PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=558565}

Pożyczony narzeczony

Something Borrowed
2011
6,2 60 tys. ocen
6,2 10 1 60003
3,2 5 krytyków
Pożyczony narzeczony
powrót do forum filmu Pożyczony narzeczony

j,w i Dex różnież, aż sie denerwowałam oglądając, jak można być tak żałosnym człowiekiem.
oczywiście książka znacznie lepsza i wszystko inaczej przedstawione

ocenił(a) film na 6
santagata

Haha miałam to samo, co opisałam w temacie wyżej ;)

ocenił(a) film na 6
santagata

Cz jesteście w stanie (jako osoby czytające książkę) o co chodziło w ostatniej scenie jak Darcy przyjechała do Ethana do Londynu?
Po co przecież ona go nie lubiła, Chyba że źle widziałem i to była Claire?

ocenił(a) film na 6
boy81

w książce wszystko było zupełnie inaczej, więc trudno powiedzieć po co ten motyw został użyty w filmie :/

ocenił(a) film na 6
santagata

to nie Darcy przyjechała do Londynu ;)

boy81

W książce Darcy postanowiła wyjechać do Londynu do Ethana, jak Marcus ją zostawił, rodzice mieli pretensje, że chce wyjść za Marcusa i jest z nim w ciąży. W Londynie Darcy mieszka z Ethanem i przechodzi swoją przemianę. Polecam przeczytać książkę "Coś niebieskiego" i poznać dalsze losy. Chociaż "Coś pożyczonego" też warto przeczytać, bo książka, jak już ktoś wspominał jest lepsza i trochę inaczej wszystko jest przedstawione.

ocenił(a) film na 6
agata0707

Też mi się tak wydawało, że w tej scenie widzę Kate Hudson to ona grała Darcy. Dzięki bardzo za wyjaśnienia film był bardzo ciekawy. Czekam na kolejną część.

ocenił(a) film na 6
santagata

Nie czytałam książki, ale temat ogólnie był bardzo fajny. Fabuła filmu naciągana, Rachel i Dex dla mnie tacy ludzie nie powinni być szczęśliwi budując związek na kłamstwie i ranieniu innych. Mając po trzydzieści lat i zachowując się jak gnoje, nie dziwiło by mnie gdyby byli nastolatkami. Gdy się poznali nie byli już podlotkami. Jeszcze Rachel jakoś potrafię zrozumieć szara myszka, ale jego- palant zakochany w Rachel, a żeni się z jej najlepszą przyjaciółką. Ethan jedynie honorowy, nie mieszał od początku, a Darcy jaka by nie była, ale tak się nie robi.

wikiw99

Powiem tak, ja czytalam książke i oglądałam film, więc ja od początku chciałam, żeby Rachel była jednak z Dexem. A w "Coś niebieskiego"
Darcy też znalazła szczęście. Wydaje mi się, że jeszcze większe niż Rachel. Nie chcę pisać spoilerów. Jakby ktoś chciał wiedzieć, to mogę w wiadomości prywatnej napisać. Miłości nie da się oszukać. Gorzej gdyby był już w związku małżeńskim z Darcy. Szczerze, to Darcy w filmie została przedstawiona trochę łagodniej. W książce była o wiele gorsza, ale druga część "Coś niebieskiego" jest jeszcze lepsza niż "Coś pożyczonego". Uwielbiam przemianę Darcy i jej rozwijające się uczucia matki i zakochanej kobiety. Czekam już 2 lata na dalszą część, ale jeszcze się nie doczekałam :/