PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=495901}
6,4 7  ocen
6,4 10 1 7

Quando l'amore è oscenità
powrót do forum filmu Quando l'amore è oscenità

Obscena

ocenił(a) film na 7

"Oscenita" (1980. Renato Polselli) - Nakręcony w 1973, a dopuszczony do dystrybucji w Italii dopiero w 1979 katalog wszelakich seksualnych perwersji: stosunek z gałęzią drzewa, masturbacja świecą, biczowanie pejczem, scena zoofilska z osłem, orgie w obecności zwierząt itd. Polselli przechodzi tutaj samego siebie w szokowaniu, a film - co ciekawe - pomimo wszechobecnej erotyki stanowi feministyczny manifest skierowany przeciwko męskiej opresji kobiet. Nie powiem - dosyć ciekawy, acz momentami ździebko nudnawy obraz.

ocenił(a) film na 7
khanate

Seans po latach po obejrzeniu "Mania" (1973) Renato Polselli. W tle leci EBM Hocico, a ja postaram się skrobnąć parę słów o "Oscenita". Nic dziwnego, że film został zbanowany we Włoszech w 1973 roku zważywszy na jego fetyszystyczną zawartość. W końcu to pretensjonalny i pseudo-feministyczny obraz przesycony erotyką, seksem i perwersją. Gwałt, sadyzm, masturbacja przy użyciu świecy, gałęzi, kukurydzy, seks w wydaniu hardcore, nóż jako narzędzie zadawania rozkoszy czy stosunek z osłem. Jeśli ktoś jest fanem włoskiego kina seksploatacji np. w reżyserii Joe D'Amato to "Oscenita" powinna mu przypaść do gustu. Dla innych będzie to nudny mizoginiczny gniot.