czwarta jest ostatnią (przynajmniej jesli chodzi o wydane ksiązki, piątej autorka nie dokończyła w związku z wyciekiem pierwszych rozdziałów do netu:P)wiec nie bój sie....jeszcze troche i koniec:P
cała saga ma 4 tomy . tylko jak wcześniej ktoś napisał autorka całej sagi zaczeła pisać książkę tylko ze strony Edwarda bo cała saga (Zmierzch, Księżyc w nowiu, Zaćmienie i Przed świtem) to przecież wszystko jest od strony Belli oprócz epilogu w 4 części który jest napisany ze strony Jacoba i w Przed świtem jest też ze strony Jacoba a reszta ze strony Belli , więc tak jak mówiłam są 4 książki tylko autorka zaczeła pisać ze strony Edwarda ale wyciekło do neta niektóre rozdziały.
chwila, ksiązek na razie jest 4, pisze 5.
A z 4 części powstaną 2 filmy, dokładnie jak z ostatnim tomem Harrego.
koszmarem to są takie osoby jak wy. jak sie ta saga nie podoba, to nie wchodzić tutaj, logiczne, prawda? czy może nie!?
Są aktualnie 4.Pewnie S.M. Piszę piątą(podobno oczami Edwarda) :/ Saga jest super , ale jak ona tak cały czas piszę to z tego zaniedługo będzie z tego moda na sukces...
sądzę, że napisze nawet 30. ;) ludzie są łapczywi na kasę, pani Meyer jest świadoma, ze napisała 'chodzącą żyłę złota' i tak szybko nie przestanie z tego doić kasę.
Moim zdaniem powinna jeszcze napisać część 5,6,7 i 8 czyli dalsze części z widoku Reneesme i jej przygody i wtedy zakończyć, tylko żeby to się nie znudziło to trzebaby wymyślić dodać nową rasę np: wiedzmy.
Wielu sądzi że Midnight Sun to 5 część Zmierzchu myślę że to jest dodatek do części pierwszej aby czymś zająć fanów kiedy ona będzie pisać dalsze części.
dokładnie oh my edward :P
"Nie mówi OMG, mówi OME (Oh My Edward)".
Źródło:http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Zmierzch_(powie%C5%9B%C4%87)
Midnight sun to zmierzch ze strony Edwarda, a nie żadna 5 część. Akcja zaczyna się na stołówce, pierwszego dnia belli w szkole.
Dokładniejsze określenie tzw. 5 części, to powtórzona część pierwsza, tylko że z małą różnicą - opowiada Edward. ( Dla mnie bardziej ciekawa by była część KwN oczami Edwarda, jeżeli chodzi o sagę "w przełożeniu" na Cullena)