PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=496917}

Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1
2011
5,7 147 tys. ocen
5,7 10 1 146742
2,9 26 krytyków
Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1
powrót do forum filmu Saga "Zmierzch": Przed świtem. Część 1
tix666

czwarta jest ostatnią (przynajmniej jesli chodzi o wydane ksiązki, piątej autorka nie dokończyła w związku z wyciekiem pierwszych rozdziałów do netu:P)wiec nie bój sie....jeszcze troche i koniec:P

kornelia233

cała saga ma 4 tomy . tylko jak wcześniej ktoś napisał autorka całej sagi zaczeła pisać książkę tylko ze strony Edwarda bo cała saga (Zmierzch, Księżyc w nowiu, Zaćmienie i Przed świtem) to przecież wszystko jest od strony Belli oprócz epilogu w 4 części który jest napisany ze strony Jacoba i w Przed świtem jest też ze strony Jacoba a reszta ze strony Belli , więc tak jak mówiłam są 4 książki tylko autorka zaczeła pisać ze strony Edwarda ale wyciekło do neta niektóre rozdziały.

karolcia_13_02

więc to nie może być 5 cześć bo to nie jest ciąg dalszy tylko to samo ze strony Edwarda

karolcia_13_02

chwila, ksiązek na razie jest 4, pisze 5.
A z 4 części powstaną 2 filmy, dokładnie jak z ostatnim tomem Harrego.

tix666

ten koszmar nie skonczy sie tak szybko...

filthy_ragon

koszmarem to są takie osoby jak wy. jak sie ta saga nie podoba, to nie wchodzić tutaj, logiczne, prawda? czy może nie!?

Carla

popieram! ;)

Carla

również popieram, lecz widać, że niektórzy nie są w stanie tego pojąć

ocenił(a) film na 7
tix666

Są aktualnie 4.Pewnie S.M. Piszę piątą(podobno oczami Edwarda) :/ Saga jest super , ale jak ona tak cały czas piszę to z tego zaniedługo będzie z tego moda na sukces...

tix666

pociesz cie ma powstać serial niby :d yhyhhy

roxsana2

Myślę że autorka dopiero się rozkręca i za pare lat napisze 3 lub 4 części z widoku renesmee.

ocenił(a) film na 5
tix666

sądzę, że napisze nawet 30. ;) ludzie są łapczywi na kasę, pani Meyer jest świadoma, ze napisała 'chodzącą żyłę złota' i tak szybko nie przestanie z tego doić kasę.

MiLusSia

Moim zdaniem powinna jeszcze napisać część 5,6,7 i 8 czyli dalsze części z widoku Reneesme i jej przygody i wtedy zakończyć, tylko żeby to się nie znudziło to trzebaby wymyślić dodać nową rasę np: wiedzmy.
Wielu sądzi że Midnight Sun to 5 część Zmierzchu myślę że to jest dodatek do części pierwszej aby czymś zająć fanów kiedy ona będzie pisać dalsze części.

tix666

teraz nie mówi się OMG tylko OME :P taka mała dygresja ;)

puma

Oh my Edward? ;)

Oł em dżi brzmi lepiej pd oł em i :P

FckingPrincessMia

dokładnie oh my edward :P

"Nie mówi OMG, mówi OME (Oh My Edward)".
Źródło:http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Zmierzch_(powie%C5%9B%C4%87)

tix666

hah Xd tylko 4 tomy,
a szkoda mogłoby byc 20 nie obraziłabym sie <3

Czikita

20 części ? Ostatnia musiałby być naprawdę mocną rzeczą tylko dla ekstremalnych fanów.

Sonny_Crockett

Midnight sun to zmierzch ze strony Edwarda, a nie żadna 5 część. Akcja zaczyna się na stołówce, pierwszego dnia belli w szkole.

tix666

Popieram czikitę . xd
Też bym sie nie obraziła . ; ] może być nawet 30, 40 albo 50 . <3

tix666

Dokładniejsze określenie tzw. 5 części, to powtórzona część pierwsza, tylko że z małą różnicą - opowiada Edward. ( Dla mnie bardziej ciekawa by była część KwN oczami Edwarda, jeżeli chodzi o sagę "w przełożeniu" na Cullena)

piscilka

A jeżeli chodzi o części.... Książka jak dla mnie może być pisaną "modą na sukces" pod względem części. To pierwszy raz, kiedy byłam w stanie przeczytać coś po raz drugi ni nudząc się przy tym.