o ile pamietam tamta czesc skonczyla sie na tym, ze ich znalezli i zyli, a tu jednak jest odwrtonie tylko chlopiec zyje. Czyli jak w koncu bylo?
Właśnie skończyłam oglądać 1część na polsacie i załoga statu, która znalazła ich szalupę wyraźnie mówi, że żyją tylko śpią :)
Może wtedy jeszcze spali. Może zmarli po czasie. Oni zjedli dużo więcej tych trujących jagód niż mały.
załoga ich znalazła w 1 części, powiedziane zostało, że śpią a teraz jest inny statek, inna ząloga, a bohaterowie z 1 części niby ci sami ale juz nie śpią tylko nie żyją a dziecko żyje...coś tutaj zostało zamotane...skoro historia nie pasuje to po co nawiązują do 1 części zamiast po prostu zbudowac nową, cąlkiem odrębną...bez sensu....coś mi tu nie gra
ja najpierw oglądałam druga część i potem pierwsza i nie kumałam o co chodzi. i tak jak mówisz, strasznie zamieszali z tym końcem i początkiem. jeśli chcieli żeby to była kolejna część jedynki to trzeba było zrobić tak że rodzice wejdą na statek i zachorują na cholerę, a mały przeżyje.
owszem sequel, skoro wyraźnie jest napisane, że "15 lat po tym i po tym", po prostu zamulili konkretnie, bo to do cholery ojciec Richarda w 1 części ich znalazł ze swoją załogą, bo ich tysiąc lat szukał i wyraźnie powiedzieli: "Lol, żyjo, tylko sobie śpią, hehe", więc ta część jest oszukana, bo zmienili dużo ważnych faktów na potrzeby nowego scenariusza. z mojej strony hejt, bo skoro robią drugą część to niech to robią dokładnie, i tu się zgodzę z lunaluna, skoro chcą zmieniać istotne fakty niech zrobią remake a nie będą mieszać ludziom we łbach. tyle ode mnie.
To jest historia o synu głównych bohaterów z 1szego filmu, po prostu ma tak samo na imię jak ojciec :)
Stary wątek, ale może ktoś tu jeszcze zagląda. Na początku filmu Paddy tłumaczy dzieciom, że po zjedzeniu jagód zasypia się i już nigdy nie budzi. Czyli umiera. Dla mnie jest wszystko jasne, nie ma tu nic zagmatwanego. Po prostu w momencie gdy statek ich znalazł to jeszcze spali, tak jak napisała to Miska89. Potem już się nie obudzili. W 2 części nie zostało to dokładnie wyjaśnione.