Chciałbym się dowiedzieć jakie narkotyki brali bohaterowie a konkretnie chodzi mi o krótkie, migawkowe scenki (ujęcia?) każda trwająca nie więcej niż 1sekundę. Np. coś podgrzewane na łyżce itp. A najbardziej interesuje mnie coś co wyglądało jakby watka higieniczna rosnąca lub malejąca.
Przepraszam jeśli już był taki temat.
Czekam na odpowiedź. Z góry dziękuję.
ogolnie od czego byli uzaleznieni:
-heroina
-tabletki odchudzajace
-slodycze
-no i ogolnie od iluzji:
>Harry milosc idealna
>Marion sukces (ona tez jest najsilniej uzalezniona od heroiny)
>Sara akceptacja
>Tyron milosc do matki
nie znam sie z wygladu na narkotykach ale po skutkach dzialania jesli sie nie myle sara brala amfetamine, extasy lub LSD. bylo to mowione tez w filmie nie chce mi sie szukac konkretnego momentu. bodajze harry powiedzial wtedy co ona bierze jako srodek odchudzajacy
Harry, Marion, Tyron - heroina. Chlopaki dozylnie, Marion przez sluzowki nosa. No i chyba cala trojka palila marie.
Sara byla na jakis pigulkach, prawdopodobnie cos na amfetaminie.
LSD sie tu raczej nie pojawia ;)
Pozdrawiam! :)
Podejzewam ze Sara brala cos podobnefo do amfetaminy, cos po czym nieodczowa sie laknienia, harry,marion i tyrone napewno brali heroine(substancja podgrzewana na lyżeczce, a raczej na zakretce od butelki), palili ziolo i wciagali fete gdyz nie nalezy ona zapwewne do najdrozszych uzywek.
Co ty gadasz?
Adipex.
To nawet istnieje naprawde.
A w migawkach jeszcze czasem pojawiala sie kawa - to tez uderzajace.
bohaterowie filmu brali głownie metamfetamina. dziłanie tego narkotyku jest podobne do popularnej w polsce amfetaminy ale i jest o wiel intensywniejsze i trwa dluzej.w polsce praktycznie ten narkotyk nie wystepuje za to jest bardzo popularny w ameryce
Racja, zażywali metamfetaminę. Po pierwsze i najważniejsze były tam ujęcia( z tego co pamiętam) powiększających się źrenic. Po heroinie źrenice baaardzo się zwężają i tęczówki robią się szare. (it's a dynamite!!"- heorina nie pobudza, wręcz przeciwnie, więc raczej nie można jej porównywac do dynamitu). Co do Sary to brała tabletki na odchudzanie w których była amfetamina( "mamo, lecisz na amfie?"). Latająca szczęka, pobudzenie, zmiany odczuwania temp itp. Co do tego nie ma wątpliwości. Wrzucali tez extasy(kolorowe tabletki od Marion). Nie wiem skąd przyszło komuś do głowy, że Sara mogła brać LSD xD Co więcej- stwierdzenie, że Marion brała heroinę sniffem jest bardzo głupie. Heroiny się nie wciąga!!! Albo się ją pali albo podaje i.v. Powiem więcej, raczej nie zdarza się żeby ktoś walił heroinę i przy tym lubił czasem zabawić się z extasy. Ludzie zażywający opiaty raczej gardzą stymulantami.
amfetamina nie powoduje, ze ma sie halucynacje, a odnosze wrazenie, ze Sara je jednak miala..Racja, jej syn powiedzial, cos o amfetaminie i poczatkowo faktycznie tak tez sie zachowywala (sprzatanie, zmiany temperatur, ciagle chodzenie, "latajaca" szczeka), ale nie wiem o co chodzi z halucynacjami, amfetamina tak nie dziala...
no ok, ale nie mozna zaprzeczyc, ze miala halucynacje. Nie wierze, ze w ten sposob pokazali paranoje..
Jeśli wpadnie się w ciąg amfetaminowy ma się psychoza amfetaminową przy której są halucynacje wzrokowe i słuchowe.
Jeśli nie jest powiedziane w 100% co brali, można jedynie spekulować więc warto przed wypowiedzeniem się, użyć zwrotu np. "mnie się wydaje", imo, imho (moim zdaniem) etc. Ćpam czwarty rok, istnieją dosłownie tysiące wynalazków , codziennie dochodzą nowe. Mogli ładować chociażby alfa amino ketony, beta ketony, amfetaminy, opioidy, nieopioidowe psychotropy, fenyloetyloaminy, piperazyny, oksazole, kannabinoidy, kokę i pochodne, inne delirianty, dysocjanty czy depresanty i cały dział Research Chemicals do wybadania + uzależnienia krzyżowe czyli mieszanie substancji ze sobą. Wystarczy głupi metkat żeby wywalić z butów a to tylko nadmanganian potasu i tabletki z apteki. :(