PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=464544}

Pozwól mi wejść

Låt den rätte komma in
2008
6,7 41 tys. ocen
6,7 10 1 41237
7,1 25 krytyków
Pozwól mi wejść
powrót do forum filmu Pozwól mi wejść

Polecam ogromnie! Film jest niezwykle realistyczny - fantastycznie wyważony. Wszystko w nim wydaje się takie rzeczywiste. Ta młodziutka wampirzyczka nie jest jakaś uładzona, czyściutka itd. Ta krew faktycznie brudzi. Ciemność jest męcząca, a głód nie do wytrzymania w taki normalny zwierzęcy sposób. Jednocześnie wszystkie te elementy z legend - niemożność wytrzymania słońca, potrzeba zaproszenia, by wejść. Wszystko jest tak ładnie zgrane, że wydaje się czymś zupełnie normalnym - w takim sensie, że jak najbardziej możliwym w świecie "za oknem". I ta senna, melancholijna atmosfera. I ten ojciec dziewczynki, i ci ludzie pijący, siedzący przy stole. Maksimum realizmu. Świetna odtrutka na fatalnie nudny i sztuczny "Zmierzch" ;P

Hominus_nocturnus

TYLKO NIE META-COŚ-TAM-COŚ-TAM-COSIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 10
mikka_v

META- COŚ-TAM-COŚ-TAM-COŚ-TAM-COŚ-TAM-COŚ-TAM-COSIE.

Hominus_nocturnus

Reeeegis!!!!!!!!!!!! Bo znowu mi się przyplączą!

ocenił(a) film na 10
Eleonora

Od kiedy jestem bydlakiem? Czy mam rogi?? Kopyta?? Kilkukomorowy żołądek??

Hominus to nazwa rodzajowa systemu klasyfikacji gatunków;DD

ocenił(a) film na 10
Hominus_nocturnus

tego
serialu
nie
kojarzę
i na
imdb
go
nie ma

może
jakaś
inna
nazwa?

ocenił(a) film na 10
Martinn

Ad Eleo:

Podpisuj jak chcesz;D Szablozęby mi się podoba.

Ad Martin:

Wild New World AKA Prehistoric North America szerzej znany polskiej widowni jako Dziki Nowy Świat.

ocenił(a) film na 10
Hominus_nocturnus

Ja Cię i tak podpisałam szablozęby w poczcie ;PPPPP

...ale Ty chyba myślisz, że jesteś lepszy! że nie sięgniesz marginesu!!! a może i nie sięgniesz.... może brak Ci odwagi ;>>>

ocenił(a) film na 10
Eleonora

Ad
Regis

Niestety
nie znam
Jeśli
ktoś
naprawdę
lubi
filmy o
zwierzętach

to
najlepszy
serial
przyrodniczy
jaki
w życiu
widziałem
nazywa
się
http://www.filmweb.pl/f348040/Dziennik+z+%C5%BCycia+wielkich+kot%C3%B3w,1996

ocenił(a) film na 10
Eleonora

@ Eleo. To powinno nieco rozjaśnić sprawę http://osnews.pl/w-obronie-piractwa/
Poza tym proponowałem kiedyś "Wolna kulturę" pana L. http://www.futrega.org/wk/

Nie mam nic do piractwa, o ile służy rozpowszechnianiu treści i wzbogacaniu kultury, a nie zarabianiu kasy na czyjejś kreatywności oraz ograniczaniu dostępu, aby zarobić jeszcze więcej.

ocenił(a) film na 10
parura

jednak masz nieco dziwny stosunek, bo rapidshare jest dostępne i za darmo, co więcej pozwalają ludziom składować pliki za darmo, czyli jednak coś dla kogoś robią za friko, a poza tym rzecz podstawowa - nie wszystko, co jest na rapidzie to od razu piractwo

ocenił(a) film na 10
Eleonora

Piractwo jest WTEDY I TYLKO WTEDY, gdy cwaniaczek dalej 'pirat' osiąga dzięki cudzej własności intelektualnej wymierne korzyści finansowe (a taką są dane cyfrowe, filmy czy muzyka).

Były przypadki półmózgów, którzy sprzedawali na Allegro pirackie programy.

