PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=108941}

Pożegnalny pocałunek

One More Kiss
1999
6,4 445  ocen
6,4 10 1 445
Pożegnalny pocałunek
powrót do forum filmu Pożegnalny pocałunek

o miłości i umieraniu. O próbie spełnienia choćby niewielkiej cząstki swoich marzeń w nieubłaganie krótkim czasie jaki jeszcze pozostał do końca...O "chwytaniu" ostatnich chwil szczęścia z ukochaną osobą nawet kosztem zranienia uczuć innej. I o tych trudnych chwilach kiedy sztuczny uśmiech i pozorną beztroskę zastępuje ból i rozpacz na myśl o tym co nieuniknione...

marianna44

a gdzie widziałaś ten film?bo sie zastanawiam skąd wytrzasnąć ten film

blixen20

Hej film " One more kiss " mo|na kupic tylko w Ameryce jesli mi wiadomo , mo|e tez jest jest dostepny w Europie ale tego niestety nie wiem. Podaje linka gdzie mozna znalezc ten film: http://www.amazon.com/One-More-Kiss-Valerie-Edmond/dp/B000EXDRUI/ref=pd_bbs_sr_1 /104-7191183-8953520?ie=UTF8&s=dvd&qid=1175115157&sr=1-1

blixen20

Mozna tez tutaj znalezc ten film ; http://www.amazon.co.uk/One-More-Kiss-Valerie-Edmond/dp/B00027NVXE/ref=pd_sim_d_ h__1/202-8258138-3407009

christine7

Film poruszajacy, choc trudny. Wzbudzajacy wiele emocji. Bo kazdy z nas inaczej moze ocenic zachowania glownych bohaterow. Dobre kino, z tych ambitniejszych:)I rzeczywiscie w Polsce niedostepny

Donya

Jaki tam trudny. Mało rozrywkowy, to prawda. Ale prosty jak budowa cepa. Mąż, który niezbyt kocha własną żonę, zajmuje się z pełnym zaangażowaniem spełnianiem życzeń swojej byłej kochanki, obecnie chorej na raka, której pozostało już niewiele czasu. Egoizm do kwadratu byłych kochanków kontra walka żony o przetrwanie małżeństwa. Proste i oczywiste.

mervil

Ciekawe czy takie proste i oczywiste byłoby gdybyś to ty miała raka ? Z pewnością wtedy twoja historia byłaby prosta , bo przecież co może być skomplikowanego w tym że ma się raka....nic -prawda ? Twoje prostactwo mnie poraża , ile ty masz lat - pietnaście.... ? Gdybyś tyle rzeczywiście miała to mogłabym ci wybaczyć twoją niedojrzałość..... Po prostu POMYŚL czasami zanim coś napiszesz ,zachowaj przynajmniej jakieś mimimum kultury...

blixen20

na chomi ku preacher01 jest dostepny

marianna44

Witam moi drodzy oto link do filmu http://www.66stage.com/movies.php?pl=veo&url=v1109300a5SkhbSx jak w telewizji wystarczy kliknac i juz
jesli macie wiecej pytan piszcie na sir.pawel.kozlowski@googlemail.com

Pozdrowionka

sir_pawel_kozlowski

''Mąż, który niezbyt kocha własną żonę, zajmuje się z pełnym zaangażowaniem spełnianiem życzeń swojej byłej kochanki, obecnie chorej na raka, której pozostało już niewiele czasu. Egoizm do kwadratu byłych kochanków kontra walka żony o przetrwanie małżeństwa. Proste i oczywiste.''
Ja nie wiem gdzie tu ten egoizm, chyba w postawie żony, Sam znał Sarah w przeszłości bardzo ja kochał, więc wcale mu sie nie dziwie że chciał spełnić jej życzenia. I wcale nie były jakieś wymagające co noc wracał grzecznie do domu. Jakby nie robiła takich fochów, to po śmierci Sarah wróciłby do niej.

użytkownik usunięty
Sabcia

Co z tego, że wracał co noc do domu? Zaangażował się emocjonalnie w związek z Sarah, więc nic dziwnego, że żona była zazdrosna. Według mnie żadnego bohatera nie można jednoznacznie ocenić.