PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=103944}

Powrót do miasteczka Salem

A Return to Salem's Lot
1987
5,1 991  ocen
5,1 10 1 991
5,0 2 krytyków
Powrót do miasteczka Salem
powrót do forum filmu Powrót do miasteczka Salem

Osiem lat po sukcesie filmu 'Miasteczko Salem' Larry Cohen postanowił nakręcić Powrót do tytułowego miasteczka. Dla większości film kojarzy się z latami młodości gdzie oglądali go na vhs ;)
Główny bohater antropolog jedzie w raz ze swoim synem do miasteczka które jest mu bliskie z dzieciństwa. Po przyjeździe zauważa niepokojące rzeczy. Mieszkańcy są wampirami (najstarszą rasą). Pewnego wieczoru sędzia prosi aby napisano o nich kronikę (biblię) która ma być wydana za 200 lat. Jak powiedział Jeremy oni są w porządku, przynajmniej nie zamieniają się w nietoperzy jak w tych głupich bajkach. Poza tym mogę odbijać się w lustrach. Spokojny pobyt szybko zaczyna się zmieniać i nasz antropolog musi stanąć przeciw wampirom. Pomaga mu turysta staruszek który nie boi się niczego i jest takim wujkiem dobrą radą.
Film jest produkcją tv i mi osobiście bardzo się spodobał. Mamy tutaj klimat, spokojne miasteczko, gorzej jest natomiast z grą aktorską która nie powala. Czas spędzony nie wiadomo kiedy zleciał. Ode mnie 7/10. Polecam.