PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=190313}

Posłańcy

The Messengers
2007
5,9 24 tys. ocen
5,9 10 1 24119
3,3 6 krytyków
Posłańcy
powrót do forum filmu Posłańcy

Nie trzeba być znawcą gatunku, by znać ten schemat od podszewki. Jakaś tragedia z przed lat, w to miejsce rodzinka/grupa młodych przyjaciół i horror na bezludziu, gdzie telefony nie mają zasięgu...
Bardzo popularny także motyw - ona widzi, oni nie wierzą, aż zbiera się na wymioty, gdy po raz n-ty słyszę "naprawdę to widziałam!"
Autorzy filmu przygotowali dla nas także kilka tajemnic! Cały film aż zwijałem się z ciekawości, kto jest mordercą, cóż za szok, cóż za niespodzianka! Cały czas myślałem że mordować będzie 2-metrowa, zmutowana krzyżówka człowieka z krukiem, no ale się przeliczyłem. A tak poważnie to nożem w plecy było wyrozumiałość mordercy, to jaki jest miły, pomocny, on jedyny wysłuchał histerii nastolatki... Wiadomo że będzie dźgał na 15 minut prze końcem.
No właśnie, koniec. Na szczęście przyszedł dość szybko, to i bólu za wiele nie było.
Moja ocena 3/10 gdyż widziałem gorsze filmy, poza tym lubię słonieczniki;)

ocenił(a) film na 7
toporminator

Mam podobne odczucia. Jednakże koniec końców oceniłam na 7/10. Dlaczego?
[SPOILER] Scena, w której duch pojawił się na ścianie strasznie mnie przeraziła, sama nie wiem czemu właściwie. Do teraz nie przepadam za przebywaniem w pokoju, w którym ściany są puste. I jeszcze moment, w którym ten mały chłopiec zapytany przez matkę, jak wygląda to co widzi zrobił taką dziwną minę - odczułam irracjonalny niepokój. Właściwie oglądałam to masę czasu temu, ale te kilka urywków zapadło mi w pamięć, stąd tak zawyżona właściwie, ocena.

ocenił(a) film na 2
toporminator

Powrtóra?! napruty?

schiz

Miała być powtórka, myślę że sam do tego doszedłeś, ale boisz się przyznać.

ocenił(a) film na 2
toporminator

wiadomo.
pisze po to by ludzie zaczeli pisac bez baboli a maja wbudowany korektor.
nie lubie niechlujstwa

schiz

Hah teraz to mnie rozbawiłeś!
Niechlujstwo?
1. Zdanie zaczynamy z wielkiej litery.
2. zamiast pisac --> pisaĆ, zamiast maja - majĄ. (Tego Ci Twój korektor nie podkreślał??)
Błagam, nie zaczynaj z wyrzutami niechlujstwa jak samemu nie chce się ruszyć dupska by pisać po polsku.
Cytując klasyka "jest różnica między zrobieniem komuś ŁASKI a LASKI.

ocenił(a) film na 2
toporminator

oj tam sraj tam
sam do tego doszedłeś? boisz się przyznać ze jestes gejem.
moj brak krzaczkow swiadomy- ty zwykly luj niech co swedzi go dupa od wszy

schiz

hah no właśnie dlatego że świadomie piszesz jak gimbaza sms-y z czystym sumieniem mogę nazwać cię leniuchem.
Ja zwyczajnie się pomyliłem, niedopatrzenie, z lenistwem wiele wspólnego nie ma.
Ale komu ja to tłumaczę, po raz kolejny użeram się z trollem, wybaczcie, mój błąd, to też więcej nie będę odpisywać, myślę że każdy kto prześledzi temat sam sobie oceni twój poziom intelektualny, co poprawić powinno humor tak jak i mnie teraz.

ocenił(a) film na 5
toporminator

To nie jego pierwsza prowokacja na forum ...

A co do pisowni ... jakis kretyn kiedys wymyslil taka smieszna litere jak ó badz tez zlepki typu ch, rz nie wnoszace niczego konstruktywnego jedynie wszech obceny syf i teraz miliony musze sie tego uczyc ...