Człowieku jakie 0 tradycji?? Weź się zastanów...
A kasa niestety dla Pereza liczy się najbardziej, ale po ostatnich transferach można mieć nadzieję, że coś się zmieniło.
też nie lubię Realu, ale zero tradycji??? jesteś śmieszny, jeśli napisałeś to na poważnie... Real ma naprawdę wielkie tradycje i wspaniałą historię, DiStefano, Puskas, Kopa, Gento... zastanów się zanim znów coś napiszesz
Hahahahaha, Chelsea za to ma tradycje, 90% to rosyjskie. Usmialem sie, dziekuje, bo mialem zly humor. hahaha
REAL TO NAJWSPANIALSZY KLUB W EUROPIE no poza lechem poznan to barcelona nie ma tradycji bo barca tylko kibica nieznajacym sie na pilce podoba sie ten klub tak jak u mnie w szole same glaby lataly z koszulkami barcelony i ronaldihno aja z kumplami doceniajacymi ten piekny sport lubilismy real bayern seville marsylie juventus :D bo to sa kluby
eee faktycznie przesadziłeś. Oprócz Ruchu to mój ulubiony klub. Są wspaniali jeżeli chodzi o grę i tradycję. Mnie również denerwuje, że Barce wszyscy teraz kochają i się nią podniecają... a jak Real zacznie znowu wszystko wygrywać i grać piękniej od Barcy to pewnie będzie odwrotnie... No, ale nic na to nie poradzę. :/
Post był pisany w 2005 r. A do teraz prawdziwy , Real i Chelsea to kasa , kasa , kasa . Bo jak się nie umie wychować piłkarza to trzeba sobie kupić... Kupują masę gwiazd i myślą że coś osiągną , nikt Realu nie traktuje poważnie, muszą sięgać po ostatnią deskę ratunku - Mourinho i nawet nie wiem czy on tak kiepskiej drużynie pomoże ale zobaczymy. Barca to klub z tradycjami , najpiękniejszą grą na świecie i znakomitymi wychowankami. Co rok kupują około 2-3 piłkarzy i na dodatek 2 średnich i 1 dobrego. Hiszpania wygrała finał dzięki graczom Barcy : , Villa , Iniesta , Xavi , Puyol , Pique , Busquets , Pedro , i to oni napędzali grę. A gdzie piłkarze Realu ? Sergio Ramos , Xabi Alonso i Casillas (broniący honoru Realu) i tyle bo każdy trener wie że Real nie ma piłkarzy tylko gwiazdy które tracą talent przychodząc do Realu. Gdzie jest C.Ronaldo , Kaka , Benzema ? Przed Realem gwiazdy teraz cieniasy. Robben i Snejder też jak grali w Realu a teraz wielcy piłkarze i gwiazdy , tacy jak byli zawsze. Teraz jeszcze w Barcy Fabregas i pozamiatane.
Wy jesteście chyba nienormalnie, albo piłką nożną interesujecie się od wczoraj. Gratuluje myślenia. Real Madryt = tradycja. I niech to ktoś podważy to wyjdzie na kompletnego idiote. Ten klub jest oparty na tradycji. A to że kupują najlepszych piłkarzy nie znaczy, że liczy się tylko kasa. Barcelona tak super stawia na wychowanków, zaczęli kupować gwiazdy i sie biznes rozkręcił...Bo kto rządził w Hiszpanii i w Europie przez ostatnie 100 lat? Real!
Samymi wychowankami nic się nie wskóra. Raul, Iker, Granero to tylko przykłady wychowanków Realu.
Co do tego ile graczy z farsy gra w repr. Hiszpanii no to tak jest ich więcej niż w Realu, ale Real zasila jedenastki kazdej wielkiej drużyny na świecie. Tyle w temacie. Gratuluje myślenia co niektórym.