Śmiech na sali.

ocenił(a) film na 10
Hominus_nocturnus

To chyba trochę za duże uproszczenie z tą definicją piractwa... a poza tym gdzie hak i papuga....

ad parura fajnie, że avik zmieniłeś, nie lubiłam tamtego

ocenił(a) film na 10
Eleonora

Tym światem dawno przestało rządzić prawo, zaczęli prawnicy.

ocenił(a) film na 10
ocenił(a) film na 10
Eleonora

@ Eleo: Co do awataru - Tobie też by się przydał jakiś lifting, bo ten picture już się chyba nieźle zdarł, poszarzał jakoś :P

ocenił(a) film na 10
parura

Ale ja z premedytacją mam ten jeden określony i raczej nigdy go nie zmienię tak jak nicku. To jest kwestia podejścia do avataru - jako co się go traktuje - no i podobnie z nickiem własnie.

ocenił(a) film na 10
Eleonora

Ja już mam 4 nick i n-ty avatar, ale ten już zostanie.

ocenił(a) film na 10
Hominus_nocturnus

A to fajnie - przynajmniej jeśli chodzi o avatar, bo jakoś tak mi pasuje (znaczy mi pasuje, że go masz).

ocenił(a) film na 10
Eleonora

A nick?

ocenił(a) film na 10
Hominus_nocturnus

jest trochę zagmatwany jak na mój prosty rozumek

ocenił(a) film na 10
Eleonora

To sobie wygoogluj, co też kryptozoolodzy natworzyli za nazwy określające rodzimego wąpierza;

ocenił(a) film na 10
Hominus_nocturnus

nie mam siły.. nie mam siły.... może nazwij się Wielka Stopa?

podobno rozmiar stopy u faceta... także to też by Ci sprzyjało w łowach na te biedne niewiasty munlajtowe ;P

ocenił(a) film na 10
Eleonora

Słyszałem też o rozmiarze nosa.......................

A może Draconis_waweliensis, co?

ocenił(a) film na 10
Eleonora

Oczywiście, że "za darmo" ;) oczekiwanie, ograniczenia transferu i dobowego downloadu, a to "za darmo" to jest tak, jak "rozmowy do wszystkich, itp.", a drobnym druczkiem dopisane "w sieci xxx, w godz. xx - yy i tylko w weekend. To "za darmo" to jest zachęta do skorzystania z oferty Premium, ot co!

Nie twierdze, że wszystko na rapid jest piractwem, ale twierdzę, że rapid radykalnie ogranicza dostęp do tych treści, którymi ludzie chcieliby się podzielić. Mogliby jakieś bardziej ludzkie przepisy wymyślić, a zresztą i tak to szybciej padnie, niż torrent - po prostu ludzie nie zechcą płacić komuś, kto nic nie robi, tylko siedzi i przelicza sałatę.

ocenił(a) film na 10
parura

Za konta premium, których na razie mamy jak na lekarstwo - już chomiki są lepsze.

ocenił(a) film na 10
Hominus_nocturnus

Pieprzyć
Chomiki!

1:0

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!

ocenił(a) film na 10
Martinn

Chomiki?!?

Macie tu test przeglądarek: http://chomikuj.pl/parura/Galeria

Nie widzę różnicy - to po pierwsze,
a po drugie - te ściepki, szlaczki i wychodzenie poza margines, to nie kwestia przeglądarki, a błąd piszącego stronę - nie przewidział on po prostu takiej ewentualności, stąd powstają takie nieczytelne posty poza marginesem :P

ocenił(a) film na 10
Martinn

Pieprzyć chomiki to brzmi nieźle, ale one mają chyba małe otworki ;PPPPPPPPP

Co do rapida - akurat u nas w Polsce neostrady pod dostatkiem, więc z tym płaceniem to bym nie przesadzała. A jesli już ktoś zapłaci to w porównaniu do tego ile może naściągać, to jednak płaci grosze. Transferu też o dziwo nie ograniczają - tylko przez pewien czas tak zrobili. Poza tym ja wiem, że oni na tym zarabiają, no ale no sorry - trochę trudno, żeby ktos Ci dawał przestrzeń dyskową niewyobrażalnych rozmiarów z wysokimi transferami dostępu, dbał, żeby to wszystko cały czas sprawnie działało i żeby się tylko uśmiechał szczęśliwy, że raczysz z niego korzystać. Utrzymanie tego też swoje kosztuje, więc biorąc pod uwagę przecietnego użytkownika to jednak rzadko on coś im zapłaci, a nakorzystać się z tego nakorzysta.

