PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8939}

Przetrwać w Nowym Jorku

The Basketball Diaries
1995
7,7 46 tys. ocen
7,7 10 1 46437
6,6 12 krytyków
Przetrwać w Nowym Jorku
powrót do forum filmu Przetrwać w Nowym Jorku

Jak dla mnie, drugi najlepszy film, (tuż po Requiem for a Dream), mówiący o problemie narkotyków . Świetna przestroga dla młodych ludzi.

ocenił(a) film na 8
Jaro1422

Obejrzyj jeszcze Trainspotting.

MrsDean

Pzetrwac w Nowym Yorku JESZCZE nie obejrzałam, ale myślę, że mogę polecić Ci jeszcze 'My, dzieci z Dworca Zoo'. Ten film też genialnie opowiada o problemie narkotyków i choć książka jest o wiele mocniejsza to film też naprawdę warty obejrzenia i polecenia.

MrsDean

Obejrzałem i jestem zachwycony ! Świetny jest w tym filmie obiektywizm . Reżyser nic widzowi nie narzuca, zostawia go samego z problemem , dając świetny humor i niebanalny, charakterystyczny dla Anglików klimat. Jednak nie porównywał bym tego filmu z "Przetrwać w Nowym Jorku" , bo (oprócz tematu narkotyków) , oba filmy diametralnie się różnią , co nie zmienia faktu , że oba są świetne. Pozdrawiam .

użytkownik usunięty
Jaro1422

Przecież Requiem to bajeczka dla dzieci. Film jest tak mocno podkręcony, że chyba brakuje w nim tylko latających żyraf żeby było gorzej. No ale jak to z bajeczkami dla dzieci jest mają umoralniać, a realizm idzie na bok..

ocenił(a) film na 8

zawsze to powtarzam, Requiem to przerost formy nad treścią. wielka hiperbola.

Jaro1422

Trafiony film. W zupełności do mnie przemówił.