PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1142}

Psy

1992
7,7 215 tys. ocen
7,7 10 1 215144
7,5 71 krytyków
Psy
powrót do forum filmu Psy

Od czasów " Psy 2 : Ostatnia Krew " kręcimy same gówna , ale zdarzają się takie perełki jak ( Sara , Dzień świra , Nic Śmiesznego , czy genialny serial Ekstradycja ) Nawet taki " Reich " który został zjechany przez krytyków w 2001 roku , dzisiaj jest dziełem wybitnym patrząc na te wszystkie durnowate komedyjki typu " Ciacho " . Ogólnie nie wiem co za debile kierują Polskim kinem , bo komedyjki w ogóle się nie sprzedają i są równane z błotem , a reżyserzy nadal je produkują co jest totalnym nonsensem. Przykład takich filmów jak (Kroll , Psy , Psy II , Sara) pokazują, że Polacy lubią dobre filmy gangsterskie czy sensacyjne i zamiast pójść w tym kierunku to z roku na rok coraz bardziej się oddalamy.

Po drugie gdzie są ci reżyserzy, którzy kończą filmówki ? bo nie wieże, że wśród absolwentów nie ma żadnego, który nakręcił by dobry film akcji lub chociaż sensacyjny, ale wiadomo jak patrzę na nowe gęby w polskim kinie patrze na biografię i co widzę ?, a no to co zawsze " Syn aktora " " Syn reżysera " jak tak dalej pójdzie to upadniemy całkowicie na dno. Dobrze , że są tacy ludzie jak Smarzowski , którzy jeszcze próbują ratować Polskie kino.

ocenił(a) film na 10
Shadowman94

Kręcą te komedyjki dla pieniędzy. Dla przykładu wpływy Ciacha to $5,692,116 (wg. boxofficemojo.com), następny mózgojeb Och Karol 2 zarobił $10,455,379. Gorsze wypiera lepsze. Masz rację co do Smarzowskiego, wg mnie najlepszy obecnie polski reżyser. Jeśli będą się trafiać perełki w naszej kinematografii to na pewno spod jego ręki. Niedługo wychodzi "Drogówka", więc jest szansa na choć chwilowe wyrwanie się z impasu naszego rodzimego kina.

Shadowman94

No powiem Ci że było dużo więcej dobrych filmów niż wymieniłeś w latach 1990/1999 ale to prawda że po latach '90 skończyły się dobre czasy kiedy można było sobie usiąść i obejrzeć dobry Polski film. Choć są wyjątki jak Dzień świra -2002.

ocenił(a) film na 10
mateush94

Zgadza się zapomniałem jeszcze o " Długu " czy też takich filmów jak np ( Generał Nil , Dom zły , Killer , Chłopaki nie płaczą , Poranek Kojota czy serialach kryminalnych typu glina , oficer) A tak po za tym większość filmów to durnowate komedyjki lub ekranizacje lektur szkolnych, czyli filmy na które pójdą " Szkoły " bo zawsze koszta się zwrócą.