To jest podobna sprawa jak mówiłeś z filmwebem, że tak żerują niby na ludziach, którzy biedni dodają te informacje. Dodają je dla satysfakcji i też z innych powodów, choćby dla czystej zabawy. A nawet dodawać nie muszą a i tak dostają miejsce na blogi, możliwość korzystania z tych całych zasobów wiedzy, możliwość spotykania innych ludzi, dyskutowania itd. No nie przesadzałabym tak z tym, że wszyscy mnie (jako użytkownika) wykorzystują.

ocenił(a) film na 10
Eleonora

Aleś się rozpisała, nie ma co.

W chomiki się ładuje - przez te małe otworki właśnie.

Vshrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!

Ad wykorzystywania - hmmmmmmm, jestem podobnego zdania.

ocenił(a) film na 10
Hominus_nocturnus

no to pieprzyć lwy

a konkretniej lwice

http://www.youtube.com/watch?v=o5VpD5bpVJY

ocenił(a) film na 10
Martinn

skoro tak, to mamy tutak takiego przedstawiciela Equus (asinus) africanus):

http://www.youtube.com/watch?v=Pfjk0wEumOE

ocenił(a) film na 10
Hominus_nocturnus

http://www.youtube.com/watch?v=dDbNuJ25ZzU&NR=1

http://www.youtube.com/watch?v=BTcONeBH4-w&feature=related

Hominus_nocturnus

Ulala, filmiki przyrodnicze sobie oglądacie, a tam Barca prowadzi :)

ocenił(a) film na 10
mikka_v

Yśta, yśta, yśta.................................................

Hominus_nocturnus

Pysio? Pyyysioooo!!!

ocenił(a) film na 10
mikka_v

biedny ten osiołek.... wyraźnie miał DUŻĄ OCHOTĘ

ocenił(a) film na 10
mikka_v

Pyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyysiiiiiiooooooooooooooooooooooo oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo ooooooooooooooooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 10
mikka_v

A u mnie pod IE strona 9ta najbardziej wyhaczona w prawo wygląda tak:

http://img147.imagevenue.com/img.php?image=53383_misiu_122_647lo.JPG&loc=loc647#

czyli wszystko widać. Ta linia w pionie po lewej to granica, którą przekroczyliśmy ;P a im dalsze potem posty tym okienka dalej idą w lewo i po prostu poszerza się ten szary pas i tylko trochę zwęża te okienka z wpisami - w ogóle tak, ale nic się nie nakłada na siebie i nie ma też takich cieniutkich pasków pionowych jak pod FF.

Eleonora

Hmmmm przedziwne. Mnie się nakłada... Fakt, ze mniej niż na FF, ale jednak mimo wszystko i ponieważ.

ocenił(a) film na 10
mikka_v

Ja porównywałem FF, IE i Chrome i wszędzie nakłada się podobnie.
Eleo, Ty musisz mieć jakiś wy-IE-bisty ten swój IE :P

ocenił(a) film na 10
parura

parura no ja mówię - to jest kwestia tego ile wkłada się uczucia w swój związek z przeglądarką. Jak traktujesz ją jak służącą to będzie Ci działać na odwal. Ja kocham swojego misia i traktuję go po partnersku, a on w zamian za to dba o moje oczy.

<rany jakie glupoty piszę, no nie ;PPP>

ocenił(a) film na 10
Eleonora

...czyli mam rozumieć, że Twój IE jest wy-IE-bany :P
Oczywiście z miłości..!

ocenił(a) film na 10
mikka_v

przerwa
właśnie
jest ;)

Martinn

Zauważyłam :)

ocenił(a) film na 10
mikka_v

nie wiem o czym wy mówicie...

...nie wiem co się dzieje....

......nie wiem kto i gdzie się dopisał......

...nie nadążąm....

ocenił(a) film na 10
Eleonora

ad IE i tego jak u mnie łądnie widać - bo IE mnie kocha i jest wdzięcznym misiem za to, że i ja go kocham.............

ocenił(a) film na 10
Eleonora

słupek :

ocenił(a) film na 10
Martinn

Ad słupka:

Ech................................................

Ad MISIA:

Chromolony MISIO. Tips mu w oko.

ocenił(a) film na 10
Martinn

ach.... ale czy ten świat nie jest wspaniały?!

zadziwia nas tą różną różnorodnością wyglądów okienek dyskusyjnych, a i całych dyskusji nawet... a i krzaczkami i brakiem krzaczków.....

rada dla was od Eleonory:

swoją przeglądarkę trzeba kochać a wtedy ona się odwdzięcza i pokazuje wszystko elegancko i czytelnie

;PPPPPPPPPPPPPPP

ocenił(a) film na 10
Eleonora

i widzisz hominus wychodzi z Ciebie agresja i dlatego misiu Ci nie działa