Według mnie: tak, to zwykle się kończy, historia zatoczyła w koło, raport z rejonu, żyć aż do bólu, tego nie da się naprawić, zosia. Są najlepsze
A według was które?
Chada ma wiele wartościowych utworów. Ja do tych, które wymieniłeś dodałbym jeszcze np. "Na tych osiedlach" obie częsci, "Kiedy jak nie dziś" (ogólnie Syn Bogdana jest wg mnie najlepszym albumem w twórczości rapera, a nawet jednym z lepszych w Polskim rapie ogólnie). No i oczywiście "Czas Rozliczeń", swego czasu najmocniejszy diss na rodzimej scenie, do słuchając tego utworu czuć potężną moc, w każdym razie nie chciałbym, żeby ktoś mi go zadedykował :D
Tak na marginesie dopiero przed chwilą dowiedziałem się, że o Tomku kręcony będzie film i mega mnie to cieszy. Byłem i nadal jestem jego wielkim fanem, kiedy w marcu dowiedziałem się o jego śmierci mało się nie popłakałem. Niewątpliwie stał się on legendą polskiej sceny, więc czekam na jego upamiętnienie na "wielkim ekranie" ale przede wszystkim liczę na rozwiązanie tajemnicy jego śmierci.
Spoczywaj w pokoju Tomku [*]
i taki mały PS. w rapie nie ma piosenek. Są "tracki", "kawałki", "utwory" nie wiem, nazwij to jak chcesz ale nie piosenką z racji tego, że rapu się nie śpiewa tylko właśnie - rapuje. ;)
"Power"
Najbardziej podobał mi się fragment:
"Now this’ll be a beautiful death
Jumpin’ out the window
Lettin’ everything go"
Nic, za to żałosne dla mnie były wszelkie teorie fanów dotyczące jego śmierci, to one są podstawą do moich komentarzy, sam Chada niezbyt mnie obchodzi i obchodził, po prostu chcę poprowokować co to głupszych.
Ale gdzie tu prowokacja co innego jak byś do Werby porównywał to by była prowokacja ty nawet prowokować nie umiesz ha ha ha
Według mnie najlepsze płyty to WGW i Syn Bogdana, lubię wszystkie kawałki z ww. Poza tym obrachunek moralny, czas rozliczeń, nie byłoby tematu i oczywiście nic ponad nasze siły z pihem :D
Nie jestem tu od wczoraj mogę słuchać w kółko a późno odkryłem bo to z limitem edition
Najlepsze piosenki? Przecież wszystkie są takie same i o tym samym. Zmieniał tylko kolejność wersów i słów...Nie wiem co tu wybierać. Nie szukali, a znaleźli. Tylko tej kapliczki szkoda.
Ulubione kawałki:
Ślepa uliczka !
Styl najświeższego sortu
Desperackie rozrywki
Numer na farta
Ciężki przekaz
Recydywista
Sam Sobie Winny !
Podnoszę się !
Ten styl
Pod koniec
Zrywam z umiarem