PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=517573}
6,6 77 tys. ocen
6,6 10 1 77207
6,5 15 krytyków
Riddick
powrót do forum filmu Riddick

Jednak brakowało mi Riddicka. To taka dziwna postać. Bo choć poszukiwany przestępca, to jednak ma dobre serce i lepiej go mieć po swojej stronie, o ile to w ogóle możliwe. Co do samego filmu to Pitch Black lepszy. Z drugiej strony Kroniki Riddicka nie przypadły mi do gustu, zatem powrót do starych klimatów wyszedł na dobre. Najciekawszy w filmie był sam początek. Moment jak pokazali Riddicka w opłakanym położeniu i ta jego walka o powrót do korzeni, do czasów, kiedy był nieucywilizowany. Końcówka już niestety słabsza. Uratowanie skóry Riddickowi przez szeryfa Johnsa - nie tego się spodziewałem. Ale i tak cieszę, że jeszcze raz zobaczyłem Riddicka w akcji. Pozdro dla fanów Riddicka.

ocenił(a) film na 6
roger_m

No widzisz, mam tak samo - z tym że "Kroniki" bardziej lubię niż "Pitch black". "Riddick" tak sobie (delikatnie mówiąc), Riddick - wymiata. :)

ulalume

U mnie Z "Kronikami" to jest tak, że jak pierwszy raz oglądałem, to z trudem dotrwałem do końca, ale później zacząłem coraz bardziej przekonywać się do "Kronik" i je lubić. A Pitch Black od początku pokochałem - lubię takie klimaty. "Riddick" może jest trochę za podobny do "Pitch Black" i to wpływa na jego odbiór. No cóż ale jestem sentymentalny i brakowało mi tego twardego gościa:-) Dodam, że z pozostałych postaci "Riddicka" Santana to naprawdę taka wredna postać, której nie żal jak ginie, ale idealnie wpasowała się do klimatów trylogii, bo pozostałe postacie już nieco gorzej się prezentują.

ocenił(a) film na 6
roger_m

Ech, czemuż Diesel rozmieniał się na drobne, grając w kolejnych częściach "XXX" czy "Szybkich i wściekłych". Za późno wziął się za Riddicka. :/