Jeśli chodzi Barcelonę to wychować gracza może umie ,ale kupić to nie za bardzo(wyjątkiem Dani Alves) można by powiedzieć Zlatan Ibrahimović, Thierry Henry, Dmytro Czigrinskij przed Barcą gwiazdy w niej cieniasy ,a mistrzostwa świata Hiszpania wygrała głównie Casillasowi i Villi( który zaczął grać w Barcelonie po mistrzostwach świata)Twoje gwiazdy z Barcelony przez dłuższą część turnieju nie błyszczały . A jeśli chodzi o C.Ronaldo , Kake , Benzeme to oni przyszli z innych lig dajmy im jeszcze troche czasu ,poza tym uważam że jeśli Messi by grał w Anglii lub Włoszech też by był cieniasem. Poza tym Robben i Snejder przed Realem nie byli takimi gwiazdami.W końcu każdy powinien mieć swój czas Real królował XX wiek to i Barcelona niech porządzi sobie dekadę
Jak już napisałem. Trzeba się nie znać w ogóle na piłce żeby stwierdzić że Real to klub bez tradycji. Największa ilość trofeów w historii mówi za siebie.
Wolne żarty. Tradycja zawsze pozostanie. Zresztą Barcelona zaprzedała ostatnio swoją największą tradycję czyli brak reklam na koszulkach więc jest po równo. Nowym prezydent Barcelony traktuje ją jako kolejną firmę i temu się nie da zaprzeczyć. Barca jest o wiele bardziej zadłużona poza tym. Oba kluby mają wspaniałą tradycję ale teraz piłka już taka jest że pieniądze idą w pierwszej kolejności.
Dobra bez żartów. Real i Barcelona nie mają w swojej lidze realnego zagrożenia. City to zupełnie inna historia. Ten klub nigdy wcześniej nie był wielki. Analogiczna historia z Chelsea lecz City to większe przegięcie i klub robiący najgłupsze transfery jakie się da. Np. dziesięciu zawodników na jedną pozycję xD
Fakt, transfery City są głupie, Chelsea podobny przypadek ale tam trwało to dłużej i lepiej wybierano zawodników, Real kupuje najmądrzej ale robią to jakby wchodzili do supermarketu. Dla mnie dobra drużyna to taka która przez wiele sezonów gra min. 70% tego samego składu + wychowankowie oraz sporadyczne i przemyślane transfery.
W tym roku Real akurat dobrze kupował moim zdaniem ale rzeczywiście zdarzały się głupie transfery w poprzednich sezonach. Np. Niepotrzebny moim zdaniem Transfer Kaki.
Transfer Kaki był tym pierwszym "wielkim" i jakoś wtedy jeszcze dobrze mu szło, dla mnie niepotrzebny był transfer Albiola.
Syfaisty to ty jesteś ^^ 0 tradycji - powiedział tradycjonalista o najbardziej znanym klubie świata ^^ Mówiąc, że Real nie ma tradycji pokazujesz jakim imbecylem jesteś... Poczytaj troche o futbolu i ligach Iberyjskich, wtedy pisz idiotyczne posty na forach, nie dwrotnie!
Lecho1523 do Ciebie mam 3 zdania... David Villa, Ibrahimovic, Mascherano... no faktycznie 2 średnich i 1 dobry. Co do Ronaldo to nie wiem, czy piłkarz ze średnią jednej bramki na mecz w Europie nie jest gwiazdą... I tylko tak spytam retorycznie - Czy można stracić talent?? hm..
Nienawidze Realu. jestem Katalończykiem i wiecznym anty madristą. ale tekst że ten klub nie ma tradycji jest masakrycznie śmiesznym. Można obrażać ten klub i jestem za tym, ale trzeba to robić inteligentnie. pozdro dla tego osła
O tak! Na pewno jesteś Katalończykiem z krwi i kości, z dziada-pradziada. No skąd jesteś internetowy napinaczu? Warszawa, Gdańsk, Poznań, Kraków? Na pewno nie Barcelona.
No sory można nie lubić Królewskich ale żaeby stwierdzić że to klub bez tradycji to trzeba być idiotą nie znającym się na piłce.