PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=785038}

Pod ostrzałem

Downrange
2017
5,0 742  oceny
5,0 10 1 742
Pod ostrzałem
powrót do forum filmu Pod ostrzałem

Ujdzie w tłoku

ocenił(a) film na 7

Uwielbiam takie filmy, więc nie będę obiektywny. Mi się podobał. Nie zawiodłem się, choć szczerze liczyłem na więcej. Coś mocniejszego. I film tak - ma mocne sceny, tak - jest krwawy, tak -szybko dostajemy właściwą akcję, która mi się podobała, ale i tak - zwiastun sporo zdradza, tak - jest dużo dziwnych sytuacji/ zabiegów począwszy od dzikiej miejscami pracy kamery, po wręcz groteskowe sceny śmierci. Co ma swój urok ;) bohaterowie prości (antagonista jest ciekawy) , dialogi też, zwiastun zdradza dwa zwroty akcji, ale nie finał - który imo jest dziwny. Więcej nie zdradzam. Dla mnie bomba film, chcę tanich więcej nawet jeśli mają jakieś mankamenty

JohnStyles

Dlatego ja nie nigdy nie oglądam zwiastunów, nie warto. Zdaje się, że ten sam facet zrobił film ,,Nie przeżyje nikt'' (2012)wydaje sie podobny, a nawet bardziej krwawy.

miarara

"Nie przeżyje nikt" to byłby spoiler tego filmu :D

Freddie

No tak, już obejrzane, ale nie zdradzę czy tytuł mówi prawdę :D

JohnStyles

No dobry faktycznie a końcówka rozwaliła mnie :) hehe

Ricky79

Mam pytanie SPOJLER czy w końcówce chodziło o to, że snajper przebrał w swoje przebranie kogoś innego np kogoś z jej przyjaciół, osobę która jeszcze żyła i ona tę osobę zabiła, a on wiadomo żył i zastrzelił ją?

monika220

A na pewno chcesz znać zakończenie ? :) jak chcesz mogę Ci napisać ale najlepiej oglądnąć film.

ocenił(a) film na 6
monika220

Przecież ona sama się zastrzeliła przez przypadek!

PIOTREK_7

Obejrzałam film, ale nie zrozumiałam do końca zakończenia. Teraz już rozumiem :D

monika220

Może za słabo się skoncentrowałam, bo inaczej rozumiem dużo bardziej skomplikowane fabuły, więc zazwyczaj nie mam tego problemu.

monika220

Obejrzałam jeszcze raz i SPOJLER faktycznie sama się postrzeliła. Chyba byłam zmęczona i dlatego tego nie zauważyłam, a przyjęłam, że zabił ją ktoś jak jest najczęściej w filmach. To miała pecha i to niezłego.

ocenił(a) film na 4
monika220

SPOILER

W sumie film jest jednak dosyć prosty. Przyznam, że w momencie, gdy zabiła snajpera myślałem, że może zajmie jego miejsce, a sama broń ma w sobie jakąś "klątwę";) Jak na Kitamurę jestem jednak bardzo rozczarowany całością.

tocomnieinteresuje

SPOJLER

W sumie broń nie miała klątwy, dziewczyna niechcący w siebie wycelowała.

ocenił(a) film na 4
monika220

Tak. To było potem oczywiste, ale też mało przewrotne. Złośliwość losu.

ocenił(a) film na 4
Ricky79

Przecież ta cała końcówka to była czysta komedia,zrobiona tak żeby na siłę wszystkich uśmiercić.Ogólnie pomysł na film dobry,lubię takie klimaty,ale wykonanie tak mizerne że aż brak słów.