoś odkryje ich sekret
Bo ta wizja dotyczyła też Reneesme, ale może chodzic też o to ze Alice nie widziała w wizjach wilkołaków bo byli dla siebie wrogami a w PŚ już nie :) Nie było tak jakby blokady, tak mi się wydaje...
Jacob nie miał szczęścia u młodych kobiet więc postanowił sprawdzić się w niższym przedziale (5-10lat). I okazuje się że jest pedofilem!
No wiem że głupia inaczej nie dałbym 1 :-). Tylko odpowiadałem na głupie pytanie...
Mnie zastanowiło, skoro ten z Brazylii przemienił partnerkę, żeby mogli żyć wiecznie razem, to czy córka Belli przemieni swojego wilkołaczka w wampirka.
Przecież on nie będzie wiecznie młody...
Jacob będzie wiecznie młody, przypadłość wilkołaków, wg książki. Zostajesz wilkołakiem - nie rośniesz. A ten z Brazylii nie zamienił swojej partnerki, tylko ciotkę:)
...tylko ciotkę, ktora została jego partnerką. Ja tak zrozumiałam z treści fllmu, ale faktycznie moge się mylic.
a nie było tak ,że Jacob w jakiejś tam części mówił do Belli że ma byc z nim , bo z nim się zestarzeje i w ogóle będzie prowadziła normalne życie ... Nie pamiętam żeby w książce była mowa o tym że wilki się nie starzeją , wydaje mi się że ich życie toczy się w miare normalnie aż do starości i śmierci . Mogę się mylić bo bardzo dawno czytałam książki .....
Było, w Księżycu bodajże, Jacob powiedział, że się nie zestarzeje, że utknął w ciele 17 latka (czy jakoś tak) kiedy opowiadał jej co 'zrobił' z nim Sam. Tak to wszystko pamiętam. Z tym, że jak wiadomo, książki są pełne sprzeczności więc nie będę się kłócić;p a o tym, że ciotka została jego partnerką... hm, nic takiego nie pamiętam, raczej nie było tego w książce;p
Chodzi o to, że jeśli wilkołaki się regularnie mniej więcej przemieniają w wilki to się nie starzeją i w ten sposób Jacob mógłby żyć wiecznie z Renesmee, a jeśli się nie zmieniają to się starzeją i dlatego powiedział Belli, że mógłby wieść z nią normalne życie, bo mogliby się razem zestarzeć.
A o tym że ciotka tego Brazylijczyka była jego partnerką nie przypominam sobie, żeby było w książce, a tym bardziej w filmie. A tak w ogóle to jego ciotka była człowiekiem, a Jacob wilkiem więc przemiana ich to co innego. Wilka zmienić nie można, bo co by się z nimi wtedy stało.
Skoro jadu wampirzego nie wolno mieszać z krwią wilków to ciekawe co by było gdyby Renesmee zaszła w ciążę z Jacobem, bo mogłaby raczej skoro jest pół człowiekiem.
Wilkołaków nie można przemienić w wampira. W książce była wzmianka o tym, że jad wampirzy może źle zadziałać na wilkołaka, ale nie wadomo dokładnie co by się z nim stało po ukąszeniu.
Po za tym w książce było napisane, że "pół wampiry-dziewczyny" nie mają jadu (czyli nie mogą nikogo zamienić nikogo w wampira), tylko "pół wampiry- chłopacy" mają jad (czyli mogą). Nahuel nie ma partnerki, tylko ciotkę.
Było tak napisane? Gdzie mniej więcej? Przecież to bez sensu, że dziewczyny nie mają jadu, a chłopaki owszem.
Wtedy kiedy Neil gadał z Volturi. Powiedział też, że jego siostry nie mają jadu. Zresztą Renesmee w książce ciągle gryzła Jacoba i nic mu się nie działo.
Maskara nie wierzę że z zaciekawienie czytam, tą badź co bądź bezsensowną dyskusje, o bądź co bądź irracjonalnym filmie... co zmierzch potrafi zrobić z człowiekiem ....