Pamiętacie kawał opowiadany przez Mię (stąd pomysł na temat właśnie tutaj). Z pewnością tak. Więc pewnie znacie i inne. Piszcie tu wszystkie kawały (nie anegdoty, dowcipne zagadki etc.), tylko kawały, opowiadane przez bohaterów filmowych i wybierajcie swoje ulubione! Najlepiej całą treść i kto go opowiada w jakim filmie. Oto te, który przychodzą mi w tej chwili na myśl (niestety nie pamiętam ich dokładnie i dosłownie, więc dawajcie poprawki):
1. Mia Wallace (Uma Thurman) ? Pulp Fiction:
"Idzie sobie rodzina pomidorów przez ulicę. Mama Pomidor, Tata Pomidor i Dziecko Pomidor. Dziecko idzie strasznie wolno i nie może dogonić rodziców. Nagle przejeżdża je samochód. Zniecierpliwiony Tata Pomidor odwraca się i mówi: catch up.":)
2. Facet w barze (Quentin Tarantino) ? Desperado:
"Wchodzi facet do baru, podchodzi do barmana i mówi, że założy się z nim o 300 dolarów, że postawi szklankę pod ścianą i z odległości 5m nasika do niej bez uronienia żadnej kropli. Barman patrzy na niego ze zdziwieniem i pyta się, czy na pewno facet chce to zrobić, a on mówi, że tak. Po czym stawia szklankę pod ścianą, zdejmuje spodnie i zaczyna sikać. Sika wszędzie: na podłogę, ściany sufit, meble, gości, sika nawet na twarz barmana ? wszędzie oprócz szklanki. Barman zaczyna się śmiać. Co prawda ma mokrą twarz, ale właśnie wygrał 300 dolarów. Mówi do gościa:
- Ty idioto, nasikałeś wszędzie oprócz szklanki. A teraz dawaj 300 dolarów.
Facet na chwilę go przeprasza i podchodzi do 5 gości grających w bilard, a po chwili wraca i z uśmiechem na ustach wręcza barmanowi 300 dolarów.
- Z czego się tak śmiejesz ? pyta barman ? właśnie przegrałeś 300 dolarów.
- Widzisz tamtych 5 gości grających w bilard ? odpowiada facet ? założyłem się z każdym z nich o 500 dolarów, że zacznę sikać w twoim barze, obleję ci bar, gości i naleję ci na twarz, a ty będziesz się przy tym cieszył jak dziecko."
(To był mój ulubiony. Zwłaszcza, jak słyszy się go w wykonaniu Quentina:))
3. Will Hunting (Matt Damon) ? Buntownik z wyboru:
"Leci sobie samolot. Pilot przemawia do załogi przez radio. Skończył, ale zapomniał wyłączyć mikrofonu. Mówi do drugiego pilota:
- Mam teraz ochotę na seks oralny i kawę.
Przerażona stewardesa biegnie mu powiedzieć, że go słychać. A nagle jeden z pasażerów do niej:
- Proszę pani, proszę pani, jeszcze kawa!"
4. Danny Roman (Samuel L. Jackson) ? Negocjator (nie pamiętam najlepiej!):
"Żołnierz piechoty i marynarki wchodzą do toalety (z pisuarami). Po oddaniu moczu żołnierz piechoty zaczyna myć ręce, a żołnierz marynarki nie. Ten pierwszy się odzywa:
- W piechocie uczą nas, żeby po odlaniu myć sobie ręce.
Na co żołnierz marynarki:
- W marynarce uczą nas, żeby nie lać sobie na ręce."
Tylko tyle. Na pewno znacie lepsze, więc do boju!
P.S. W Chinatown był jeszcze kawał Nicholsona o Chińczyku, ale nie pamiętam treści.
Przypomniał mi się jeszcze jeden.
Rocco (David Della Rocco) - Święci z Bostonu:
"Idą plażą Murzyn, Latynos i Biały. Znajdują lampę, z której wyłania się dżin i mówi, że spełni po jednym życzeniu każdego z nich. Murzyn mówi, że chce, żeby wszyscy jego bracia w Ameryce powrócili do Afryki i czuli się tam szczęśliwi. Dżin to zrobił. Latynos mówi, że chce, żeby wszyscy jego bracia w Ameryce powrócili do Ameryki Południowej i czuli się tam szczęśliwi. Dżin to zrobił. Pyta się Białego:
- A ty, czego chcesz?
- Mam rozumieć, że wszyscy Murzyni i Latynosi wynieśli się z Ameryki? - pyta Biały.
- Tak - odpowiada Dżin.
- W takim razie ja poproszę o puszkę coli."
"Psy"
Kazek (Marek Frąckowiak)
"Ty, Olo, znasz to? Utonął narciarz wodny i ratownik go dmucha usta-usta"
W tym momencie Olo przerywa, bo zna.
ZAkończenie jest następujące:
"Dmuch i dmucha i nic. Wreszcie ktoś z gapiów mówi: Panie, wyjmij mu pan d... z wody, bo całe jezioro wypompujesz!"
A ja dodam kawał z filmu Beerfest ;)
Ojciec mówi do syna : "Jeśli nie przestaniesz się masturbować to oślepniesz"
Syn na to: "Tato tutaj jestem !"
A tak na marginesku.... zajefajny filmik xDDD
"Doktor mówi do pacjenta:
Ma pan dwa różne jądra.
jedno jest z drewna,|a drugie z metalu.
Facet jest dość zdziwiony,
a doktor też nie wie co powiedzieć.
Ale w końcu pyta:|"Ma pan dzieci?"
Facet mówi: "Tak, dwoje -
Pinokio ma 3 latka a|Terminator wkrótce skończy 7. "
Dla tych którzy nie wiedzą (ale to wstyd) kawał pochodzi z filmu "Pukając do nieba bram"
Mój ulubiony...
Meksykaniec, żyd i czarnuch wchodzą do baru.
Barman podnosi wzrok i mówi...
-Wypierdalać.
~Gran Torino.
Kiedyś słyszałem taki:
-Co to jest, ma pięć głów i krzyczy "Czekajta, czekajta"!
-Pięciu czarnuchów biegnących do windy.
Jak mi ktoś powie, co to był za film, będę wdzięczny.
Żart Nicholsona z Chinatown - z polskimi napisami:
http://www.youtube.com/watch?v=Utw0USHz-sU
Jest jeszcze jeden żart w Buntowniku z Wyboru, który Minnie Driver opowiada w barze:
http://www.youtube.com/watch?v=y6kq15NBTzI
Urodzeni mordercy. Kolejny żart, którego nie da się przetranskrybować :(
http://www.youtube.com/watch?v=AG4W389Gmcs
-Jak powstrzymać pięciu czarnych przed zgwałceniem białej dziewczyny?
-Rzucić w nich piłką do kosza.
Full metal jacket
Serial "Karino" i dowcip Strasburgera
http://www.youtube.com/watch?v=bAbw0xa0gMY
Wszyscy jesteśmy Chrystusami
"Pomiędzy drapaczami chmur w nowym jorku ich szczytami rozwinieta jest lina po tej linie idzie lino skoczek . W tym samym czasie w warszawie na starym miescie w bramie pijana staruszka obciaga facetowi laskę. Co laczy tych obu mezczyzn i jedna mysl jaka?Nie spojrzyj w dol"