PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=32430}

Pocahontas II - Podróż do Nowego Świata

Pocahontas II: Journey to a New World
1998
5,6 28 tys. ocen
5,6 10 1 28133
3,0 3 krytyków
Pocahontas II - Podróż do Nowego Świata
powrót do forum filmu Pocahontas II - Podróż do Nowego Świata

Jako dziecko, zafascynowana I częścią, gdy tylko dostałam Pocahontas II na wideo byłam wniebowzięta! Jednak po obejrzeniu zrzedła mi mina. Ten film zrujnował moje poglądy. Taka wielka miłość i nagle pfff.. (?) nie ma? Jak dla mnie to z Pocachontas zrobili jakąś latawicę co raz kocha na zabój tego, a potem innego. Mam gdzieś, że chcieli być zgodni z historią, ale Pocahontas to była moja ulubiona bajka, a oni to zniszczyli. Te emocje, przepiękna piosenka pani Górniak, pierwsza część to było coś! Wielka miłość, wielkie uczycie, wielkie przeżycia!
Ten John Rolf to totalna porażka W ogóle nie powinni go wprowadzać do filmu, albo wcale nie wydawać II części, moim zdaniem to najgorszy film disneya (oprócz kolejnych już nie wiem których części Shreka oczywiście)

ocenił(a) film na 1
Juszes

tylko ze shrek nie jest disneya... ale to rzeczywiscie najgorsza jego bajka

użytkownik usunięty
Juszes

W prawdziwej historii Pocahontas była z Rolphem i na dodatek szalenie go kochałam, czy ja tp muszę wszysktim pisać?!

ocenił(a) film na 1

Na miłość boską! Wszyscy wiemy że z nim była ale niemusieli pokazywać tego przecież w bajce . Przez to cały film wyszedł głupio i sztucznie.

użytkownik usunięty
kurczaczekx

nie wszyscy, a poza tym jaki sens wukazywaniu zdarzeń jakie się nie zdarzyły?

ocenił(a) film na 1

...bo dzieci bardzo chcą usłyszeć, że Pocahontas wcale nie miała pięknych, czarnych włosów, tylko była łysa, puściła się z Johnem Smiths'em, a potem wyszła za Rolpha i zmarła na gróźlicę. Nie ma co ;P

Yuzuki

"nie wszyscy, a poza tym jaki sens wukazywaniu zdarzeń jakie się nie zdarzyły? "
Kolego, rządzisz!
Jednym zdaniem pogrzebać 90% kultury i sztuki- to nie zdarza się codziennie:P

Juszes

Ja obejrzałam Pocahontas II dopiero niedawno z moja małą kuzynką... i taaaak to było straszne:D dziecko się wynudziło a ja jej nie pozwoliłam przełączyć bo musiałam ta profanacje do końca obejrzec. Jak byłam mała to wymyślałam sobie alternatywne zakończenia, starałam się domyslić co mogło być dalej itp. No i proszę-dowiedziałam się-przesłanie Pocahontas II----> Love sucks...To tyle....

ocenił(a) film na 4
Juszes

Zgadzam się z tobą w 100%. Pierwsza część była wspaniała... ale druga...ech....To nie uczy niczego dobrego dzieci. Przesłaniem tego filmu jest to, że jak spotkasz miłość swojego życia bez trudu możesz ją rzucić i znaleźć inną... :P

Juszes

Pocahontas II to naj wieksze badziewie jakie widziałam trzeba miec talent żeby taką piękną historie spier..lić ale mam rozwiązanie II części wogule nie było bo przeciesz I a II strasznie się od siebie różnią więc to żaden problem poza tym zastanawiam się czy reżyser I części się nie wkur.. jak to zobaczył

ocenił(a) film na 8
ribbon

wczoraj obejrzałam z moimi pociechami obie części (pierwszą oglądałam już poraz enty, natomiast część drugą pierwszy raz). Jedynka nie podlega dyskusji - piękna. Natomiast jeśli chodzi o dwójkę...no cóż podobała mi się, a szczególnie zakończenie, bardzo się ucieszyłam ze Pocahontas pokochała Rolfe'a i ze zostali razem. Smith nie pokazał się z najlepszej strony, tak bardzo ją kochał a nie odezwał się do niej, nie napisał, nie popłynął, rozumiem ze się ukrywał ale bez przesady, poza tym nie było już po nim widać zeby był strasznie zakochany w Pocahontas. Dlatego jestem zadowolona z zakonczenia.

Juszes

Mi się bardzo podobało zakończenie. Uważam dwójkę za lepszą od jedynki. O wiele bardziej lubię Rolfa od Smitha.